En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patates Borani Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patates Borani Tarifi
Patates Borani Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patates Borani Tarifi tam size göre. Erzurum mutfağından enfes bir başka tarifle daha karşınızdayız! Mutfağımızın demirbaşlarından olan patates, her yemeğin içerisine oldukça yakışan ve mutfaklarımızın olmazsa olmazı diyebileceğimiz bir kök sebze. Biz de bugün patates ile harika bir tarif hazırladık. Eminiz ki büyük küçük herkesin çok hoşuna gidecek ve yiyenlerin tekrar tekrar yemek isteyeceği bir tarif. 🙂 Patatesin eşsiz lezzeti yoğurt, baharatlar ve domates salçası ile birleşince müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor. Yemelere doyamayacaksınız eminiz ki. 🙂  Hatta patates borani tarifi ile hafiflikten ve lezzetten havalara uçacaksınız. Patates borani yapılışına geçmeden önce patates borani nedir ve patates borani hangi yöreye aittir gelin hızlıca bir göz atalım. 🙂 Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği Erzurum iline özgü, oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek. Erzurum’da eskilerden beri iklim şartları ve erişimin kolaylığından dolayı mutfaklarda en çok tercih edilen sebze patates olmuştur. Hatta Erzurum’da patates ‘’Kartol’’ ismiyle adlandırılmaktadır. Biz de bugün Erzurum yöresinde sıklıkla yapılan patates borani tarifi ile sizleri Erzurum’a kadar götürmek istedik. Gitmişken bir Palandöken turu yapmak isterdik ama eminiz ki vereceğimiz bu tarifi denedikten sonra kendinizi zaten orada hissedeceksiniz. 🙂 Ee haydi o zaman ne bekliyoruz artık! Bir an önce mutfağa geçip bu lezzeti eşsiz, yapımı oldukça kolay olan tarifimizi bir an önce hazırlayıp güzel sofralarda sevdiklerimizle buluşturalım. 🙂 Patates borani tarifi için geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, soğanları ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana dek pişiriyoruz. Ardından tencerenin içerisine patatesleri de ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Sonrasında patateslerin üzerine baharatları ekliyoruz ve bir iki kere karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz. Bu esnada küçük bir soslukta tereyağını ve salçayı karıştırarak kavuruyoruz. Sonrasında tuz ve suyu da ekleyip karıştırıyoruz ve kıvam alana dek pişiriyoruz. Tarifimizin sonlarına yaklaşırken sarımsak ve yoğurdu karıştırıp kenara alıyoruz. Son olarak patatesli harçtan küçük toplar alıp elle yuvarlıyoruz ve servis tepsisine diziyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile ilave edip servis ediyoruz.  Patates borani yemeğinin yanına birbirinden lezzetli servis önerilerini de sizlerle paylaşmak istedik. Yemeğimizi biz en çok mevsim salata ve ayran ile yakıştırıyoruz. Ardından da tatlı olarak çıtır çıtır kıvama sahip bir kadayıf dolması tercih edebilirsiniz. 🙂 Patates borani tarifini hazırlarken patatesleri önceden haşlayıp, kavrulan soğanlara ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.  Patates borani tarifini denedikten sonra akıllarda tek bir soru var. 🙂 Patates borani kalori miktarı. Biz de detaylı bir araştırmadan sonra bir porsiyon patates boraninin yaklaşık olarak 214 kalori olduğunu söyleyebiliriz. Akşam yemeklerinizde ve diyet sofralarınızda gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 🙂 Patates borani tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli tarifi daha paylaşmak istiyoruz.  Beş çaylarının olmazsa olmazı patates salatası tarifi, ardından hardallı patates salatası tarifi ve son olarak da borani tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Patates Borani Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 adet patates, Haşlanmış, rendelenmiş
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Üzeri için

  • 1/4 demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Patates Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, yumuşayana dek kapağı kapalı tutup arada karıştırarak 5′ kavurun.
  2. Kapağı açıp, patatesleri ekleyin. 5′ karıştırarak kavurun. Tuz, toz biber ve karabiber ekleyip, karıştırın. Kenara soğumaya alın.
  3. Bu esnada küçük bir soslukta tereyağını orta ateşte eritip, salçayı ilave edin. Karıştırarak 2′ kavurun.
  4. Tuz ve suyu ekleyip, karıştırın. Altını kısıp, kıvam alana dek 10′ pişirin. Kenara alın. Sarımsakla yoğurdu küçük bir kasede karıştırıp, kenara alın.
  5. Patatesli harçtan küçük toplar alıp, elle yuvarlayın ve servis tepsisine dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin.

Afiyet olsun! Patates Borani Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020