En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Moğol İşi Tavuk Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Moğol İşi Tavuk Tarifi
Moğol İşi Tavuk Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

17 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Moğol İşi Tavuk Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Tavuğu mutfaklarımızdan eksik etmememizin nedeni çok lezzetli olması, doyurucu olması ve üzerine eklenen her baharat ve malzemeyle uyumlu olması değil mi? Çorbasından haşlama yemeğine, fırında kızartmasından dönerine, salatasından hamburgerine kadar sıklıkla kullandığımız tavuğu bugün sizler için farklı bir şekilde hazırladık. Sizlerin damak tadına çok uyacağını düşündük ve sofralarınızı eşsiz bir lezzetle buluşturmaya geldik. 🙂 Eminiz ki bu tarifimizi hazırladıktan sonra tadına bayılacaksınız ve davet sofralarınızda sık sık yer vereceksiniz. Bugün sizlerle birlikte mutfağa girip harika bir Moğol işi tavuk hazırlayarak lezzet yolculuğuna çıkacağız. Sıkı tutunun çünkü lezzetten havalara uçacaksınız. 🙂 Moğol işi tavuk ne demek gelin kısaca bahsedelim ardından da Moğol işi tavuk içinde ne var ve nasıl yapılıyor hemen mutfağa geçip görelim. 🙂 Moğol işi tavuk, nişasta ile kaplanan tavukların baharat ve çeşitli soslar ile karıştırılması, ardından da tavada kızartılarak hazırlanmasıyla yapılan bir tür kızartma yemeğidir. Moğol işi tavuk, ana malzemesi olan tavuk ve beraberindeki sarımsak, acı biber, soya sosu ve nişasta ile hazırlanan lezzetli mi lezzetli bir yemek. Sizleri daha fazla meraklandırmadan Moğol işi tavuk yapımına geçebiliriz artık. Tabii malzemeleriniz de hazırsa. 🙂 Biz önceden dayanamayıp hazırladık ve sizlerle birlikte yemek yapmak için çok sabırsızlandık. 🙂 Tarifimiz için öncelikle tavukları derin bir kabın içerisine alıp nişasta ile kaplıyoruz. Nişasta ile kaplanan tavukları tavada renk alana dek yüksek ateşte kızartıyoruz. Kızarttığımız tavukları tavadan alıp aynı tavaya susam yağı ekliyoruz. Tavanın içerisine acı biber ve sarımsakları ekleyip birkaç kez karıştırıyoruz. Ardından biberlerin üzerine geriye kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bunlar pişedursun biz de bu sırada su ve nişastayı bir kâsede iyice çırpalım. Hazırladığımız nişastalı suyu tavanın içerisine ekleyip kıvam alana dek pişiriyoruz ve son olarak tavukları ekliyoruz. Pişen yemeğimizin üzerine ince kıyılmış soğan ekleyerek servis ediyoruz. Böylece lezzetli mi lezzetli bir yemeğin daha sonuna geldik. Haydi gelin şimdi de diğer detaylara kısaca bir göz atalım. 🙂 Moğol işi tavuk tarifinin bize göre en güzel sunumu yanında ev yapımı turşu ve bol köpüklü bir bardak ayran ile olur. Turşu sevmeyenler için de havuç salatası ve roka salatası kesinlikle doğru tercih diyebiliriz.  Moğol işi tavuk tarifinin püf noktası tavukların soslamasında saklı. 🙂 Tarifimizi hazırlamaya başlamadan önce mutlaka tavukları nişastaya bulayıp bekletmelisiniz. Bir diğer püf noktası da tüm malzemeleri sırasıyla ve piştiğinden emin olduktan sonra teker teker eklemelisiniz. Sırayı karıştırırsanız güzel bir kıvam yakalayamayabilirsiniz. Moğol işi tavuk kalori miktarı, hazırlandıktan sonra en çok sorulan sorulardan bir tanesi oluyor. Biz de detaylı bir araştırma yaptık ve Moğol işi tavuk tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 210 kalori olduğu bilgisini sizlerle paylaşmak istedik. Davet sofralarınızda gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz bir tarif. 🙂 Moğol işi tavuk tarifini denedikten sonra farklı tarifler de denemek isteyenlere birbirinden lezzetli tavuk yemeği önerilerimiz mevcut. 🙂 Oldukça farklı bir lezzete sahip olan tatlı ekşi soslu tavuk tarifi, ardından herkesin tadına hâkim olduğu soya soslu tavuk tarifi ve son olarak da teriyaki soslu tavuk tarifini mutlaka deneyin ve favorinizi seçin.

Moğol İşi Tavuk Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet tavuk but, kemiksiz, küp doğranmış
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sosu için

  • 3 adet sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Zencefil
  • 1/2 gram (g) acı kırmızı biber, ince dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 5 yemek kaşığı soya sosu, az tuzlu
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

üzeri için

  • 3 dal taze soğan

Moğol İşi Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları derin bir kabın içerisinde nişasta ile kaplayın.
  2. Tavada nişasta ile kaplanan tavukları renk alana dek yüksek ateşte ısınan ayçiçek yağında soteleyin.
  3. Tavukları tavadan alıp, aynı tavaya susam yağını ekleyin. Sarımsak ve acı biberi ekleyip, karıştırın.
  4. Fıstık ezmesi, soya sosu, pirinç sirkesi ve esmer şeker ekleyip, iyice karıştırın.
  5. Su ve nişastayı bir kâsede karıştırıp, tavaya ekleyin. Karıştırıp, kıvam alana dek pişirin.
  6. Tavukları ekleyip, karıştırın. Üzerine taze soğan ile servis edin.

Afiyet olsun! Moğol İşi Tavuk Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020