En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantar Kızartması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantar Kızartması Tarifi
Mantar Kızartması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Mantar Kızartması Tarifi. Çıtır çıtır kızaran tavuk parçacıkları, patatesler ve diğer sebzeler, tencerede pişen sulu yemeklerden ya da fırın yemeklerinden mütemadiyen daha çok seviliyor ve tercih ediliyor. Bu kızartma yemeklerine farklı bir örnek verecek olursak son dönemlerde oldukça popüler olan çıtır mantar kızartması örneğini verebiliriz. 🙂 Patates kızartması, biber kızartması, kabak kızartması gibi tarifler genellikle mutfaklarımızda ayda birkaç kez hazırladığımız yemeklerden. Biz de düşündük ki sofralarımızda artık yeni bir tarife yer vermenin zamanı geldi de geçiyor. 🙂  Şaka yaptık! Tabii ki zamanı geçmiyor ama neden daha önce hazırlamadım diye pişmanlık duyabilirsiniz. Eminiz ki diğer kızartma tariflerini ne kadar seviyorsanız mantar kızartması tarifini de bir o kadar çok seveceksiniz hatta sofralarınızda daha çok yer verecek ve tarif defterinizde de en güzel tarifler arasına not edeceksiniz. 🙂 Mantar kızartması nasıl pişirilir sorusunun cevabını, aşağıda detaylı bir şekilde anlattığımız tarifimizden hemencecik öğrenmeye ne dersiniz? Buyurunuz o zaman mantar kızartması nasıl olur hemencecik öğrenelim ve deneyelim. 🙂 Malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım. Gerisi zaten lezzet şöleni! Mantar kızartması tarifi için sos malzemelerini derin bir kâsenin içerisinde buluşturup kenara alıyoruz.  Karıştırılan malzemelerin bir araya gelmesinden oluşan sosun lezzetini sormayın! Enfes bir kıvam, harika bir tat kesinlikle. 🙂 Sos hazırlandıktan sonra ayıklanıp yıkanmış mantarları önce sosun içerisine, ardından da pane harcına bulayıp kenara alıyoruz.  Bu esnada hemencecik geniş tavamızın içerisine ayçiçek yağını alıp ısıtıyoruz ve mantarları içerisine alıp iki yüzünü kızarttıktan sonra kenara alıyoruz. Mantar kızartması tarifinin sonlarına doğru gelirken, kızaran mantarlarımızı soslar ile servis ederek lezzetine lezzet katıyoruz. 🙂 Haydi o zaman tarifimiz hakkında merak edilen diğer detaylara hızlıca göz atalım. 🙂 Mantar kızarması tarifinin yanına en çok yakışan servis önerileri karşınızda. 🙂 Mantar kızartması yanına ne gider diye düşündük ve tabii ki közlenmiş kırmızı biber ve taze mevsim yeşilliklerinden oluşan bir mevsim salata tarifimizin lezzetine lezzet katar sonucuna vardık. 🙂 Daha doyurucu olsun istiyorsanız başlangıç olarak dumanı üzerinde ve tam ağzınıza layık bir kase domates çorbası ile başlayabilirsiniz. İçecek olarak da ev yapımı limonata ya da bol köpüklü bir ayran tercih edebilirsiniz. 🙂 Mantar kızartması için mantarların çok büyük ya da çok küçük olmamasına özen gösterin. Orta boyuttaki mantarlar daha lezzetli olacaktır ve daha kolay pişecektir.  Mantarları yıkamak istemiyorsanız küçük bir bıçak yardımı ile kabuklarından arındırabilirsiniz. 🙂 Mantar kızartması kalori miktarını merak edenler için söyleyelim: bir porsiyonunda 100 kalori bulunmaktadır. Diyetlerinizin favori yemeği olmaya aday bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz. 🙂 Mantar kızartması tarifine doyamayanlara birbirinden lezzetli tarif önerilerimiz de var. 🙂 Kabak kızartması tarifi, oldukça lezzetli olan bamya kızartması tarifi ve son olarak da kış kızartması tarifi tam sofralarınıza layık. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Mantar Kızartması Tarifi Malzemeleri

  • 20 adet mantar, ikiye bölünmüş
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket knorr çıtır pane harcı

sos için

  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş

servis için

  • 1 yemek kaşığı Calve Köri Sos
  • 1 yemek kaşığı calve acı sos

Mantar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sos malzemelerini derin bir kâsede karıştırıp, kenara alın.
  2. Mantarları önce sıvı karışım, sonra pane harcı ile kaplayıp kenara alın.
  3. Geniş bir tavaya ayçiçek yağı ekleyip, orta ateşte ısıtın.
  4. Isınan yağda mantarların her bir yüzünü 1’er dakika kızartıp, kenara alın. Sos ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Mantar Kızartması Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020