En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Zeytinyağlı Bamya Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Yine bir zeytinyağlı tarif ve yine şenlenen mutfaklar! Bugün zeytinyağlı yemek tarifleri arasında pek de hak ettiği değeri göremeyen, özelikle çocukların sevmediği ama zamanla, faydasını öğrendikten sonra zevkle yediği bir yemek olan zeytinyağlı bamya yemeği tarifini sizlere anlatıyor olacağız. 🙂 Hatta anlatmakla yetinmeyip sizlerle birlikte mutfağa gireceğiz ve farklı şekillerde hazırlanıp muhafaza edilebilen bamya ile mükemmel bir yemek hazırlayacağız. 🙂 Bamya bir yaz sebzesidir ve mevsimi diğer sebzelere göre daha kısadır ama bu demek değildir ki bamyayı sadece yaz aylarında tüketebileceğiz. Tam tersine, bamya yaz aylarında taze taze yenilir, kış ayları için de toplanıp ayıklanır ve dolapta dondurularak saklanır.  Sadece bu kadar mı diye soracak olursanız elbette ki bu kadar değil. 🙂 Oldukça şirin bir görüntüye sahip, aynı zamanda da oldukça lezzetli olan bamyayı turşu olarak da tüketmek mümkün. Kıyır kıyır, bol sulu ve bildiğiniz diğer turşulardan çok daha lezzetli olan bu turşuları yapması da çok pratik. 🙂 Bamyayı çorba, kızartma ve etli yemek olarak genellikle tercih edip zeytinyağlı bamya tercih etmediyseniz bir an önce mutfağa geçip denemelisiniz. 🙂 Her hali oldukça lezzetli olan bamyanın, zeytinyağlı versiyonu da bir o kadar lezzetli ve hafif. Her mevsimde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı bamya tarifi ile davet sofralarınızda misafirleriniz için hafif, pratik, bol vitaminli ve aynı zamanda da lezzet dolu anlar yaratabilirsiniz. 🙂 Ee bu kadar lezzetliyse ne duruyoruz hala? Malzemeleri hazırlayıp hemencecik mutfağa geçelim ve zeytinyağlı bamya yapımına başlayalım bir an önce! Tarifimizin yapımına başlamadan önce kısa bir dipnot geçelim. Eminiz ki bu sorunun cevabı yemeğimizin lezzeti kadar merak ediliyordur. “Zeytinyağlı bamya ne kadar sürede pişer?” Zeytinyağlı bamya yemeği tarifini hazırlayacaksanız bir saat pişirme süresi ayarlamanız yeterli olacaktır. 🙂 Gördünüz mü oldukça pratik olduğunu söylemiştik. 🙂 Haydi buyurunuz yemeğimizin yapımına başlayalım.  Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp üzerine soğanları ekliyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve soğanları kavrulmaya bırakıyoruz. Ardından domates ve sarımsakları ekleyip tekrar kapağını kapatıyoruz ve bir miktar daha kavrulmasını sağlıyoruz. Tenceremizin içerisine salça, limon suyu ve çeşni ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak bamyaları tencerenin içerisine alıyoruz ve hafifçe karıştırıp su ekliyoruz. Ardından da kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. 🙂 Pişen yemeğimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz. 🙂 Zeytinyağlı bamya yemeğinden sonra sorulan en önemli sorulardan biri de ‘’ Zeytinyağlı bamya yanına ne yapılır?’’ Biz de sizin için tarifimizin yanına servis önerilerinde bulunacağız. 🙂 Zeytinyağlı bamyayı akşam yemeğinde tercih ediyorsanız başlangıç olarak domates çorbası, yancı yemek olarak mısırlı pirinç pilavı, içecek olarak da bol köpüklü bir ayran ile yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Zeytinyağlı bamya yemeğini hazırlarken salyasının dışarı çıkmaması için saplarını kesmeden önce mutlaka bol su ile yıkamalısınız. Ardından yıkanan bamyaları limon suyunda bekletirseniz salyasını bir miktar daha azaltmış olacaksınız. 🙂 Zeytinyağlı bamya yemeği kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. 🙂  Oldukça lezzetli, aynı zamanda da oldukça sağlıklı olan bu yemeğimiz, bir porsiyonunda 170 kalori bulundurmasıyla tam bir diyet dostu. 🙂 Zeytinyağlı bamya yemeğini deneyip, bamya ile yapılabilecek başka tarifleri merak edenler için birbirinden lezzetli 3 tane daha tarifi sizlerle paylaşmak istedik. 🙂 Bunlardan ilki bamya çorbası, ardından bamya kızartması tarifi ve son olarak da tek kişilik bamya tarifini mutlaka denemelisiniz. 🙂

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Malzemeleri

  • 1/2 kilo (kg) bamya
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates, rendellenmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede orta ateşte zeytinyağını ısıtın.
  2. Soğanları ekleyip, kapağı kapalı olarak 5′ kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyip, karıştırın. Domatesleri ekleyin. Kapağını kapatıp 5′ pişirin.
  4. Salçayı ekleyip, karıştırın. Limon suyu ve çeşniyi ilave edip, karıştırın. Bamyaları ekleyip, hafifçe karıştırın. Su ilave edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Zeytinyağlı Bamya Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020