En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Glutensiz Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Glutensiz Poğaça Tarifi
Glutensiz Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Glutensiz Poğaça Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Beş çayına misafirleriniz varsa, fırında da mis gibi glutensiz pofuduk poğaçalar var. Bugüne kadar birçok poğaça tarifi ile karşınıza geldik. Anlayacağınız çay saatlerinde, pazar kahvaltılarında ve piknik sofralarında sizleri hiç yalnız bırakmadık; en pratik ve en lezzetli poğaça tariflerini hep sizinle paylaştık. 🙂 Bugün de bu tariflere bir yenisini eklemek istedik. Siz de tarif defterlerinizi açın ve birazdan paylaşacağımız glutensiz yumuşak poğaça tarifini hemencecik not edin. Glutensiz kolay poğaça tarifini hazırladıktan sonra hem zamanınız size kalacak hem de konuklarınızın lezzetten damakları çatlayacak. 🙂 Evet bu kadar iddialıyız! Bu poğaçanın lezzeti çok konuşulacak, tarifin reçetesi çok istenecek gibi bizden söylemesi. 🙂  Son dönemlerde oldukça popüler olan glutensiz poğaça; yumuşaklığı, pofudukluğu ve lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş ve çay sofralarının baş tacı, sohbetlerin eşlikçisi olmuş. 🙂 Hal böyle olunca biz de imdadınıza koştuk ve lezzetiyle bu şekilde adından söz ettiren tarifimizi en kolay, en lezzetli şekilde sizlere aktarmak istedik. 🙂 Gelin o zaman malzemeleri hazırlayalım ve mutfağa kadar geçelim. Bir an önce tepsi tepsi poğaçalar hazırlayalım. 🙂 Buyurun o zaman glutensiz poğaça yapımına başlayalım! Glutensiz poğaça tarifi için su, süt ve kuru mayayı eriyene dek küçük bir kapta karıştırıyoruz. Beş dakika bu karışımı bir kenarda dinlendiriyoruz. Ardından derin bir kabın içerisine unu alıyoruz ve hazırladığımız sıvı karışımı unun içerisine ekleyip elle yoğuruyoruz. Sonrasında da sıvı yağ ve yumurta ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek tekrar yoğuruyoruz.  Tezgahı unlayıp, kalan unu hamura ekleyip katlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.  Hamur mayalandıktan sonra ellerimizi ve tezgahı yağlayıp hamurdan küçük bezeler yapıyoruz. Ardından yaptığımız bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve pişmesi için fırına bırakıyoruz.  Poğaçalarımızın altı ve üstü kızardıktan sonra servise hazırız. 🙂 Glutensiz poğaça yanına ne iyi gider diyenler için bir fincan çay olmazsa olmaz diyebiliriz. 🙂 Çay saatinde ikram edilen tarifimizin yanına yeşillikli bir salata, yumuşacık bir kek ve lezzetli mi lezzetli mercimek köfteleri hazırlayarak servis edebilirsiniz. 🙂 Glutensiz poğaça tarifini hazırlarken önceden hazırladığınız süt ve mayalı sosun kıvamı oldukça önemli. Aynı zamanda hamurun dinlenmesi poğaçaların pofuduk pofuduk olmasını sağlayacaktır. 🙂 “Glutensiz poğaça kaç kaloridir?” sorusu en çok yöneltilen sorulardan bir tanesi. Biz de küçük bir araştırmadan sonra bir porsiyon glutensiz poğaçanın yaklaşık olarak 85 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. 🙂 Glutene alerjisi olanlar ve kilo kontrolü sağlayanlar gönül rahatlığıyla tüketebilirler. 🙂 Glutensiz poğaça tarifini paylaştıktan sonra başka lezzetler paylaşmasak olmazdı. 🙂 Çay saatlerini düşünüp glutensiz kurabiye tarifi, glutensiz kek tarifi ve son olarak da kahvaltılar için glutensiz ekmek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Glutensiz Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 1/2 su bardağı süt, yarım yağlı, ılık
  • 1/2 su bardağı su, ılık
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Susam
  • 1 adet yumurta sarısı

Glutensiz Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker ve kuru mayayı eriyene dek küçük bir kapta karıştırıp, 5′ dinlendirin.
  2. Derin kaba 3 su bardağı unu ekleyip, sıvı karışımı içerisine ekleyip elle yoğurun.
  3. Yağ ve yumurta beyazını ekleyip, pürüzsüz hale gelene dek yoğurun.
  4. Tezgahı unlayıp, kalan 1 su bardağı unu da hamura ekleyin ve katlayarak hamuru yoğurun. Hamur yumuşak bir kıvamda olacaktır.
  5. Derin bir kabı unlayıp, hamuru içerisine mayalanmaya alın. 30′ oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Fırını 200 dereceye ısıtın. Elleri ve tezgahı yağlayıp, hamurdan küçük top büyüklüğünde bezeler alıp, yuvarlayın.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  8. Kızarıp, altı ve üstü pişene dek 30′ fırınlayın. Servis edin.

Afiyet olsun! Glutensiz Poğaça Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020