En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Harem Güveci Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Harem Güveci Tarifi
Harem Güveci Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Harem Güveci Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Osmanlı mutfağından sofralarımıza gelen, lezzetiyle yüzyıllardır damakları şenlendiren harem güveci tarifi ile karşınızdayız. 🙂 Fevkaladenin fevkinin de fevkinde diyebileceğimiz harika bir lezzet olan harem güveci nedir gelin hep birlikte öğrenelim! Harem güveci Osmanlı mutfağında yapılan ve günümüz sofralarında da yerini alan oldukça leziz ve oldukça özel bir tarif. 🙂 Harem güveci içerisinde et, soğan ve şehriye gibi malzemeler bulunur ve iki pişirme aşaması gerektirir. Tavada mühürlenen etlerin şehriye ve beşamel sos ile birleştikten sonra fırında pişirilmesiyle hazırlanan tarifimizi denedikten sonra, geriye sadece keyfini sürmek kalıyor. 🙂 Zoru sevenlerin tercih ettiği, aynı zamanda da davet sofralarına zenginlik katan harem güveci, içerisinde bulunan malzemelerin uyumu ve hazırlandıktan sonraki enfes görüntüsüyle sofralara şıklık katan ve davet sofralarında en sık tercih edilen ana yemeklerden bir tanesi oluyor. 🙂 Haydi o zaman hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım ve harem güvecinin yapılışı nasıl olur bir göz atalım! Harem güveci tarifi için geniş tavamızı ateşe alıp yüksek ateşte ısıtıyoruz. Dana etlerini renk alana dek tavada mühürlüyoruz. Etler suyunu bırakıp tekrar çekerken tavanın içerisine ayçiçek yağı ekliyoruz. Ardından soğan ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Et ve soğanların üzerine biber, sarımsak, domates ve çeşni ekleyip, bir miktar daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Ayrı bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp, arpa şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz. Sıcak su ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve ardından kısık ateşte kapağını kapalı tutarak pişmeye bırakıyoruz. Şehriyelerimiz piştikten sonra etlerin üzerine ilave ediyoruz ve güveç kaplarına yerleştiriyoruz. Son olarak beşamel sos karışımını sütle birlikte küçük bir tencereye alıp, orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırıyoruz. Son etapta güveçlerin üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyip, renk alana dek pişirip servise hazır hale getiriyoruz. Harem güvecinin zorluğuna ve lezzetine yaraşır yemekler ile servis ederek davetlilerinizin gönüllerini fethetmeye ne dersiniz? ‘’Harem güveci yanına ne gider?’’ diyenlere birkaç önerimiz var. 🙂 Başlangıç olarak buharı üzerinde mis gibi bir yoğurtlu çorba, ardından da yanına en çok yakıştırdığımız evde mayalanmış oldukça lezzetli bir yoğurt ya da cacık tercih edebilirsiniz. Harem güvecini hazırlarken etlerin yüksek ateşte mühürlenmesine özen göstermelisiniz. Bir diğer püf noktası da beşamel sosun kıvamında gizli. 🙂 Sosun çok cıvık ya da çok koyu olmaması gerekmektedir. 🙂 Bu derece zengin bir içeriğe sahip, bol malzemeli harem güvecini hazırladıktan sonra akıllarda tek bir soru var. 🙂 Harem güveci kaç kaloridir? Harem güveci tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 240 kalori bulunmaktadır. Harem güveci tarifini deneyip sevenlere, Adana yöresine ait Adana güveç tarifini, ardından arpacık soğanlı güveç tarifini ve son olarak da hamurda etli güveç tarifini de öneriyoruz.

Harem Güveci Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana eti, orta yağlı, kuşbaşı
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet soğan, küçük, küp doğranmış
  • 2 adet sivri biber, ince dilimlenmiş
  • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni

Arpa şehriye harcı için

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su, sıcak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

servis için

  • 1 paket Knorr Başamel Sos
  • 3.5 su bardağı süt, Soğuk, yarım yağlı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş

Harem Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Dana etlerini ekleyip, renk alana dek mühürleyin.
  2. Suyunu bırakıp tekrar çekerken ayçiçek yağını ekleyip, soğanları ilave edin ve karıştırın. 3′ soteleyin. Biberleri ekleyip, karıştırarak 3′ soteleyin. Sarımsakları ekleyip karıştırın.
  3. Suyunu bırakıp tekrar çekerken ayçiçek yağını ekleyip, soğanları ilave edin ve karıştırın. 3′ soteleyin.
  4. Biberleri ekleyip, karıştırarak 3′ soteleyin. Sarımsakları ekleyip karıştırın.
  5. Domatesleri ekleyip, çeşniyi ilave edin. Karıştırıp, altını kapatın.
  6. Küçük bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp, arpa şehriyeleri ekleyin. 2′ kavurun.
  7. Sıcak su ve tuz ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin.
  8. Pişen şehriyeleri etlere ekleyip karıştırın. Güveç kalıplarına paylaştırın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  9. Beşamel sos karışımını sütle birlikte küçük bir tencereye alıp, orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırın.
  10. Güveçlerin üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyip, 15′ renk alana dek pişirin. Servis edin.

Bu nefis Harem Güveci Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020