En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Rulo Börek Tarifi
Patatesli Rulo Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Patatesli Rulo Börek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kalabalık sofraların ve beş çaylarının habercisi, olmazsa olmazı börektir. 🙂 Kalabalık Pazar kahvaltılarında ya da beş çayına misafirler için özenle hazırlanan börekler sofranın en güzel, en özel noktasında yerini almıştır her zaman. Misafirliğe gelen kişiler daha eve varmadan sokağın başında alır enfes böreğin kokusunu. 🙂 Kokusu evi saran ve lezzetiyle de damağınızda unutulmaz tatlar yaşamanızı sağlayan yufkadan patatesli rulo börek tarifi oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Hamur yoğurup sonrasında yufka açmakla uğraşmayacağınız, hazır yufka kullanarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz fırında patatesli rulo börek tarifi, kalabalık sofranıza lezzet ve şıklık katacak. 🙂  Patatesli rulo börek bol malzemesi ve çıtırlığı ile “börek dediğin böyle olur” sözcüklerini duyabileceğiniz enfes bir tarif. Kokusundan evinizin hatta sokağınızın bile nasibini aldığı, lezzetiyle de dostlarınıza lezzetli anlar yaşatacağınız patatesli rulo börek tarifini denemeye ne dersiniz? Böreğin en lezzetlisi, en çıtır olanı ve en tabii ki de incesi makbuldür diyoruz ve böreğimizi şanına yaraşır bir şekilde hazırlamak için kolları sıvıyoruz. 🙂 Patatesli rulo börek tarifi için öncelikle geniş bir tencereye ayçiçek yağı ve soğanları ekliyoruz ve karıştırarak pişmesini sağlıyoruz. Yumuşayan soğanlarımızın üzerine patates ekliyoruz ve yumuşayana dek karıştırarak pişirme işlemi uyguluyoruz. Ardından çeşni ekleyip, karıştırıp ocaktan alıyoruz.  Ardından yufkamızdan bir tane alıp tezgâha seriyoruz ve su, ayçiçek yağı ve bulyonu karıştırıp böreğimizin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz. Üzerine tekrar yufka koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra, kenarda beklettiğimiz patates harcının içerisine kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Böreğimizin sarma aşamasına geldik nihayet. 🙂 Yufkamızı iki kenarından düz olacak şekilde katlıyoruz ve içerisine patates harcını ekledikten sonra kenarlardan rulo halinde çevirerek sarıyoruz. Sardığımız börekleri dolapta yarım saat dinlendirdikten sonra parmak kalınlığında kesiyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp susamları serpiştiriyoruz ve fırında pişmeye bırakıyoruz. Böreğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! 🙂 Patatesli rulo börek tarifimiz her öğüne oldukça yakışan bir tarif. Kahvaltıda tercih edenler için söğüş domates, peynir, zeytin, diğer kahvaltılıklar ve bir fincan demini almış çay öneriyoruz servise. 🙂 Çay saatinde misafirlerinize ikram edecekseniz yanına patates salatası, havuç topları ve yine bir fincan çay hazırlayabilirsiniz. Bu leziz tarifler, böreğimizi yerken lezzet dolu anlar yaşamanızı sağlayacak. 🙂 Tarifimizi hazırlarken tüm yufkaları eşit bir şekilde soslayıp sarmalısınız. Sardığınız börekleri dinlendirmek de oldukça önemli bir detay diyebiliriz. 🙂 Bu tarifimiz için en çok sorulan sorulardan bir tanesi de patatesli rulo börek kalori miktarının ne kadar olduğudur. Merak etmeyin. Biz sizin için minik bir araştırma yaptık ve bir porsiyon patatesli rulo böreğin yaklaşık olarak 544 kaloriye tekabül ettiğini sizinle paylaşmak istedik. 🙂 Patatesli börek tarifimizi deneyenlere birbirinden leziz 3 tane daha börek tarifini paylaşmak istedik. 🙂 Kahvaltıların gözdesi patatesli börek tarifi, ardından çıtırlığıyla adından söz ettiren sodalı patatesli börek tarifi ve son olarak da shepherds pie kıymalı patatesli börek tarifini denemeniz için böyle bırakıyoruz. 🙂

Patatesli Rulo Börek Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka, Taze
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 adet patates, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon

üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

Patatesli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, soğanları orta ateşte yumuşayana dek kavurun.
  2. Patatesleri ekleyip, yumuşayana dek karıştırarak 5′ pişirin.
  3. Çeşniyi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, kenara dinlenmeye bırakın. İlk yufkayı tezgâha serin.
  4. Su, ayçiçek yağı ve bulyonu iyice karıştırıp, fırça ile yufkaya sürün. Üzerine tekrar yufka ekleyip sostan sürün.
  5. Son yufkayı da ekleyip, sosun tamamını yedirin. Patatesli harcın içerisine kaşar peynirini de ekleyip karıştırın.
  6. Yufka genişliğinde yayıp, iki kenarından düz olacak şekilde katlayın ve diğer kenarlarından rulo halinde çevirerek sarın.
  7. Bir tepsiye alıp buzdolabında 30′ dinlendirin. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  8. Parmak kalığında dilimleyip, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine yumurta sarısı ve suyu karıştırıp sürün ve susam serpin. 30′ fırınlayın. Servis edin.

Afiyet olsun! Patatesli Rulo Börek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020