En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kabune Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kabune Pilavı Tarifi
Kabune Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 120 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kabune Pilavı Tarifi tam size göre. Güller şehri Isparta’dan merhabalar. 🙂 Pilav sevenler toplanın bugün misafirlerinize ana yemeklerin yanında ikram edebileceğiniz enfes bir tarif ile geldik. Davetler pilavsız olmaz ama hep aynı pilav tarifi de olmaz diyenleri duyar gibiyiz. 🙂 Biz de bu yazımızda sesinize kulak verdik ve oldukça farklı bir pilav tarifini sizlere anlatmak istedik. 🙂 Daha fazla meraklandırmayalım sizleri. 🙂 Bugün sizlerle birlikte mutfağa girip kabune pilavı tarifini hazırlamaya karar verdik. Mutfağa girmeden önce kabune pilavı nedir? Kabune pilavı nereye aittir? Ondan kısaca bir bahsedelim, ardından da kabune pilavı yapımına geçelim. 🙂 Kabune pilavı güller şehri Isparta’ya ait içerisinde et, soğan ve nohut bulunduran bol malzemeli, bol tereyağlı mis gibi kokan bir yemek. Isparta kabune pilavı genellikle düğünlerde yapılıp davetlilere ikram edilen ve adını o yörenin geleneksel gelin kaynana hikayesinden alan oldukça özel bir tarif. 🙂 Anlatırken canımızın çektiği bu pilav için aklımızda duracağına midemizde dursun diyerek mutfağa geçiyoruz. 🙂 Malzemeleriniz hazırsa haydi başlayalım tarifimizin yapımına. 🙂  Kabune pilavı için pirinçlerimizi yıkıyoruz ve kaynar su ekleyip oda sıcaklığına gelene dek dinlendiriyoruz. Pirincimiz dinlene dursun biz de etleri mühürleme işlemine geçelim. 🙂 Dana etini düdüklü tencerede mühürleyip yarısına kadar su dolduruyoruz ve yüksek ateşte pişirip ocaktan alıyoruz. Ardından ılıyan etlerimizi didikliyoruz ve kenara alıyoruz. Soğanları geniş bir tencerenin dibine alıp tuzla ovuyoruz ve üzerine etleri ekleyip yayıyoruz. Sonrasında pirinçlerimizi süzüp, etlerin üzerine ekleyip yayıyoruz. Ardından aynı işlemi nohutlar için de yapıyoruz ve son olarak tenceremize suyu ekleyip, kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene dek pişmesini bekliyoruz. Pişen pilavımızı ocaktan alıp nemli bez ile kapatıyoruz ve dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. 🙂 ‘’Isparta kabune pilavı tarifi yanına ne iyi gider?’’ diye soranlar için harika servis önerileri ile geldik. 🙂 Kabune tek başına gayet de doyurucu bir yemek ama misafirlerimize sadece bunu sunmak olmaz. 🙂 Öncelikle yemeğe sıcacık bir çorba ile başlayıp ardından kabune pilavı ve yanına da zeytinyağlı fasulye veya zeytinyağlı bamya tercih edebilirsiniz. İçecek olarak bol köpüklü bir ayran ve tatlı olarak da kıyır kıyır, ağızda dağılan bir şekerpare tercih edebilirsiniz. 🙂 Kabune pilavını hazırlamadan önce mutlaka pirinçleri kaynar suda bekletmeniz gerekmektedir. 🙂 Bir diğer püf noktası da en alta soğanları, ardından etleri düzgünce ve acele etmeden yerleştirmek. Bu sıralama pilavın kıvamının daha iyi olmasını sağlayacaktır. 🙂 Sıra geldi kabune pilavının kaç kalori olduğunu hesaplamaya. 🙂 Bir porsiyon kabune pilavında yaklaşık olarak 308 kalori bulunmaktadır. Kalori miktarı oldukça yüksek olan bu yemeğimizi diyet menülerinde maalesef ki öneremiyoruz. 🙁 Kabune pilavı tarifini sevenlere birbirinden lezzetli 3 tane daha pilav tarifini paylaşmak istiyoruz. 🙂 Bunlardan ilki oldukça farklı bir isme sahip çıngıllı pilav, ikincisi etli sebzeli pilav ve üçüncü olarak da etli pilav tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Kabune Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet soğan, orta boy, ince dilimlenmiş
  • 500 gram (g) dana eti, Yağsız, Nuar
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm, Sıcak suda bekletilmiş
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kabune Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkayıp, üzerine kaynar su ekleyin ve oda sıcaklığında ılıyana dek dinlenmeye bırakın.
  2. Dana etini düdüklü tencerede mühürleyip, yarısına kadar suyla doldurun. Yüksek ayarda 30′ pişirip kenara alın. Didikleyin.
  3. Soğanları geniş bir tencerenin dibine alıp tuzla ovun. Üzerine etleri ekleyip yayın. Üzerine suyu süzülen kuru üzümleri ekleyin.
  4. Pirinçleri süzüp, etlerin üzerine ekleyip yayın. Nohutları ekleyip yayın. Su ile bulyonu karıştırıp üzerine gezdirin.
  5.  
  6. Orta ateşte 10′ pişirip altını kısın. 15′ pişirin.

Bu nefis Kabune Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020