En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Sebzeli Mantar Sote Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Sebzeli Mantar Sote Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bugünkü yazımızda akşam yemeği menüsü için oldukça doyurucu olan aynı zamanda da renkli görüntüsüyle yemelere doyamadığımız sebzeli mantar sote tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz. 🙂 Sote denilince aklımıza birden fazla tarif geliyor. Et sote, tavuk sote, mantar sote gibi birbirinden lezzetli sote tarifleri olduğunu biliyoruz. Biz bugün klasik mantar soteden sıkılanlar için hazırlaması oldukça kolay aynı zamanda da oldukça doyurucu olan ve ana yemek olarak servis edebileceğiniz sebzeli mantar yemeği tarifini tüm püf noktalarıyla ele aldık. 🙂 İçerisinde mantar, fasulye ve patates bulunan ve tereyağının enfes lezzetinden yararlanılarak hazırlanan mantar sote, yanına doyurucu bir yancıyla kesinlikle enfes bir ana yemek diyebiliriz. 🙂 Sebzeli yemekler her zaman hafifliği ve lezzetiyle favorimiz olmuştur. Damak çatlatan sebzeli mantar sote, içerisindeki sebzelerin uyumu, mantarın eşsiz lezzeti ve zeytinyağının mükemmel lezzetiyle bütünleşip adeta lezzet şöleni oluşturuyor. 🙂 Biz anlatırken acıktık açıkçası. 🙂 Sizi de daha fazla meraklandırmadan tarifimizin detaylarına geçelim.  Hazır olun lezzetten uçacaksınız. 🙂 Sebzeli mantar sote tarifi için geniş bir tencerenin içerisine bir miktar ayçiçek yağı alıp orta ateşte ısıtıyoruz. Isıttığımız tencerenin içerisine küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz. Ardından ocağı yüksek ateşe alıp bir miktar daha ayçiçek yağı ekliyoruz ve kültür mantarını ekleyip soteliyoruz. Sonrasında istiridye mantarını ve çeşniyi ekliyoruz.  Yemeğimiz neredeyse hazır. 🙂 Su ekleyip altını kısıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 5 dakika pişiriyoruz, kapağını açıp tereyağı ekliyoruz ve orta ateşte biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz. 🙂 Son olarak hazırladığımız sotemizi tabağa alıyoruz ve üzerine taze soğan ekleyip servis ediyoruz. 🙂 Bu kadar kolay! Sebzeli mantar sote kesinlikle akşam yemeğinde sofralarınıza çok yakışacak. 🙂 Servis için bol tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı ve yeşilliklerden oluşan bol soslu bir salata yemeğimizin yanına çok yakışacaktır. 🙂  İçecek olarak da bol köpüklü bir ayran tercih ederek yemeğinizi taçlandırabilirsiniz. 🙂 Sebzeli mantar tarifimizi hazırlarken geniş bir tava tercih ederek yemeğin daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. 🙂 Tüm yemeklerden sonra en çok sorulan sorulardan bir tanesi de kaç kalori olduğudur. 🙂 Özellikle de kilo kontrolü sağlayan kişilerin dikkat etmesi gereken bir noktadır yemeğin kalori miktarı. 🙂 Sebzeli mantar yemeği bir porsiyonunda yaklaşık olarak 150 kaloriye sahiptir.  Oldukça düşük kalorili ve sağlıklı olan bu yemeğimize diyet menülerinizde de gönül rahatlığıyla yer verebilirsiniz. 🙂 Sote severler için birbirinden lezzetli sote tariflerini paylaşmamak olmazdı. 🙂 Haydi o zaman mutfağa girip birbirinden lezzetli 3 tane sote tarifini hazırlamaya ne dersiniz? Biz 3 tane sote tarifini buraya bırakıyoruz. 🙂 Siz en çok sevdiğinizi seçip hemencecik deneyebilirsiniz. Mantarın en lezzetli hali olan istiridye mantar sote tarifi, etsiz olmaz diyenlere et sote tarifi ve son olarak da Asya usulü et sote tarifini buraya bırakıyoruz.  Seçim sizin. 🙂

Sebzeli Mantar Sote Tarifi Malzemeleri

  • 300 gram (g) kültür mantarı
  • 300 gram (g) istiridye mantarı
  • 200 gram (g) taze fasulye, ince uzun doğranmış
  • 2 adet patates, yuvarlak dilimlenmiş
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi
  • 5-6 dal ince kıyılmış taze soğan
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sebzeli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Patatesleri ekleyip, her bir yüzünü 2’şer dakika pişirin.
  3. Yüksek ateşe alıp, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Kültür mantarını ekleyip, 2′ soteleyin.
  4. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyip, yüksek ateşte istiridye mantarını ekleyin. 2′ soteleyin.
  5. Fasulyeleri ekleyip, karıştırarak orta ateşte 2′ soteleyin. Çeşniyi ekleyip karıştırın.
  6. Su ekleyip altını kısın. Üzerine kapak kapatıp 5′ pişirin.
  7. Kapağı açıp, tereyağı ekleyin. Orta ateşte 2′ kavurup, servis tabağına alın. Üzerine taze soğan ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sebzeli Mantar Sote Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020