En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Karnıyarık Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Karnıyarık Tarifi
Patatesli Karnıyarık Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 120 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patatesli Karnıyarık Tarifi tam size göre. Hazır olun sunumuyla ayrı, lezzetiyle ayrı ve pratikliğiyle ayrı fark yaratacak olan enfes bir fırında patatesli karnıyarık tarifi ile geldik. 🙂 Patatessiz bir dünya düşünemiyoruz. Patates olmasa mutfaklar eksik adeta. 🙁 Mutfağımızın olmazsa olmazı, yemeklerimize tat katan, aynı zamanda da birçok yemeğin içerisine kattığımız ve kattığımızda her yemeğe oldukça yakışan patates, bugün yine farklı bir lezzete ev sahipliği yapıyor. Bu yazımızda kalıpları aşıyoruz. 🙂 Patlıcanlı karnıyarığı bu defa patatesli yapıyoruz. 🙂 Patatesli karnıyarık yemeği sunumuyla, lezzetiyle ve görüntüsüyle dikkatleri üzerine toplayan, aynı zamanda da deneyimleyenlerin tekrar tekrar hazırlamak istediği bir tarif. 🙂 Patatesin her malzemeye uyumunu biliyoruz ama bu defa bir başka! Bu defa patates ve etin uyumundan bahsediyor olacağız.  Davet sofralarınızda, misafirlerinizi etkileyebileceğiniz oldukça havalı ve şık patatesli karnıyarık tarifini gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. 🙂 Buyurun o zaman mutfakta patates ile harikalar yaratacağınız, oldukça lezzetli yemeğimizin yapımına geçelim. İlk olarak patateslerimizi soyuyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz patateslerin tatlı kaşığı yardımı ile içlerini oyup kenara alıyoruz. İçi oyulmuş patatesleri fırın tepsisine diziyoruz.  Sonrasında orta boy bir tencerenin içerisine ayırdığımız patates içini, soğanı ve ayçiçek yağını alıp orta ateşte kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğan ve patatesin üzerine kıyma ve biber ekliyoruz. Sonrasında salça ve baharatları ekliyoruz, bir miktar daha kavuruyoruz.  Hazırladığımız harcı patateslerin üzerine yerleştiriyoruz. Son olarak da sıcak su, domates salçası ve biber salçasını karıştırıp patateslerin üzerine gezdiriyoruz.  Pişirme kâğıdı ile tepsinin üzerini hava almayacak şekilde kapatıp fırınlıyoruz.  Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!  ‘’Patates karnıyarık yanına ne gider?’’  ya da ‘’patatesli karnıyarık tarifinin yanına en çok ne yakışır?’’ diyenlere servis önerileri ile geldik. Patatesli karnıyarık yemeğinin yanına çok yakıştırdığımız tarifler, bol tereyağlı ve şehriyeli pirinç pilavı ve yanına yancı olarak haydari. İçecek olarak bol köpüklü bir ayran ve tatlı olarak da kadayıf tarifi hazırlayarak misafirlerinizin lezzetten başını döndürmeye ne dersiniz? Biz patatesleri oyarken bir tatlı kaşığından yararlanmıştık ama siz zorlanıyorsanız bir kabak oyacağından faydalanabilirsiniz. 🙂  Bu enfes yemeği yedikten sonra en çok merak edilen ve sorulan sorulardan bir tanesi de patates karnıyarık kalori miktarının ne kadar olduğudur. Biz de sizin için minik bir araştırma yaptık. 🙂 Bir porsiyon patatesli karnıyarık yaklaşık olarak 160 kaloriye sahiptir. Hem lezzetli hem de düşük kalorili olan bu tarifimize diyet menülerinizde de yer verebilirsiniz. 🙂 Patatesli karnıyarık tarifini sevenlere, benzer lezzetlere sahip birbirinden farklı 3 tane tarifi daha paylaşmak istedik. 🙂 İlk olarak klasik bir lezzet olan karnıyarık tarifi, sonrasında fırın yemeklerini daha çok sevenler için fırında karnıyarık tarifi ve son olarak da imam bayıldı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Patatesli Karnıyarık Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram (g) dana kıyma, orta yağlı
  • 5 adet patates
  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

sosu için

  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Patatesli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğunu soyup ikiye bölün. İçlerini tatlı kaşığı ile oyup, içleri kenara ayırın. Patatesleri fırın tepsisine dizin.
  2. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, patates içi ve soğanları ilave edin ve orta ateşte 2′ kavurun.
  3. Kıymayı ekleyip, 2′ kavurun. Biberleri ekleyip, kavurun. Salça, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip 5′ kavurun ve ocaktan alın.
  4. Fırını 220 dereceye ısıtın. Harcı patateslerin içerisine paylaştırın.
  5. Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını karıştırıp, üzerlerine gezdirin.
  6. Pişirme kağıdı ile üzerini hava almayacak şekilde kapatıp, 30′ fırınlayın. Kağıdı çıkarıp, 15′ daha fırınlayın. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Patatesli Karnıyarık Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020