En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pırasa Mücveri Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pırasa Mücveri Tarifi
Pırasa Mücveri Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

16 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Pırasa Mücveri Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bu tarif için pırasanın en lezzetli hali desek, tam yerinde olur. 🙂 Pırasa için küçük yaşlardan beri korkulu rüyamız diyebiliriz. Pırasa, ıspanak ve hatta nohut yemeği bile çocuklara zorla yedirilen ama aslında oldukça sağlıklı olan tariflerden.  Ispanak, temel reis yardımıyla yedirildi ama pırasa maalesef ki bir türlü çocukların dikkatini çekemedi. 🙁 Biz de bugün bu yazımızda, büyüme çağından başlayarak hayatınızın birçok dönemine, birden fazla faydası bulunan pırasayı farklı bir şekilde hazırlayarak sizlere sevdirmeye geldik. 🙂 Nasıl mı? Tabi ki hayır diyemeyeceğiniz mücveri, pırasalı yaparak. 🙂 Pırasa mücveri tarifi nasıl yapıldığını ve fırında pırasa mücveri yapımı için hangi malzemeler gerekli detaylı bir şekilde bu yazımızda anlattık. Merak edenler için ve hiç denemeyenler için de mücverin ne olduğuna ve tarihine de kısaca değindik. 🙂 Mücver, ana malzemesi kabak, un ve yumurta olan; malzemelerin harmanlanıp yağda kızartılmasıyla yapılan enfes bir kızartma tarifidir. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan oldukça lezzetli bir tarif olan mücver, günümüzde birçok farklı malzemeyle de yapılmaktadır. Biz de bugün seveceğinizi düşündüğümüz, oldukça lezzetli olan pırasalı mücveri sizler için detaylı bir şekilde anlattık. Haydi o zaman malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve enfes lezzete sahip pırasa mücveri nasıl oluyormuş öğrenip uygulayalım. 🙂 İlk olarak yıkanıp sapları temizlenen pırasaları derin bir kabın içerisine alıyoruz. Pırasaları iyice yoğurup fazla suyunu alıyoruz. Pırasaların üzerine yumurta, sarımsak ve maydanoz ekleyip iyice karıştırıyoruz.  Hazırladığımız karışımı, ısıttığımız yağlı tavanın içerisine ekleyip hızlı pişmesi için yayıyoruz. Her iki yüzü orta ateşte renk alana dek pişirip, ardından mücverlerimizi kenara alıyoruz. Oldukça lezzetli ve fit pırasa mücverimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🙂 Pırasa mücver tarifimizi hazırladık. Sıra geldi tarifimizin yanına yakıştığını düşündüğümüz lezzetleri paylaşmaya. 🙂 Çay saatlerinde, öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz aynı zamanda da oldukça lezzetli ve pratik olan pırasa mücverinin yanına her şey kesinlikle çok yakışıyor. 🙂 Çay saatlerinde tercih edecekseniz, yanına bol malzemeli bir patates salatası içecek olarak da demini almış bir fincan çay öneriyoruz. Akşam yemeğinde tercih edecekseniz eğer öncesinde başlangıç olarak buharı üzerinde tüten mis gibi bir çorba, ardından da mücverimizin yanına tavuklu bir ana yemek servis edebilirsiniz. İçecek olarak da bol köpüklü bir ayran ile yemeğinizi taçlandırabilirsiniz. 🙂 Pırasa mücverini hazırlarken uygulamanız gereken püf noktası, pırasaların suyunun iyice çıkartılması ve ardından da eklenen malzemelerin iyice karıştırılması diyebiliriz. 🙂 Hazırlık aşamasında da okuduğunuz gibi oldukça fit pırasa mücver tarifi, bir porsiyonunda yaklaşık olarak 60 kalori bulunduruyor. 🙂 Pırasa mücver tarifini deneyip sevdikten sonra benzer lezzetler arayanlar için birbirinden lezzetli mücverin 3 halini daha paylaşmak istedik. 🙂 İlk olarak oldukça lezzetli klasik mücver tarifini, ardından vegan yaşam tarzını benimseyenler için kabaklı vegan mücver tarifini ve son olarak da dolması kadar bu halini de seveceğiniz pazı mücver tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Pırasa Mücveri Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) pırasa, ince kıyılmış
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 demet maydanoz, İnce kıyılmış
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pırasa Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları derin bir kaba alıp elle iyice yoğurun ve fazla suyunu sıkın.
  2. Tekrar kaba alıp üzerine yumurta, sarımsak ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  3. Kabartma tozu, karabiber, tuz ve unu ekleyip kıvam alana dek karıştırın.
  4. Yapışmaz bir tavayı peçete ile yağlayıp, harçtan iki yemek kaşığı ekleyip yayın.
  5. Her bir yüzünü orta ateşte 2’şer dakika renk alana dek pişirip kenara alın.

Bu nefis Pırasa Mücveri Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020