En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Midye Dolma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Midye Dolma Tarifi
Midye Dolma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Midye Dolma Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bu yazımızda vazgeçilmez sokak lezzetlerinden bir tanesi olan midye dolma tarifini sizin için eve taşıdık. 🙂  Bildiğimiz diğer tüm dolmalardan farklı olan; bir oturuşta onlarca yediren, oldukça da lezzetli bir tarif olan midye dolma tarifini, tüm püf noktalarıyla ele aldık. 🙂 Uğruna ne yarışmalar düzenlenen midye dolma, yiyen herkesin “ben bir oturuşta daha fazlasını yerim” demesiyle tarih boyu efsaneleşen bir sokak lezzeti. 🙂 Geçmişten bugüne derken Osmanlı döneminden bugüne kadar olan süreçten bahsediyoruz. 🙂 Osmanlı dönemi yemek kitaplarında yer alan midye dolma tarifi, içerisine kişniş ve tarçın katılarak hazırlanıyormuş o zamanlar. 🙂 Yerken uğruna yarışmalar düzenlenecek, arkadaş ortamlarında eğlence konusu olabilecek en iyi midye dolma tarifi nasıl olur sizinle paylaşmak istiyoruz. Evet! Evde midye dolma tarifini tüm püf noktalarıyla ele aldık ve sizinle paylaşacağız. 🙂 Midye dolma için ilk olarak olmazsa olmaz dediğimiz nokta, midye kabukları. Bu kabuklara ihtiyacımız var tabii ki. 🙂 İlk olarak midye kabuklarını bıçak yardımı ile açıyoruz ve bol suyla, fırça da kullanarak iyice yıkıyoruz. Yosunlardan ve kirden arınan midyelerimizi kenarda bekletiyoruz.  Ardından tencerenin içerisine bir miktar zeytinyağı ve doğranmış soğan ekliyoruz. Soğanlar pişmeye yakın pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında bir miktar su da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.  Pişen harcımızı ocaktan alıyoruz ve ılıdıktan sonra kabukların içerisine birer kaşık harç ekleyip kapatıyoruz. Ardından da tencereye diziyoruz. 🙂 Son olarak midye dolmaların üzerine zeytinyağı ve su ekleyip üzerini geniş bir tabak ile kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirdikten sonra dinlendirip servis ediyoruz. 🙂 Midye dolma tarifini servis ederken yanında limon dilimleri ve tuz ile servis etmeyi unutmayın. 🙂 Tarifimizin yanına dilerseniz içecek olarak ayran ya da şalgam suyu da servis edebilirsiniz. İkisiyle de çok yakışacaktır. Tarifimizi hazırlarken midyeleri nereden aldığınıza dikkat etmeniz, en önemli püf noktamız olacaktır. 🙂 Midyelerin çiğ halde kapalı olmaları gerekiyor. önceden açılan midyeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Son olarak da midyeleri bol suyla yıkayıp temiz olduğundan emin olduktan sonra içini doldurun. 🙂 Herkesin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi 1 midye dolma kaç kaloridir? Sizin için minik bir araştırma yaptık ve 1 midye dolmanın yaklaşık olarak 26 kalori olduğunu öğrendik. 🙂 Midye dolma tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli deniz mahsullü tarifle geldik.  İlk olarak görüntüsüne ayrı, lezzetine ayrı hayran kalacağınız midyeli ve lahanalı iç pilav, ardından sahil kokusunu sofralarınıza getiren deniz mahsullü pilav ve son olarak da midye denilince akla ilk gelen midye tava tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Midye Dolma Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) midye, İri, temizlenmiş
  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1/2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Midye Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Midyeleri yıkayıp, üst kısımlarını önce bıçakla kazıyıp, sonra fırça ile temizleyin.
  2. Kabukların arasından bir bıçak ile geçip, açın. Yosun kısımlarını ayıklayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanları orta ateşte ekleyin.
  3. Yumuşayınca pirinçleri ekleyip, karıştırın. Rengi opaklaşınca baharatları ve tuzu ilave edip, 1 su bardağı su ilave edin.
  4. Kapağını kapatıp, kısık ateşte 5′ pişirin. Kenara alın.
  5. Ilıyan harçtan midyelerin içerisine birer kaşık ilave edip, kapatın ve tencereye dizin.

Afiyet olsun! Midye Dolma Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020