En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Saray Sarması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 12

Saray Sarması Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tatlı krizlerinde hafif bir tatlı arayanların ve sütlü tatlı severlerin uğrak noktası diyebileceğimiz enfes bir tarif ile geldik. 🙂 Görüntüsüyle kalbinizi çalacak, lezzetiyle de havalara uçuracak olan saray sarması tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. 🙂 Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde, çat kapı gelen misafirlere ya da akşam yemeklerinden sonra kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve pratik saray sarması tarifini tüm püf noktalarıyla ele aldık. 🙂 Yumuşacık kıvamı, üzerinde bulunan Hindistan cevizi ve arasındaki krem şanti ile yemelere doyamadığımız, aynı zamanda da sararken kırılmayan saray sarması tarifi kolay bir şekilde nasıl hazırlanıyor anlatacağız ama gelin öncesinde bu pratik tatlımızın adı nereden geliyor onu öğrenelim. 🙂 Rivayete göre tatlımız Osmanlı saray mutfağında yapılan ve günümüze kadar gelen bir tatlıdır. 🙂 Bir diğer adı paşa lokumu olarak bilinen bu tatlı, Trakya ve Kırklareli yöresinde sıklıkla yapılmaktadır. 🙂 O halde malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve kolay saray sarması tarifimizi hazırlayalım. 🙂 Basit saray sarması tarifi için ilk olarak süt, şeker, un ve şekerli vanilini bir tencerenin içerisine alıyoruz ve kaynayana dek sürekli olarak çırpıyoruz. 🙂 Ardından blender ile çekip kenarda soğumaya bırakıyoruz. Saray sarması tarifini kakaolu sevenler için tüm malzemeleri eklerken içerisine kakao da eklenebileceğine değinmek istiyoruz. 🙂 Evet tarifimize devam edelim tekrar! Bir kabın içerisinde krem şanti ve kremayı, çırpma teli ile yüksek hızda kıvam alana dek çırpıyoruz ve bir kenara alıyoruz. Ardından yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizini yayıyoruz ve üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ardından üzerine krem şantiyi de ekleyip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.  Tatlımız soğuduktan sonra eşit parçalara bölüp rulo şeklinde sarıyoruz. 🙂 Az malzemeli, oldukça kolay hazırlanan ve görüntüsüyle hayran bırakan en güzel saray sarması tarifini sizinle paylaştık. Şimdi de bu enfes tarifimizin yanına yakışacağını düşündüğümüz servis önerilerini paylaşmak istiyoruz. 🙂 Bu hafif tatlımızı akşam yemeğinden sonra servis edecekseniz, yine aynı hafiflikte bir sebze çorbası ve ana yemek olarak da enfes bir bonfile, yanına yancı olarak da mevsim yeşilliklerinden oluşan lezzetli bir salata tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. 🙂 Saray sarması tarifini verdikten sonra püf noktalarını da vermesek olmazdı elbette ki. 🙂 İlk püf noktası muhallebisinde gizli. Nasıl mı? Muhallebinin kıvamı oldukça önemli, bunun için muhallebiyi yaparken sürekli çırpmalısınız ve dibinin yapışmamasına dikkat etmelisiniz. 🙂 Bir diğer püf noktası da sarmanızın kırılmaması için dolapta soğutma işlemi diyebiliriz. 🙂 Lezzeti ve görüntüsüyle adeta bir şölen yaşatan tatlımızın bir porsiyonunda yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Hafifliğiyle bilinen bu tatlımıza diyet menülerinizde de verebilirsiniz. 🙂 Saray sarması tarifine benzer tarifleri denemek isteyenler için 3 tane birbirinden lezzetli ve pratik tatlıyı buraya bırakıyoruz. 🙂 İlk olarak saray lokumu tarifi, ardından lokumlu saray dondurması ve son olarak da saray şerbetlisi tarifini çok seveceksiniz. 🙂

Saray Sarması Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Muhallebi için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı krema, soğuk

servis için

  • 1 paket Hindistan cevizi
  • 1 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma

Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un,tereyağı ve vanilini derin bir tencerede sürekli çırparak kaynatın.
  2. Süzüp blender ile çekin. Kenara alın. Krem şanti ile kremayı mikserin çırpma teli ile yüksek hızda kıvam alana dek çırpın.
  3. Geniş dikdörtgen bir tepsiye streç film çekip, üzerine Hindistan cevizini serpin.
  4. Önce hazırlanan muhallebiyi yayıp, buzlukta 30′ dinlendirin.
  5. Sonra üzerine krem şantiyi ekleyip, yayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. 12 eşit parçaya kesip, rulo şeklinde sarın. Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun! Saray Sarması Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020