En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cennet Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cennet Çorbası Tarifi
Cennet Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Cennet Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kalabalık sofralarda olmazsa olmaz dediğimiz yemeklerden bir tanesi kesinlikle çorba diyebiliriz.  Bu yazımızda oldukça pratik ve doyurucu olan aynı zamanda da oldukça ekonomik cennet çorbası tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz. ‘’Klasik çorba tariflerini hazırlamaktan çok sıkıldım, misafirlerime farklı bir çorba hazırlayıp servis etmek istiyorum ‘’ diyenlere, mısır unu ve sebzelerle hazırlanan oldukça pratik ve lezzetli bir çorba olan cennet çorbası tarifini tüm püf noktalarıyla anlatıyor olacağız. 🙂 Yaz, kış fark etmeden her mevsimde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz bu çorba özellikle kış aylarında içimizi ısıtırken damağımızda lezzet şöleni oluşturacak. 🙂 Gelin bu enfes çorbamız hangi yöreye ait onu öğrenelim ardından mısır unlu cennet çorbası yapılışı nasıl olur ona bir göz atalım. 🙂 Ana malzemesi mısır unu, tereyağı ve sebzeler olan cennet çorbası hangi yöreye ait olduğu kesin olarak bilinmeyen tariflerden. Her yörede farklı malzemeler katılarak hazırlanan bu çorba, herkes tarafından tercih edilmektedir. Haydi hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım ardından mısır unlu cennet çorbası tarifi nasıl olur öğrenelim ve hemencecik hazırlayalım. 🙂 Çorbamız için ilk olarak tencerenin içerisine tereyağımızı alıyoruz ardından üzerine mısır unu ekleyip kavuruyoruz. Sonrasında soğan ve patatesleri ekliyoruz, bir iki dakika kavurup üzerine sarımsakları ekliyoruz.  Kavurduğumuz malzemelerin üzerine bulyonu su ile karıştırıp ekliyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Kaynayan çorbamızı ocaktan alıyoruz ve blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz, tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız kaynarken küçük bir soslukta tereyağı ve toz biberi kızdırıp çorbamızın üzerine gezdiriyoruz. Çorbamızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂 Cennet çorbası akşam yemeği menülerinizin başlangıcı olarak sofralarınıza çok yakışacak. 🙂 Enfes başlangıçtan sonra ana yemek olarak sebzeli garnitürlü bir yemek, yanına da mevsim yeşilliklerinden oluşan lezzetli bir salata hazırlayarak servis edebilirsiniz. 🙂 İçecek olarak ev yapımı buz gibi bir bardak limonata ve tatlı olarak da soğuk, lezzetli bir kase muhallebi oldukça yakışacaktır. 🙂 Her tarifimizde sizinle paylaştığımız püf noktalarını bu tarifimizde de paylaşmasak olmazdı. 🙂 Cennet çorbası tarifinde en önemli püf noktası, eritilen yağın içerisine unu yavaş yavaş ekleyerek kısık ateşte sürekli olarak karıştırmak. Bir diğer püf noktası da çorbaya suyu yavaş yavaş ve aralıklı olarak ekleyerek kesilmemesini sağlamak diyebiliriz. 🙂 Cennet çorbası kalori miktarını merak edenler için kalori miktarından da bahsetmek istedik. Bir porsiyonunda (bir kâse) yaklaşık olarak 159 kalori bulunmaktadır. Anlayacağınız hem doyurucu hem de fit olan bir tarif. Cennet çorbası tarifinin lezzetine doyamayanlara 3 tane birbirinden lezzetli çorba tarifini de paylaşmak istiyoruz. Öncelikle oldukça lezzetli ve sağlıklı olan tavuk sulu mercimek çorbası, ardından her haline hayran olduğumuz mısır çorbası ve son olarak da tavuk suyu bulyon ile gerdan çorbası tariflerini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Cennet Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 8 su bardağı su
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 adet patates, küp doğranmış
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal frenk maydanozu

Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını derin bir tencerede eritip, orta ateşte mısır ununu ekleyin ve 2′ karıştırarak kavurun.
  2. Patates ve soğanları ekleyip, 5′ daha karıştırarak kavurun. Sarımsakları ekleyip karıştırın. 
  3. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp üzerine ekleyin. Karıştırıp altını kısın. Kapağı kapalı olarak 15′ pişirin.
  4. Blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekip kısık ateşte 5′ daha pişirin.
  5. Çorbayı zeytinyağı ve frenk maydanoz ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Cennet Çorbası Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020