En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şatobiryan Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şatobiryan Tarifi
Şatobiryan Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Şatobiryan Tarifi. Fransız mutfağına ait ‘’Chateaubriand’’ yemeği, ülkemizde şatobiryan olarak adlandırılmaktadır. Bu yazımızda Fransız mutfağının gözdesi olan aynı zamanda da ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip olan şatobiryan yemeği nasıl yapılır onu anlatıyor olacağız.  Şatobiryan yemek tarifini merak ettiğinizi biliyoruz. 🙂 Sizi daha fazla meraklandırmak istemezdik ama gelin öncesinde şatobiryan nedir onu öğrenelim. Bilmediğimiz bir tarifi yapmayalım sonuçta değil mi? 🙂 Şatobiryan ne olduğunu öğrendikten sonra hemencecik tarifimizin detaylarına geçeceğiz ardından şatobiryan yapılışı nasıl olur onu sizinle paylaşacağız. 🙂 Chateaubriand (Şatobiryan) Fransız mutfağının gözdesi hatta en lezzetli yemeği diyebiliriz. Ana malzemesi bonfileden oluşan bol proteinli, aynı zamanda da oldukça doyurucu bir lezzet. Şatobiryan yapımı için dana etinin en yumuşak kısmı tercih edilmektedir. 🙂 Son olarak da bu enfes tarifimiz adını nerden almış onu da öğrenelim ve hızlıca tarifimize geçelim. 🙂 Chateaubriand adını Fransız kontu olan Cheateaubriant’tan almış ve günümüze kadar gelmiştir.  Evet! Nihayet Şatobiryan yapımına geçebiliriz. 🙂 İlk olarak tarifimiz için bonfileyi baharatlarla marine ediyoruz ve dolapta bir saat boyunca dinlenmeye bırakıyoruz. Ardından dinlenen bonfileleri yapışmaz bir tavada, her iki yüzünü birkaç dakika olacak şekilde mühürlüyoruz. Ardından orta ateşe alıp, tereyağı ve baharatları ekleyip bir kaşık yardımıyla etin üzerine gezdiriyoruz. Ardından fırında pişmeye bırakıyoruz. Son olarak tavaya kekiği alıp orta ateşte ısıtıyoruz ve üzerine soğan ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. İçerisine et suyu ekleyip, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Fırından çıkardığımız bonfilemizi soğuduktan sonra dilimleyip üzerine sos döküyoruz ve servis ediyoruz. 🙂 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Davet sofralarına oldukça yakışan bu tarifimizi, yine onun lezzetine ve sunumuna yakışır yancılarla servis ediyoruz. 🙂 Bonfilenin yanına çok yakıştığını düşündüğümüz yancı bol tereyağlı bir pirinç pilavı. Yanına enfes bir salata ya da meze de oldukça yakışacaktır tabii. İçecek olarak bol köpüklü bir bardak ayran ve tatlı olarak da şerbetli tatlıları tercih edebilirsiniz. 🙂 Şatobiryan tarifinde kesinlikle bilmemiz gereken, olmazsa olmaz dediğimiz püf noktası etlerin baharatlarla marine edildikten sonra dolapta bir saat bekletilmesi işlemidir. Oldukça lezzetli ve bol proteinli bu tarifimizin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin bir numaralı tercihi diyebiliriz. 🙂 Şatobiryan tarifini sevenlere ve etsiz olmaz diyenlere birbirinden lezzetli tarifleri de paylaşmak istedik. Eminiz ki favori tarifleriniz arasında yer alacak hepsi. 🙂  Kokusu ve lezzetiyle hayran bırakan kaşar peynirli kekikli bonfile ardından sofralarınızda Fransız rüzgarları estirecek cafe de paris soslu bonfile ve son olarak da baharatlı bonfile tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Hepsi birbirinden lezzetli olan bu tariflerimizi mutlaka denemelisiniz. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Şatobiryan Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana bonfile, orta kısım, bütün
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 su bardağı Knorr Kemik İlik Suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal taze kekik

Şatobiryan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bonfileyi 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edip, kasap ipi ile dikine bir tur, enlemesine birer parmak aralıklarla bağlayın.
  2. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 220 dereceye ısıtın.
  3. Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp, bonfilenin her biri yüzünü 3’er dakika renk alana dek mühürleyin.
  4. Orta ateşe alıp tavaya sarımsak, kekik ve tereyağını ekleyin. Tavayı eğip, bir kaşık yardımıyla eriyen tereyağını sürekli bonfilenin üzerine dökün.
  5. Fırının ızgara teline alıp, orta pişmiş için yaklaşık 20′ pişirin. Tavadan kekiği alıp, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, 3′ kavurun.
  6. Et suyunu ekleyip, orta ateşte kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
  7. Fırından çıkan bonfileyi oda sıcaklığında 5′ dinlendirin. Keskin bir bıçakla dilimleyip, üzerine hazırlanan sos ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Şatobiryan Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020