En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lahmacun Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lahmacun Tarifi
Lahmacun Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Lahmacun Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Türk mutfağının en bağlayıcı ve en kapsayıcı yemeği bugünün yıldızı oluyor. Evet, bahsettiğimiz tam olarak lahmacun tarifi! Her kesimden her insanın favori yemeklerinden biri olan lahmacun, minik ritüelleriyle bambaşka ve çok özel. Buharı üstünde tüten, aroması burunları mest eden lahmacunlar; sumaklı soğan, maydanoz, yeşillik, limon ve domatesle buluşturulur. Bir güzel rulo yapılıp sarılır, afiyetle yenir. Yanına gavurdağı salatası, ayran, acı biber turşusu ve şalgam suyu da bir yakışır ki sormayın gitsin. İster öğle yemeklerinde ister akşam yemeklerinde afiyetle tükettiğimiz bu leziz yemek, biraz sağlıksız bir alışkanlık olsa da geceleri de çok güzel gidiyor. 🙂 Bu kadar sevilen ve sürekli dışarıdan sipariş edilen bir yemeği evde hazırlamamak da olmaz. Evde lahmacun tarifiyle sofralarınızı henüz şenlendirmediyseniz şanslı gününüzdesiniz. 🙂 Bu gerçek lahmacun tarifi, orijinal lahmacun tarifidir diyebiliriz. Glutensizi, vejetaryeni ve pek çok diğer çeşidi de mevcut ama bugün en güzel lahmacun tarifini konuşacağız. 🙂 Aynı zamanda bu tarifle birlikte lahmacun tarifi içinin nasıl yapılacağını da öğreneceksiniz. İç tarifini pidelerinizde de kullanabilirsiniz. 🙂 Haydi sizi önce tarifimizin püf noktalarına, ardından servis önerilerimize, peşinden tarifimizin kalori miktarına alalım. Birkaç lahmacun çeşidinin daha tarifini not düşelim ve nihayet tarifimizin malzemelerine ve yapılış detaylarına geçelim! Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık! 🙂 Bu pratik lahmacun tarifi, evde yapabileceğiniz en iyi lahmacun tarifi. Püf noktasıyla oldukça pratikleşiyor çünkü. Normalde lahmacun tariflerinde hamur elde yoğurulur, lahmacun içi bıçakla ince ince doğranır. Bu lahmacun tarifinde ise hamur da iç de mutfak robotuyla hazırlanıyor.  Ayrıca normalde lahmacun tarifleri ocakta tavada pişiriliyor. Bu tarifte ocak yerine fırın kullanıyoruz. Bu da aynı anda birden fazla lahmacun pişirebilmeyi sağlıyor. Lahmacun tarifimizi, bol köpüklü bir bardak ayranla veya acılı bir bardak şalgam suyuyla servis edebilirsiniz. Garnitür olarak ince doğranmış göbek salata, mor lahana, soğan turşusu ve limon öneriyoruz. 🙂 Bir adet lahmacun yaklaşık olarak 330 kaloridir. İki lahmacundan oluşan bir porsiyon, hem doyurucu hem de ortalama kaloride bir akşam yemeği öğünü olacaktır. Diyetlerinizde pek önermesek de arada kaçamaklar yapabilirsiniz. Kalori hesabı yapmıyorsanız sık sık gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. 🙂 Lahmacun sevenler buraya! Birbirinden leziz 5 lahmacun tarifimizle herkese hitap edecek bir yemek hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı fırında lahmacun tarifi, fındık lahmacun tarifi, esmer lahmacun tarifi, glutensiz lahmacun tarifi ve son olarak da kolay lahmacun tarifi burada! Bunların dışında mercimekle veya tofu kıymasıyla vegan veya vejetaryen lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. Vegan lahmacunlar özellikle son dönemde çok popüler. Bu tarifteki hamur hazırlanışını yapıp iç harcını değiştirerek kullanabilirsiniz. 🙂

Lahmacun Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana kıyma, yağlı
  • 1 adet domates
  • 1 adet acı kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1/2 demet maydanoz

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, şeker ve kuru mayayı karıştırıp, 2′ dinlendirin.
  2. Unu derin bir kaba eleyip, mayalı karışımı ekleyin ve mikserin hamur yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Nemli bir bez örtüp, buzdolabında 2 saat mayalandırın.
  4. Ufak bezelere bölüp, aralıklı olarak geniş bir tepsiye dizin. Üzerine nemli bir bez örtüp 15′ oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Mutfak robotuna acı kırmızı biber, sivri biber, soğan, sarımsak, maydanoz ve domatesi ekleyip, iyice çekin.
  6. Derin bir kaba alıp, kıyma, salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip, karıştırın. Fırını 250 dereceye ısıtın.
  7. Mayalanan bezeleri unlu tezgahta merdane ile geniş bir düz tabak genişliğinde açıp, yağlı kağıt üzerine alın.
  8. Üzerine harçtan elle bastırarak yayıp, 10′ altı çıtırlaşana dek pişirin. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Lahmacun Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020