En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Matcha Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Matcha Kek Tarifi
Matcha Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Matcha Kek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kek denilince aklımıza beş çaylarımızda sofralarımızı süsleyen, aynı zamanda da çay saatlerinin vazgeçilmezi olan yumuşacık tatlı mı tatlı kekler gelir. Lezzetinin yanı sıra görüntüsüyle de adeta bizi mest eden kekler, hele ki evde özenle hazırlanmışsa tadından yenmez hale geliyor. 🙂 Anne keki tabirini çok sık duyuyoruz, annelerimizin elinin değdiği her şey çok güzel ve lezzetli oluyor, ama kekler bir başka. 🙂 Kabardıkça kabaran, yumuşak dokuya sahip, aynı zamanda annelerimizin yaptığı kekler gibi lezzetli bir kek yapmaya ne dersiniz? Bugüne kadar kekin içerisine farklı birçok malzeme kattık ve enfes tatlar ortaya çıkardık. 🙂 Cevizli kek, üzümlü kek, hatta ağlayan kek ve zebra kek bile yaptık. Sınırları biraz daha aşıp bu defa matcha çayını kullanarak matcha kek yaptık. Oldukça lezzetli ve yumuşacık olan bu kekimiz, görüntüsüyle adeta kendine hayran bıraktı demek mümkün. 🙂 Bu kekimizin tarif detaylarını sizinle paylaşacağız elbette, ama gelin öncesinde matcha cake nedir ona bir göz atalım, ardından kekimizin tarifine geçelim. Matcha kek, yeşil renge sahip, rengini ve adını matcha çayından alan, oldukça lezzetli bir tatlıdır. Tadını matcha çayından alan bu kekimiz, oldukça farklı bir deneyim yaşatıyor. Antioksidan değeri oldukça yüksek olan bu çayımız, kekin içinde kullanıldığında ayrı bir şifa deposu oluyor. Bunu da söylemek mümkün. 🙂 Matcha cake nedir kısaca öğrendik. Nihayet mutfağa girip kekimizi yapmaya başlayabiliriz. Siz de hazırsanız haydi kolları sıvama vakti. Misafirlerinize servis ederken görüntüsüyle hayran bırakan kekimizin tarifine geçelim. 🙂 Tarifimiz için ilk olarak derin bir kabın içerisine bir miktar süt ve sirkeyi alıp iyice karıştırıyoruz ve beş dakika boyunca kenarda kesilmesini bekliyoruz. Ardından farklı bir kabın içerisinde şeker ve Hindistan cevizi yağını pürüzsüz kıvam alana dek iyice çırpıyoruz. Kenarda beklettiğimiz sütü içerisine ekleyip karıştırıyoruz. Kuru malzemelerimizi de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, önceden ısıttığımız yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltıp pişmeye bırakıyoruz. Son olarak pişen kekimizi tel üzerinde soğumaya alıyoruz. Kekimiz soğuyadursun biz de matcha çayı ve Hindistan cevizi yağını iyice kıvam alana dek karıştırıp, üzeri için mükemmel bir sos yapalım. 🙂 Evet! Sosumuzu soğuyan kekimizin üzerine döküp servis edebiliriz artık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂 Matcha kekini pişirdikten sonra üzeri için hazırladığımız sosu döküp yanında da kaymaklı bir top dondurma servis edebilirsiniz. Oldukça yakışacaktır. Aynı zamanda kekimizin yanına demini almış bir fincan filtre kahve ya da soğuk sevenler için soğuk kahve oldukça yakışacaktır. Matcha keki için vermek istediğimiz püf noktaları elbette ki mevcut. İlk olarak kekimizi kalıba dökmeden önce kalıbı tereyağı ile yağlayıp üzerine pişirme kâğıdı yerleştiriyoruz ardından tekrar tereyağı sürdükten sonra harcımızı döküyoruz. Bu yöntemi uyguladığınız takdirde kekiniz sorunsuz bir şekilde kalıptan çıkacaktır. Matcha cake kalori miktarını merak edenler için söyleyelim: 100 gramında 325 kalori vardır. Enfes lezzete sahip kekimizi beğenenler için birbirinden lezzetli 3 tane kek tarifini daha paylaşmak istiyoruz. İlk olarak sütlü çaylı kek, ardından çaylı kek tarifi ve son olarak da kahveli mug kek tarifimizi denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Matcha Kek Tarifi Malzemeleri

    kek için

    • 300 gram (g) un
    • 2 yemek kaşığı matcha tozu
    • 3 litre (l) kabartma tozu
    • 1/4 tatlı kaşığı tuz
    • 1 su bardağı şeker
    • 1/2 su bardağı Hindistan Cevizi Yağı
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
    • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü

    sos için

    • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi sütü
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 tatlı kaşığı matcha tozu

    Matcha Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1.  
    2. Sütün içerisine sirkeyi ekleyip, karıştırın ve kesilene dek 5′ bekletin. Kuru malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    3. Şeker ve Hindistan cevizi yağını mikser ile pürüzsüz olana dek çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11.  
    12. Baton kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt serip tekrar yağlayın. Harcı içerisine alıp düzleyin. 45′ pişirin.
    13.  
    14.  
    15.  
    16.  
    17. Tel üzerinde soğumaya alın. Pudra şekeri, matcha ve Hindistan cevizi sütünü pürüzsüz olana dek karıştırın. Keki üzerine sos ile servis edin.
    18.  
    19.  

    Afiyet olsun! Matcha Kek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020