En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Parmak Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Parmak Kebabı Tarifi
Parmak Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Parmak Kebabı Tarifi tam size göre. Patlıcanlar, patatesler, köy biberleri tezgaha çıksın; kıyma kendi yağında usul usul kavrulsun; tepsi birbirinden leziz malzemelerle döşensin. Bu akşam yemekte parmak kebabı tarifi var! Parmak kebabı etli hazırlanmak isterse kuşbaşı kuzu eti kullanılarak hazırlanabilir. Bunun dışında enfes parmak kebabı tavuklu hazırlanırsa daha ekonomik olabilir. Bizim hazırladığımız parmak kebabı kıymalı. Siz arzunuza göre proteininizi değiştirebilirsiniz. 🙂 Fırında parmak kebabı yapılışına geçelim mi? Parmak kebabı tarifimizin hazırlık aşamasındaki püf noktası, kıymalı harcın yapılışında saklı. Normalde tavaya sıvı yağ eklenir, kıymalar eklenir ve kavrulmaya başlanır. Ancak bu yöntem, etin kendine has olan lezzetini baskılayabilir. Biz, yağlı bir kıyma kullanmanızı ve kıymayı kendi yağında kavurmanızı öneriyoruz. Böylece daha aromatik bir kıymalı harç elde edebilirsiniz. Enfes parmak kebabı tarifinin servisi esnasında, ona en çok yakışan şeyleri masadan eksik etmeyin. 🙂 Bol köpüklü, buz gibi bir ayran, acılı şalgam suyu, tırnak pide, acılı ezme, lavaş ve sumaklı soğan ilk akla gelenler. Damak zevkinize göre humus da hazırlayabilir ve tam bir kebapçı sofrası elde edebilirsiniz. 🙂 Bu enfes evde parmak kebabı tarifinin bir porsiyonu ortalama olarak 240 kaloridir. Diyet yapıyorsanız veya kalori hesabıyla besleniyorsanız menülerinize bu leziz tarifi eklemenizi pek önermiyoruz. Kızartılmış patlıcan, biber ve patates içeren bu parmak kebabı tarifi yerine ızgara et (veya ızgara tavuk) ve buharda pişmiş sebzeler tercih edebilirsiniz. Böylece sebzelerinizin besin değerleri korunurken daha az kalori almış olursunuz. Kebap hepimizin kıymetlisi, yeri doldurulamazı. 🙂 Kıymanın belki de en güzel kullanım alanı olan leziz kebaplar, davet sofralarına da samimi aile yemeklerine de çok yakışıyor. Biz de bu leziz parmak kebabı tarifi gibi farklı kebap alternatifi arayanlar için evde yapabileceğiniz pratik kebap tariflerini derledik. Hem çok pratik hem de tadına doyum olmayan leziz bir tarifle başlayalım mı? Tepsi kebabı tarifi, mutfakta yeni olanların dahi kolaylıkla hazırlayabileceği enfes bir tarif. Malzemeleri tepsiye diz, fırına ver ve şölen için hazırlan. Bu kadar kolay! İkinci tarifimiz biraz daha emek istiyor. Tüm güzel şeyler gibi. 🙂 Çıtır patlıcanlı kebap tarifi, kendinizi ünlü kebapçılarda gibi hissedeceğiniz, lezzetiyle her lokmada sizi Adana’ya, Urfa’ya götürecek bir tarif. Son olarak da kebap denince akla ilk başlarda gelmeyen bir yöreye gidiyoruz. Biraz gölgede kalmış bu ilimizde ne leziz bir kebap tarifi saklı bir bilseniz. 🙂 Tokat kebabı tarifi; domatesi, patatesi, patlıcanı, biberi, sarımsağı ve kuyruk yağıyla çok leziz! Üstelik coğrafi işareti de var. 🙂 Tokat’lı sevdiklerinizi şımartmak için birebir bu lezzet. 🙂

Parmak Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram (g) yağlı dana kıyma
  • 2 adet soğan, küçük küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet patlıcan, ince uzun dilimlenmiş
  • 1 adet kabak, ince uzun dilimlenmiş
  • 3 adet patates, ince uzun dilimlenmiş
  • 5 adet köy biberi, ince uzun dilimlenmiş
  • 1 adet domates, yuvarlak dilimlenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Parmak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte ısınan bir tavada kıymayı kendi yağıyla 2′ kavurun. Soğanları ekleyip karıştırın. 2′ kavurun.
  2.  
  3. Pul biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. 
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11. Tavaya ayçiçek yağı ekleyin, öncelikle dilimlenmiş patlıcanları kızartın. Kenara alın ve kabakları kızartın. Patates ve biberleri de sırasıyla kızartın. Borcamın kenarlarına, (ortası boş kalacak şekilde) yuvarlak bir şekilde dizin.
  12.  
  13.  
  14.  
  15.  
  16.  

Afiyet olsun! Parmak Kebabı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020