En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuzu Etli Fette Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuzu Etli Fette Tarifi
Kuzu Etli Fette Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Kuzu Etli Fette Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Etli yemekleri çok seviyor ve farklı yöntemler denemek istiyoruz diyenler için hayır demeyeceğiniz bir lezzet olan kuzu etli fette tarifini öneriyoruz. Lübnan’da ağırlıklı olarak yapılan fette birçok farklı formda hazırlanıp sunulmaktadır. Yapılan bu yemek bazen salata bazen ana yemek ve bazen de meze gibi birçok farklı şekilde yapılıp damak zevkine göre tercih edilmektedir. Biz de bugün, akşam yemeklerinde masanızın baş tacı olacağına inandığımız ve sıklıkla tercih edeceğinizi düşündüğümüz kuzu etli nohutlu fette tarifini sizinle paylaşıyor olacağız. Detayları yazımızın devamında vereceğiz ama gelin öncesinde yemeğimizin yapılışını özet geçelim. Kuzu etli fette tarifimiz için ilk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ayçiçek yağı ve çeşnilerle marine ediyor, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış fırınımızın içerisine yerleştiriyoruz. Etlerimiz mis gibi pişedursun, biz diğer malzemelerle fette yemeği tarifimizin diğer aşamalarını tamamlayalım. 🙂 Geniş bir tava içerisine ayçiçek yağını ekliyor, ince yuvarlak doğranmış patatesleri kızarttıktan sonra kâğıt havlu serili tabağımızın içerisine alıyoruz. Sonrasında aynı yağ içerisinde, önceden haşladığımız nohutları kızartıyoruz. Böylece farklı bir aroma katmış oluyoruz ve yemeğimizin lezzetli mi lezzetli olmasını sağlıyoruz. Patateslerimizin üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip, üzerine fırında pişirdiğimiz lokum kıvamında kuzu etlerimizi yerleştiriyoruz ve üzerine kıyılmış soğanımızı ekliyoruz. Böylece yemeğimiz, kendini yavaş yavaş göstermeye başlıyor.  Son olarak kızartılan nohutları ekleyip üzerine mis gibi kokan taze nane ve maydanozla servis edebilirsiniz. Biz ikna olduk. 🙂 Siz de akşam yemeklerinde gönülleri fethetmek için bu tarifi deneyebilirsiniz. 🙂 Fette yemeğimizin detaylarına bakmaya ne dersiniz? Buyurun yazımızın devamında detaylara birlikte göz atalım. Kuzu etli fette tarifimiz ile akşam yemeğinizi taçlandırırken bizim size öncesinde başlangıç için önerilerimiz olacak. Örneğin hem hafif hem de lezzetli domates çorbası, fette tarifine çok yakışacaktır. Bu leziz çorba sayesinde mideniz yemeğe hazır hale gelir. Şimdi sırada ana yemeğimizin yanında olmazsa olmazlar var tabii ki. Etli fette tarifimiz oldukça doyurucu ve bol malzemeli olduğu için yanına taze yeşilliklerden oluşan hafif bir salata tercih edebilir. Soğuk çay ve limonatayı da içecek olarak servis edebilirsiniz. Proteinli ve lif kaynağı, aynı zamanda doyurucu olan yemeğimiz kuzu etli fette tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık olarak 600 kaloridir. Vücudunuzun aynı anda birden çok protein ve mineral depolamasında katkı sağlar. Diyetlerinizde tercih edilmesini maalesef ki öneremiyoruz. 🙂 Lezzetli fette yemeği için bizim size önereceğimiz püf noktası kuzu etlerini güzelce marine ettikten sonra fırınlama işlemi yapmanız olacaktır. Bir diğer püf noktası ise tavada kızartma işlemini yaptıktan sonra diğer bir kızartma işlemini aynı tavada bulunan yağ içerinde yapmanız olacaktır. Böylelikle yağda bulunan aromalar birbirine karışıp lezzet şöleni oluşturacaktır. Kuzu etli fette tarifini deneyip beğendikten sonra, beğeneceğinizi düşündüğümüz benzer lezzetler de var. Örneğin falafel, kuzu tandır ve kuzu külbastı tarifisofralarınıza çok yakışacak.

Kuzu Etli Fette Tarifi Malzemeleri

    kuzu eti için

    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 500 gram (g) kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
    • 1 paket Knorr Kekikli ve Sarımsaklı Et Çeşnisi

    ana malzemeler

    • 3 adet patates, yuvarlak dilimlenmiş
    • 4 su bardağı haşlanmış nohut
    • 2 su bardağı çırpılmış yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 1/4 su bardağı ayçiçeği yağı

    servis için

    • 5-6 dal taze soğan, iri kıyılmış
    • 5-6 dal maydanoz, iri kıyılmış
    • 5-6 dal nane, iri kıyılmış

    Kuzu Etli Fette Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Kuzu etlerini yağlı kağıda alıp, ayçiçek yağı ve çeşni ile karıştırın. 1.5 saat fırınlayın.
    2. Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, patatesleri ikişer dakika kızartıp havlu kağıda alın.
    3.  
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8. Aynı yağda nohutları da kızartıp havlu kağıda alın. Patatesleri tabağa ekleyip üzerine yoğurt ekleyin. 
    9.  
    10.  
    11.  
    12.  
    13. Kuzu eti ekleyip taze soğan serpin. Üzerine nohut ekleyip, maydanoz ve nane ile servis edin.
    14.  

    Afiyet olsun! Kuzu Etli Fette Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020