En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kadayıf Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kadayıf Tarifi
Kadayıf Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Kadayıf Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çay saatlerinin en sevilen tariflerinden biri olan kadayıf tatlısını hazırlıyoruz bugün hazırsanız! Kadayıfı tatlıcılardan sipariş etmeye veya vitrinlerden seçip almaya çok alışığız ama aslında evde de kolayca hazırlanabiliyor bu leziz tatlılar. Bugün paylaşacağımız evde kadayıf tarifi, fırında kadayıf tarifi çeşitlerinin en pratik versiyonlarından biri. Üstelik leziz mi leziz Antep fıstığıyla hazırlanıyor! Antep fıstıkları ve tel kadayıflar hazırsa sizi mutfağa alalım ve Antep fıstıklı kadayıf tarifine geçelim! Kadayıf tatlısı püf noktaları, çay saatlerinize hazırlayacağınız kadayıfınızın en kolay şekilde başarıya ulaşmasını sağlayacak. Neymiş peki bu püf noktaları derseniz anlatalım. Öncelikle kadayıf tatlısını tepsiye düzgünce yerleştirdikten sonra üzerine bir tepsiyle bastırmamız gerekiyor. Bu, pişme aşamasında kadayıfın formunu korumasını sağlayacak. Pişen kadayıfların şerbetle buluşma anı da çok kritik. Fırından çıkan tatlı, ılık şerbetle buluşturulmalı. Böylece kadayıf tatlınız ne hamura dönüşür ne de kuru kalır. Dondurmalı kadayıf tatlısı tarifimizin bir porsiyonluk miktarı ortalama olarak 450 kaloridir. Bol kalorili bu tarif, diyettekilerin tercih etmesini pek önermediğimiz tatlı tariflerinden. 🙂 Yine de arada kendinizi şımartmak için hazırlayabilir ve dondurmalı kadayıfın lezzetine varabilirsiniz. 🙂 Fıstıklı kadayıf tarifinin en güzel sunumu bize göre dondurmayla oluyor. Dondurma dışında önerimiz ise soğuk sütten yana olacak. İnek sütü, keçi sütü, badem sütü, fındık sütü veya Hindistan cevizi sütü tüketebilirsiniz afiyetle! Çay saatlerinin lezzeti börekle, poğaçayla, kısırla olduğu kadar; birbirinden leziz tatlılarla da çıkıyor. Bu tatlıların da şahı -kimseyi gücendirmeyelim ancak- şerbetli olanlar! Şerbetli tatlı sevenler için enfes önerilerimiz var. Hepsi birbirinden farklı ancak bir ortak noktaları var bu leziz tariflerin. Hepsi kadayıfla yapılıyor. 🙂 Haydi gelin inceleyelim her birini ayrı ayrı. Öncelikle kolay kaymaklı tel kadayıf tarifiyle başlayalım listemize. Bu kolay tatlı tarifimiz, mutfakta yeni olanların dahi zorlanmadan yapabileceği bir tarif. Kendinize ve elinizin lezzetine güvenmiyorsanız dahi çekinmeyin, mutfağa girin bu tarifle. Çay saatine enfes bir tarif çıkartacağınız kesin! Sıra geldi, fıstıklı kadayıfa daha uygun fiyatlı bir alternatif arayanları sevindirmeye. Ceviz, Antep fıstığının uygun fiyatlı ulaşılabilir alternatifi olarak sık sık tatlılarda kullanılıyor. Hatta bazıları, Antep fıstıklı tatlıları sevmediği için ceviz tercih ediyor. Her ne sebeple olursa olsun, kadayıfınızı Antep fıstığı yerine cevizle hazırlamak için cevizli kadayıf tarifimizi kullanabilirsiniz. Bulabileceğiniz en pratik kadayıf tariflerinden biri kendisi. 🙂 Şerbetli tatlılarla sütlü tatlıları birleştiren bir tarifle listemize son veriyoruz. Muhallebili kadayıf tarifi, tam misafirlere hazırlamak için! Özellikle de damak zevkinden emin olamadığınız misafirlerinize. Şerbetli tatlı sevenler de sütlü tatlı sevenler de bu tatlıya bayılacak çünkü.

Kadayıf Tarifi Malzemeleri

    kadayıf için

    • 500 gram (g) kadayıf
    • 150 gram (g) toz antep fıstığı
    • 50 gram (g) Antep fıstığı içi
    • 2 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında

    şerbet için

    • 4 su bardağı su
    • 3 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    servis için

    • 8 dilim Algida Maraş Usulü Kesme Dondurma

    Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su ve şekeri derin bir tencerede kaynatın.
    2.  
    3. Kaynayınca altını kısıp limon suyu ekleyin. Kenara dinlenmeye alın. Tepsiye eritilmiş tereyağından ekleyip yağlayın. Kadayıfın yarısını ince ince açarak eşit bir şekilde yayın.
    4. Üzerine toz Antep fıstığı serpip düzleyin.
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11.  
    12.  
    13.  
    14.  
    15.  
    16.  
    17. Kalan kadayıfı bir kabın içerisinde, kalan tereyağı ile yağlayın ve tepsinin üzerine dizin. Tane Antep fıstıklarını üzerine dizip, başka bir tepsi ile üzerine bastırın.
    18.  
    19.  
    20.  
    21.  
    22.  
    23.  
    24.  
    25.  
    26. Ağırlık ekleyip 15′ bekletin. Fırını 180 dereceye ısıtın. Altı ve üstü pişene dek 35′ fırınlayın. Fırından çıkınca ılıyan şerbeti üzerine ekleyin, oda sıcaklığında 30′ dinlendirin. Dondurma ile servis edin.
    27.  
    28.  
    29.  
    30.  
    31.  
    32.  

    Bu nefis Kadayıf Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020