En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi
Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 35 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 3

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi. Makarnanın en sevilen hallerinden birini, mac and cheese tarifini hazırlayacağız bugün. Yalnız öyle olduğu gibi servis etmeyeceğiz peynir soslu makarnamızı. Et severleri makarna severlerle buluşturan enfes bir versiyon hazırlayacağız. Altta peynir soslu enfes makarna, üstte kaburga eti olacak; yiyenler tadına doyamayacak! Mac’n cheese nedir bir onu konuşalım mı önce? 🙂 Mac and cheese tarifi, tarihi 1700’lü yıllara dayanan enfes bir yemektir. Açılımı macaroni and cheese yani peynirli makarnadır. Geleneksel olarak ana malzemeleri cheddar peyniri ve makarnadır. Bugün bizim hazırladığımız versiyonu, bol proteinli bir versiyon olacak çünkü yemeğin yıldızı kaburga eti olacak. Kaburga etlerini önce bir güzel haşlayacağız düdüklü tencerede. Ardından fırın tepsisine alacağız soğan ve bir dal biberiyeyle. Salçalı, baharatlı ve et sulu karışımımız haşlanmış kaburgaya lezzet verecek, fırın son dokunuşu yapacak. Tüm lezzetlerin son durağı tabak olacak ve mutlu son! Kaburga etli mac and cheese tarifimizin püf noktası, kaburga etinin pişme aşamasında. Kaburgaları önce haşlayacağız, ardından fırında ikinci kez pişireceğiz. Bu aşamada, fırına alırken tepsiyi alüminyum folyoyla örtmeniz gerekiyor. Bu, etin kendi buharıyla pişmesini ve baharatlı karışımın ete daha güzel işlemesini sağlayacak. Ayrıca dilerseniz eti haşlama aşamasında tencerenin içine karabiber taneleri, soğan, kereviz sapı, havuç gibi aromatik malzemeler ekleyebilirsiniz. Etinizin daha aromatik ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu enfes tarifimizin servis önerilerine değinmeden geçmeyelim. Kaburga etli mac and cheese tarifini, öncelikle hafif bir çorbayla servis etmenizi öneriyoruz. Ana yemeğimiz protein ve karbonhidrat ağırlıklı olduğu için sebze çorbalarından birini tercih edebilirsiniz. Örneğin domates çorbası çok yakışacaktır. Ardından sofraya bol yeşillikli bir salata şart. Gerekli lifler bol vitaminli sebzelerden alınsın. 🙂 Bunun dışında ev yapımı yoğurt ve ev yapımı turşu da sofranıza uyum sağlayacaktır. Kaburga etli mac and cheese tarifi, hem doyurucu hem de çok besleyici. Protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin favori lezzetlerinden biri olmaya da aday. Mac’n cheese tarifi kaç kaloridir? Bu enfes tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 500 kaloridir. Doyurucu bir akşam yemeği tarifi olduğunu düşünürsek diyet dostu diyebiliriz kendisine. Yalnız herhangi bir sebze içermediği için, yanında mutlaka dengeleyici besinler tüketmenizi öneriyoruz. Makarnayı çok seviyor ama klasik soslardan sıkılıyorsanız yardımınıza koştuk! Domates soslu, yoğurtlu, kıymalı makarnalardan sıkılanlar bu üç leziz makarna tarifine bayılacak! Mac and cheese tarifi ve peynirli ravioli tarifi peynir severlere geliyor. Et severlere ise etli makarna tarifini bıraktık. Her damak zevkine hitap eden bu lezzetler sofralarınıza çok yakışacak.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi Malzemeleri

    Makarna için

    • 1 adet Knorr Çabuk Mac & Cheese
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 11/2 tatlı kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı cheddar peyniri, rendelenmiş
    • 3 yemek kaşığı kaşar peyniri, rendelenmiş

    üzeri için

    • 200 gram (g) kaburga
    • 1/2 adet soğan, halka dilimlenmiş
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 çay kaşığı Knorr Kekik
    • 1 çay kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 1 dal biberiye

    Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tencerede kaynayan suya tuzu ekleyip karıştırın, makarnayı ilave edip 7-8 dk haşlayın.
    2. Haşlanan makarnaları süzüp tencereye alın. Paket içerisinden çıkan toz karışımı, sütü, tereyağını, cheddar ve kaşar peynirini ekleyip tüm malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.
    3.  
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11.  
    12. Etleri düdüklü tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin. 20 dk yüksek ayarda pişirin. Fırını 200 dereceye ısıtın. Etleri tencereden alın, suyunu kenara ayırın.
    13.  
    14.  
    15.  
    16.  
    17.  
    18.  
    19.  
    20.  
    21.  
    22. Kapağı açın, etleri fırın kabına alıp üzerine soğan ve biberiye ekleyin. 1 su bardağı et suyuna salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Etlerin üzerine hazırlanan baharatlı karışımı ilave edip folyo ile kapatın. 15-20 dakika pişirin.
    23.  
    24.  
    25.  
    26.  
    27.  
    28.  
    29. Mac & Cheese’i servis tabağına alıp, üzerine tiftiklenen eti serpin. Üzerine biberiye ile servis edin.
    30.  

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Zezecooks’tan Kaburga Etli Mac and Cheese Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020