En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Ekmek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Sarımsaklı Ekmek Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çoğumuzun pizzacılarla birlikte hayatına girmiş enfes bir tarif var bugün objektiflerimizde. Öyle bir lezzet ki ona sadece “sarımsaklı ekmek” demek yetmiyor sanki şanını anlatmaya. Bu yüzden gelin, ona yakışır bir tanıtım yapalım. 🙂 Klasik sarımsaklı ekmek tarifinde ekmekler dilimlenir. Sarımsaklar havanda tuzla dövülür veya sarımsak rendesiyle rendelenir. Ardından bir kasede sarımsak, tuz ve zeytinyağı karıştırılır. Ekmekler fırın tepsisine dizilir, üstlerine sarımsaklı sos sürülür. Kıtır kıtır oluncaya kadar fırına gönderilir. Biz bu sefer çiğ sarımsak kullanmayacağız kaşarlı sarımsaklı ekmek tarifimizde. Bir baş sarımsağı, zeytinyağı ve tuz ekleyerek fırınlayacağız. Fırınlanınca yumuşayıp kremamsı bir kıvama kavuşan sarımsakları, tıpkı torbadan krema sıkıyormuş gibi kabımıza alacağız; baharatlarla ve tereyağıyla buluşturacağız. Ekmeklerin üstüne bu leziz sosu sürmekle işimiz bitmeyecek tabii ki. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyeceğiz. Kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlayacağız ve bitti! Ardından sadece tadına doymak kalacak fırında sarımsaklı ekmeklerin. Artık sarımsaklı ekmek yapımına geçelim mi? Sarımsaklı ekmek fırındayken mutfağı leziz kokular saracak! Sarımsaklı ekmek tarifimizin 100 gramlık bir dilimi ortalama olarak 350 kaloridir. Biraz kalorili olduğunu kabul ediyoruz. Bu yüzden, eğer aldığınız kalori miktarına dikkat ediyorsanız sarımsaklı ekmek tarifi sizi pek mutlu etmeyebilir. Bunu daha düşük kalorili hazırlamanın yolları yok mu? Tabii ki var. Baget ekmek yerine tahıllı bir ekmek türü seçerek başlayabilirsiniz. Lezzetini veren zeytinyağı ve tereyağı aslında ama dilerseniz ayçiçek yağı tercih edebilirsiniz. Son olarak da kaşar peynirini arzuya göre eklemeyebilirsiniz. Bu şekilde tabii ki lezzetinde farklılık olacaktır fakat diyetleri bozmaya gerek olmadan sarımsaklı ekmek hazırlamak da mümkün gördüğünüz gibi. 🙂 Kolay sarımsaklı ekmek tarifinin püf noktası, sarımsakların pişirilmesi kısmında saklı. Sarımsakları zeytinyağı ve tuzla lezzetlendirdikten sonra yağlı fırın kağıdına, ardından da alüminyum folyoya sarıyoruz. Bu şekilde yanmadan, usul usul güzelce pişiyorlar. Sarımsaklı ekmek geleneksel olarak pizzanın yanında servis ediliyor aslında. Ancak zaten bir tür hamur işi olan pizzanın yanında bir de ekmek tüketmek pek de sağlıklı değil. Biz bu yüzden bugün, sarımsaklı ekmekler için farklı bir servis önereceğiz. Sarımsaklı ekmek yanına ne gider diye kara kara düşünmeye son. 🙂 Sarımsak ve domates birbirine çok yakışıyor. Bu yüzden başlangıç olarak domates çorbası hazırlayabilirsiniz. Ana yemek olarak ızgara şiş, ızgara köfte veya et – tavuk sote hazırlayabilirsiniz. Böyle bir menüye sarımsaklı ekmekler çok yakışacaktır. 🙂 Ekmeklerin yeri bambaşka. Beyazı, tahıllısı, kepeklisi, yaş mayalısı derken onlarca çeşidini tüketiyoruz her gün. Klasik ekmeklerden sıkılanlara ve yeni ekmek tarifi arayanlara üç leziz ekmek tarifiyle geldik. Biberiyeli ve kekikli ekmek tarifi, evde ruşeymli ekmek tarifi ve kurutulmuş domatesli ekmek tarifi sofralarınızı şenlendirecek!

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet baget ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak, (baş)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  2.  
  3. Sarımsakların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edip yağlı kağıda, ardında folyoya sarın. 1 saat fırınlayın.
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11. Küçük bir kaba tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  12.  
  13.  
  14.  
  15.  
  16.  
  17. Üzerine fırından çıkan sarımsakları sıkıp ekleyin. Bir çatalla karıştırın.
  18.  
  19.  
  20.  
  21.  
  22. Ekmekleri fırın tepsisine dizip 10 dakika fırınlayın.
  23. Sıcak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sarımsaklı Ekmek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020