En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Besni Tava Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Besni Tava Tarifi
Besni Tava Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Besni Tava Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Ete ve sebzeye doyuracak, hazırlaması çok kolay yöresel bir akşam yemeğine ne dersiniz? Rotamız bugün Adıyaman’a dönüyor! Besni teneke tava olarak da bilinen Adıyaman Besni tavası tarifi; kuş başı etlerin biber, patlıcan ve domatesle enfes uyumunu yaşatıyor. Besni tava malzemeleri ve yapılış aşamalarına geçmeden önce biraz detaya inelim mi? Evde Besni tava tarifinin püf noktası pişirme aşamasında. Bol etli bu tarifte pişirme süremiz 30 dakika. Yalnız bu 30 dakikayı direkt pişirme olarak yaparsanız etleriniz ve sebzeleriniz pişmeden yanacaktır. İçi çiğ, dışı yanmış malzemelerle karşılaşmamak için tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı sonra da alüminyum folyoyla kapatmalısınız. 15 dakika böyle pişirdikten sonra, bir 15 dakika da üzeri açık pişirerek hem pişmiş hem de renk almış Besni tava elde edebilirsiniz. Besni tava tarifi, kendi başına bir yıldız adeta. Menüde onun dışında hazırlayıp sofrada servis edeceğiniz her tarifin ona uygun ve onunla yarışmayan tarifler olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz. Örneğin başlangıçtan bahsedelim. Zaten bol bol et içeren bir ana yemek tarifi olduğu için, Besni tavadan önce bir sebze çorbası hazırlayabilirsiniz. Yancı olarak et suyu bulyonla veya kendi kaynattığınız et suyuyla hazırlayacağınız şehriyeli bir pirinç pilavı da güzel bir eşlikçi olacaktır. Yoğurt tek başına da bu sofraya çok yakışır ama biz haydari gibi bir meze hazırlamanızı öneriyoruz. Daha şık olacaktır. 🙂 Bu enfes Besni tava tarifinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 420 kaloridir. Bol etli, bol sebzeli ve oldukça doyurucu olan bu tarifin sadece 420 kalori olması sizi çok sevindirecek. Diyetlerinizde diğer öğünlerinizin kalorisini hesaplayıp bir beslenme düzeni oluşturmayı ihmal etmeyin tabii. 🙂 Besni tava tarifi, et sevenlerin ve yöresel lezzetleri sofrasında görmek isteyenlerin favori tariflerinden olacak. Peki Besni tava tarifi dışında, yine buna benzer tarifler var mıdır? Sunumu, lezzeti Besni tavayı andıran? Cevap evet! Bol etli, bol sebzeli iki alternatifimiz daha var. Öncelikle Belen tava tarifi, Adıyamanlı Besni tava’nın Hatay’lı arkadaşı diyebiliriz. 🙂 En az onun kadar pratik; en az onun kadar leziz. Mutlaka denemelisiniz. Yine Besni tava tarifi gibi patlıcan, köy biberi, kapya biber, domates ve sarımsak kullanılarak yapılan Kilis tava tarifinde bu sefer kuş başı et yerine kıyma kullanılıyor. Lezzeti benzer olsa da tabii yeri çok ayrı. Kuş başı et sevmiyorsanız veya tüm malzemeleriniz tamam ama dolabınızda kuş başı et yerine kıyma varsa Besni tava yerine Kilis tava hazırlayabilirsiniz. 🙂 Son olarak etli tariflere ara verip kahvaltıya bir börek hazırlayalım mı en pratiğinden? Tava bastı böreği tarifi; bir bardak çayın, salatalığın, domatesin, peynirin ve zeytinin yanına nasıl yakışıyor anlat anlat bitiremeyiz. En iyi siz hazırlayın, lezzetine varın!  

Besni Tava Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) kuzu eti, yağlı, kuşbaşı
  • 3 adet patlıcan, küçük doğranmış
  • 3 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kapya biber, küp doğranmış
  • 4 adet köy biberi, küp doğranmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/2 su bardağı su

Besni Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. İçerisine kuzu eti, patlıcan, domates, sarımsak, kapya biber, köy biberi ekleyin.
  2.  
  3. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyin. Üzerini yağlı kağıt ve folyo ile kaplayıp 45′ fırınlayın. Folyo ve yağlı kağıdı kaldırıp 15′ daha pişirin. Servis edin.
  4.  
  5.  
  6.  

Şimdiden ellerinize sağlık! Besni Tava Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020