En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Limonlu Bahar Tartı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Limonlu Bahar Tartı Tarifi
Limonlu Bahar Tartı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 12

En lezzetli ve tam kıvamında Limonlu Bahar Tartı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çay saatlerinin hakkını verecek, her lokmada yiyenleri büyüleyecek leziz bir limonlu tart tarifiyle karşınıza geldik bugün. Kıyır kıyır tart hamuru ve buram buram limon aromasıyla limonlu bahar tartı tarifi, favori tatlınız olacak! Bu leziz limonlu tart, hafif esintili ikindi saatlerinde, bir bardak limonatayla balkon sefanızı şenlendirmek için de birebir. Sevdikleriniz için hazırladığınız davet sofralarına ve kendinizi şımartmak istediğiniz her ana lezzetiyle damga vuracak limonlu tart yapımı, tart hamuru açma kısmından dolayı gözünüzü hiç korkutmasın. Aslında oldukça kolay çünkü. 🙂 Mutfakta aktif olarak iş üzerinde geçireceğiniz süre sadece 45 dakikacık. 🙂 Limonlu tart nasıl yapılır, tart hamurunun püf noktaları nelerdir, limonlu tartın yanına ne iyi gider biraz da bunları konuşalım mı? Tartlarınızı ister kırmızı orman meyveli, ister çikolatalı, ister limonlu, isterseniz de karamelli hazırlayın. Üst katman tamamen sizin damak zevkinize ve hayal gücünüze bağlı olarak şekillendirilebilir. Aslında tartlarda önemli olan nokta, tart hamuru. En güzel kıvamda, kıyır kıyır ağızda dağılan tart hamuru elde etmek istiyorsanız sizi tart hamuru tarifimize alalım. İpuçları ve püf noktalarıyla mükemmeli elde etmek çok kolay! Tart hamuru tarifini hazırladıktan sonra, istediğiniz krema veya sosu hazırlayarak tartınızı tamamlayabilirsiniz. Bunun için de önerilerimiz var tabii! Bal kabaklı tart tarifi, lif zengini bal kabaklarını değerlendirmenin en güzel yollarından biri. Kabak tatlısı severler bu tarifi kaçırmasın. 🙂 Yaz mevsiminin mis kokulusu vişneler de tarta çok yakışan meyvelerden. Kışın da dondurulmuş vişneleri kullanarak hazırlayabileceğiniz vişneli tart tarifi, lezzetine doyum olmayan tariflerden. Limonlu tart tarifinin asıl önemli noktası, tart hamuru yapımı demiştik. Püf noktalarımız da ilk olarak hamur için geliyor! Öncelikle tart hamuru yapımında kullanılacak tereyağının oda ısısında olmasına dikkat edin. Buzdolabında donacak kadar beklemiş tereyağı, hamur oluşturma aşamasında işinizi çok zorlaştıracaktır. Ayrıca hamuru oluşturduktan sonraki dinlendirme aşamaları, leziz ve kıyır kıyır bir tart hamuru için çok önemli. Bekletme aşamalarını aceleye getirmenizi önermiyoruz. Krema için kullanacağınız malzemeleri de yine oda ısısında bekletmelisiniz. Buzdolabından aldığınız gibi karışıma eklemeyin, en az 15-20 dakika tezgahta bekletin. 🙂 Limonlu bahar tartını hazırladınız ama yanına ne iyi gider bilemiyorsanız yardımınıza koşmak için buradayız. Limonlu tart tarifi, yanında servis edilecek bir bardak ev yapımı buzlu çayla çok yakışacaktır öncelikle. Bunun dışında, kırmızı meyvelerden yapılmış ekşimsi ve hafif bir sorbe de tartın tatlılık oranını dengeleyecek ve çok yakışacaktır. Kahve severler hemen kızmasın, onları da unutmadık. 🙂 Taze demlenmiş bir kupa filtre kahve de pek tabii afiyetle içilir limonlu tartın yanında. Limonlu tart tarifimizin bir porsiyonu (1 dilimi) yaklaşık olarak 300 kaloridir. Diyettekilere veya kalori hesabı yapanlara çok da öneremeyeceğimiz bu leziz tarif; cheat day’lerinizi şenlendirmek için ise harika olacaktır. Herkes arada bir kendini şımartmalı. 🙂

Limonlu Bahar Tartı Tarifi Malzemeleri

    hamur için

    • 1,5 su bardağı un
    • 1/2 su bardağı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1/4 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı vanilin

    dolgu için

    • 3 adet yumurta
    • 3 adet yumurta sarısı
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 2 adet limonun suyu
    • 1 su bardağı krema

    sos için

    • 3 adet yumurta beyazı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 adet limon kabuğu rendesi

    Limonlu Bahar Tartı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Buzdolabına 30′ dinlenmeye alın. 
    3. Unlu tezgahta tart kalıbı genişliğinde açıp, kalıbın içerisine alın. Çatalla kenar ve dibine delikler açıp, buzluğa 10′ dinlenmeye alın. Fırını 170 dereceye ısıtın.
    4. Üzerine yağlı kağıt serip, ağırlık yapması için nohut ekleyin. 30′ fırınlayın. Bu esnada bir kabın içerisinde yumurta, yumurta sarısı ve şekeri mikser ile yüksek hızda çırpın.
    5. Kremayı ekleyip düşük hızda karıştırın, limon suyu ekleyip spatula ile karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerinden ağırlıkları alıp, üzerine limonlu kremayı ekleyip, 15′ pişirin.
    6. Tartı oda sıcaklığında 10 dakika, buzdolabında 2 saat dinlendirin. 
    7. Üzeri için derin bir kabın içerisinde, oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını mikser ile orta hızda çırpmaya başlayın.
    8. Şekeri 3 seferde ekleyip, koyu bir kıvam alınca bırakın. Tartın üzerine yayıp süsleyin. Pürmüz ile renk verip, limon kabuğu rendesi ile süsleyin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Limonlu Bahar Tartı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020