En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi
Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Dünya çapında en sevilen yemeklerden biriyle; pilavla geldik bugün karşınıza. Asya’da farklı, Orta Doğu’da farklı hazırlansa da yüzlerce, binlerce tarifin olmazsa olmazlarından pilav. Türk mutfağında da bol bol örnekleri olan pilavın, herkes için favori bir hali vardır. Zeytinyağlı yaprak sarmadan perde pilavına uzanan bu geniş tarif kartelasından bugün peynirli ve bezelyeli pilav tarifini seçtik! Bezelyeli pirinç pilavı, zaten hali hazırda sevdiğiniz bir tarifse Parmesan peyniri eklemeli bu versiyonu çok seveceğinize şimdiden eminiz. Henüz bezelyeli pilav denememiş olanlar ise böyle yanaşsın… Lezzet şöleni şimdi başlıyor! Klasik bir pilav tarifi gibi başlıyoruz yapım aşamalarımıza. Suda bekletip yıkadığımız pirinçlerimiz, zeytinyağında bir güzel kavruluyor önce. (Bu aşamada isterseniz ayçiçek yağı kullanabilir, kaloriyi bir nebze düşük tutabilirsiniz.) Ardından Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon işin içine giriyor ve lezzeti arşa çıkarıyor. Kısık ateşte usul usul pişen pilavımız hala klasik tariften devam ediyor derken tencereye tereyağı ve bezelye katılıyor. Sunum yaparken eklenen Parmesan ise resmen son noktayı koyuyor. Farklı pilav tariflerini sevenleri pastırmalı ve bezelyeli pilav ve domatesli ve lor peynirli pilav tariflerimize bekliyoruz. Bu iki lezzeti kaçırmayın! Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım! Pratik peynirli ve bezelyeli pilav tarifi, bir porsiyon için ortalama olarak 260 kaloridir. Kalori hesabı yapanlar ve diyettekiler için dikkat dikkat; porsiyon boyutlarınıza göre bu kalori değerinin değişeceğini unutmayın. 🙂 Peynirli ve bezelyeli pilav tarifi, dumanı üstünde bir kase kremalı domates çorbasından sonra menünüze çok yakışacaktır. Bu leziz pilavın yanında protein olarak ızgara tavuk, et sote gibi tarifler servis etmek, besin değerlerinin dengeli dağılması için de oldukça önemli. Bezelyeli pilav tarifimiz, oldukça pratik bir tarif olduğu için yapılış aşamalarında püf noktamız yok. Yalnız dilerseniz sunumunda Parmesan peyniri yerine, erişmesi daha kolay olan İzmir tulumu da kullanabilirsiniz. Lezzet açısından büyük bir fark yaratmayacaktır.

Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 dal maydanoz, kıyılmış
  • 4 yemek kaşığı parmesan peyniri, rendelenmiş

Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye pirinci alın, üzerine sıcak su ve yarım limon suyu ekleyip karıştırın, 15′ bekletin.
  2. Süzgeç ile süzüp, ılık su ile pirinçleri yavaşça karıştırarak yıkayın. İyice süzün.
  3. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, pirinçleri ekleyip orta ateşte 5′ kavurun.
  4. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp tencereye ekleyin. Tekrar karıştırıp kapağını kapatın ve 12′ kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  5. Bezelye ve tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Bir bez örtüp, kapağını kapatın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Üzerine maydanoz ve parmesan ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Peynirli ve Bezelyeli Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020