En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Rangoons Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Rangoons Tarifi
Rangoons Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Rangoons Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Farklı atıştırmalık tarifi arayanlar için bugün harika Rangoons tarifi hazırlıyoruz! Orijinal Rangoons tarifi milföy hamurunu anımsatan ama yurt dışında “won ton wrap” olarak bilinen bir hamurla hazırlanıyor. Nasıl bulabileceğinize dair hiç endişe etmeyin çünkü biz son derece basit malzemelerle bu hamuru nasıl hazırlayabileceğinizi tarif adımlarımızda anlattık! Kızarmış hamurlar bizim mutfağımızda son derece yaygındır bu yüzden Çin mutfağına ait Rangoons’u hemen sevdik! Rangoons’un en yaratıcı yönü de iç harcına istediğiniz malzemeyi ekleyebiliyor olmanızdır. Orijinal versiyonunda yengeç eti ve peynir kullanılıyorken, biz daha pratik olması adına onu krem peynir ile hazırladık. Eğer daha tatlı bir atıştırmalık isterseniz içini krem peynir ve kahvaltılık çikolata kreması doldurarak da yapabilirsiniz! Rangoons’un nasıl hazırlandığından yeterince bahsettiysek yanına çok yakışacak bir sos önerisini de söylemeden geçemeyiz: Calve Tatlı Acı Sos! Birbirine mükemmel uyum sağlayacak bu iki lezzeti hemen buluşturun, şimdiden afiyet olsun!

Rangoons Tarifi Malzemeleri

  • 300 gram (g) un
  • 160 gram (g) su
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı taze krem peynir
  • 2 dal taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Servis için

  • 1 adet Calve Tatlı Acı Sos
  • 1 dal taze soğan, ince kıyılmış

Rangoons Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu derin bir kalıba tuz ile birlikte eleyip, ortasına bir havuz açın.
  2. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile yoğurup, üzerine streçleyip 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  3. Hamuru tekrar mikser ile düşük hızda 5 dakika pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  4. Üzerini streçleyip, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Hamuru eşit iki parçaya bölün.
  6. Tezgahın ve hamurun üzerine nişasta serpip, merdane ile açın.
  7. Hamuru karelere kesip, aralarına nişasta serperek kaldırın.
  8. Küçük bir kabın içerisine harç malzemelerini ekleyip, karıştırın.
  9. Hamurların içerisine harçtan bir tatlı kaşığı ekleyip, hamurun kenarlarını ıslatın ve elle muska şeklinde 4’e katlayın.
  10. Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağını orta ateşte ısıtın.
  11. Rangoon’ları ekleyip, renk alana dek yaklaşık 2’şer dakika kızartın.
  12. Üzerine taze soğan ile serpip, sos ile servis edin.

Bu nefis Rangoons Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020