En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elmalı Turta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Elmalı Turta Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Elmalı turta, bir Amerikan tarifi olmasına rağmen dünyadaki en popüler tatlılardandır. Orijinal elmalı turta yapımı için elmalı harç ve tart hamuru yeterlidir ama üzerine krema ya da dondurma ile servis edildiğinde de harika olur. Elmalı turtanın tarihi Orta Çağ’a kadar gider! İngiltere’de 1381 tarihli bir tarifte elma, baharat, incir, kuru üzüm ve armut gibi ürünler listelenir. İlk kez 1514 tarihli bir Hollanda yemek kitabında elmalı turtanın tarifi verilmiştir. Elmalı turta 17. ve 18. yüzyıllarda İngiliz, Hollandalı ve İsveçliler tarafından Amerika’ya getirildi ve zamanla bir Amerikan tarifine dönüştü. Öyle ki ABD’de “tipik Amerikan” anlamında “Elmalı turta gibi Amerikalı” sözü bile söylenmektedir. Günümüzde dünyanın farklı yerlerinde elmalı turtanın tarifi ve yapılışı da farklılık gösterir. Farklı turta süslemesi için yazımıza da göz atmayı unutmayın! Biz de bugün size kıyır kıyır bir elmalı turta tarifi anlatacağız! Eğer bu geleneksel tarife farklı bir yorum katmak isterseniz, narlı turta ve ananaslı turta tariflerimizi de denemenizi öneririz! Turta, meyveli bir pastadır. Üzeri genellikle kafes şeklinde hamur ile süslenir, arasında meyve sosu bulunur ve en alt tabakası ince bir hamurdan oluşur. Yabancılar genellikle üzerini de tamamen ince bir hamurla kaplarken ülkemizde daha çok kafes şeklinde kapatılmaktadır. Tart ise içi dolgulu bir pasta çeşididir ve üzeri tamamen açıktır. Turta ile arasındaki fark birinin üzerinin kapalı diğerinin ise açık olmasıdır. Tartolet de üzeri açık ve içinde dolgu kreması olan tartın küçük versiyonudur. Genellikle tek kişilik minik kalıplarda pişirilir.

Elmalı Turta Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet elma, orta boy
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet limon, kabuğunun rendesi
  • 250 gram (g) tereyağı, küp kesilmiş, soğuk
  • 2 adet yumurta

Servis için

  • 1 paket Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, şeker ve limon kabuğunu derin bir kaba alın. Tereyağını ekleyin ve elle tereyağını unla ufalayın.
  2. 1 adet yumurta ekleyip, mikserin hamur yoğurtma ucu ile yoğurun.
  3. Üç parçaya bölüp, bir parçasını üzeri için buzdolabına kaldırın.
  4. Kalan iki parçayı birleştirip unlu tezgahta merdane ile bozuk para kalınlığında açın.
  5. Kalıbın kenarlarından taşacak genişlikte açıp, üzerine ekleyin. Buzdolabına dinlenmeye alın.
  6. Fırını 180 derece alt/üst ayarda ısıtın.
  7. Derin bir kabın içerisinde tarçın, şeker ve nişastayı karıştırın. Ardından elmaları ekleyin ve karıştırın.
  8. Turta hamurunun üzerine ekleyip, kalan hamuru açıp üzerine kapatın.
  9. 1 adet yumurtayı 2 kaşık su ile çırpıp, fırça ile hamurun üzerine sürün. Çatal ile kenarlarını kapatıp süsleyin.
  10. Üzerine şeker serpip, bıçak ile ortasına birkaç delik açın.
  11. 45 dakika fırınlayıp, oda sıcaklığında 30 dakika dinlenmeye alın.
  12. Dilimleyip, dondurma ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Elmalı Turta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020