En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karpatka Tarifi

Ana Sayfa » Diyet & Sağlıklı » Karpatka Tarifi
Karpatka Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Karpatka Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sevgililer Günü için, hafif hamur katmanı arasında enfes kreması ile kendine hayran bırakacak Karpatka tarifine ne dersiniz? Her zamanki yaş pastanızı ya da kekinizi bir kenara bırakın, hemen bu enfes Karpatka tarifine göz atın! Polonya mutfağının meşhur pastası Karpatka’nın yapımı birazcık emek istiyor ama tadına baktıktan sonra tüm emeğinize değeceğine emin olabilirsiniz! Püfür püfür hamuru, evde damak zevkinize göre hazırladığınız muhteşem kıvamlı ve vanilyalı krema ile zenginleşiyor. Üzeri pudra şekeri ve sevdiğiniz meyvelerle süsleniyor! Biz Karpatka tarifimizde süsleme için artık her mevsim kolayca bulunabilen çilek meyvesini kullandık ama siz istediğiniz ya da sevgilinizin en sevdiği meyveler ile Karpatka’yı süsleyebilirsiniz. Sevgililer Günü menünüz için farklı bir alternatif daha paylaşmak isteriz! Akışkan lava kekiyle ve tatlı kalp şekliyle kendine hayran bırakacak, kalp kek tarifine mutlaka göz atın. Sadece Sevgililer Günü’nde değil, sevdiğiniz için özel bir tatlı hazırlamak istediğiniz tüm zamanlar için uygun bir tarif! Malzemeler hazırsa, Sevgililer Günü hazırlıkları erkenden başlasın! Karpatka tarifi için sizi mutfağa alalım!

Karpatka Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 1 + çeyrek su bardağı su
    • 1 + çeyrek su bardağı un
    • 150 gram (g) tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 5 adet yumurta
    • Çeyrek tatlı kaşığı tuz

    Kreması için

    • 5 su bardağı süt
    • 2 su bardağı şeker
    • 4 yemek kaşığı nişasta
    • 4 yemek kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı vanilin
    • 4 adet yumurta
    • 150 gram (g) tereyağı

    Servis için

    • 200 gram (g) çilek, ince yuvarlak dilimlenmiş
    • Yarım su bardağı pudra şekeri

    Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte ısıtın.
    2. Kaynamasına izin vermeden altını kısın ve unu ekleyin.
    3. Tahta bir kaşıkla dibine yapışmasına izin vermeden orta-kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
    4. Hamuru bir kaba soğumaya alın, karıştırarak soğutun.
    5. Hamur elle dokunabilecek bir ısıya gelince kabartma tozu ve yumurtaları teker teker yedirip, karıştırın.
    6. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    7. Yağlı kağıt serili kilitli iki kek kalıbına hamuru bölüp, yayın.
    8. Yaklaşık 20 dakika renk alana dek pişirip, tel üzerinden oda sıcaklığında kalıbından çıkarıp soğumaya alın.
    9. Bu esnada orta boy bir tencerede süt, vanilin ve şekeri kaynatın.
    10. Derin bir kapta un, nişasta ve yumurtayı mikserle çırpın.
    11. Kaynayan sütten 2-3 kepçe karışıma ekleyip, ısınana dek mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    12. Tencereye ekleyip, çırpma teli ile sürekli çırparak orta ateşte kaynayana dek pişirin.
    13. Tereyağı ekleyip, ocaktan alın. Karıştırıp, düz bir kaba ekleyin. Streçleyip, buzdolabında 30 dakika soğumaya alın.
    14. Soğuyan kekin üzerine kremayı ekleyip, yayın. Üzerine çilekleri dizip, diğer keki kapatın ve pudra şekeri eleyin.
    15. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Karpatka Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020