En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Kalamar Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Kalamar Tarifi
Tavuk Kalamar Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Tavuk Kalamar Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Tavuk eti ile hep aynı tarifleri hazırlamaktan siz de sıkılmadınız mı? Izgarası, tavası, sotesi derken aynı yemekler arasında sıkışıp kaldıysanız, çok farklı ve enfes bir tarifle sizlerleyiz! Tavuk kalamar tarifinin adını duyduğunuzda şaşırmış olabilirsiniz çünkü bilinen kalamar tarifi deniz ürünleri ile yapılıyor. Ama kalamarın üzerini kaplayan çıtırlığın tavuk eti ile ne kadar yakışacağını tahmin edemezsiniz! Tavuk kalamarın yapılışı zor gibi görünse de bildiğiniz soslu tavuk tariflerinden çok da farklı değil. Tavuk etleri dilimlendikten sonra tavuk kalamar sosu ile kaplanıyor, ardından kızgın yağa gönderiliyor! Tercihinize göre tavuk kalamarı fırında da yapabilirsiniz ama yağda kızartmanın çıtırlığına sahip olmayacağını bilmelisiniz… Tarifimizin çıtır çıtır olmasını sağlayan bir malzeme daha var: Soda! Daha önce sodanın hamurlara girdiğini görmüşsünüzdür, biz de sodalı tavuk kalamar tarifi hazırlayarak onun daha hafif bir formda olmasını sağlıyoruz. Kalamarın en enfes yönü ne diye sorsak muhtemelen herkesin sevabı sosa bandırılan o an olacaktır! Biz tavuk kalamar sosu için uzun uzun sos hazırlatarak sizi yormayacağız, çünkü Calve Acı Peri Peri Sos onunla mükemmel uyumu yakalayacaktır! Söz farklı tavuk tariflerinden açılmışken buraya yine çıtır çıtır bir tarif bırakmak isteriz! Hafif bir tavuk tarifi arıyorsanız ama ızgaradan da sıkıldıysanız fırında tavuk şinitzel tarifimize göz atın deriz!

Tavuk Kalamar Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soda
  • Yarım su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Servis için

  • 4 yemek kaşığı Calve Acı Peri Peri Sos
  • Yarım adet limon, 2’ye bölünmüş

Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüsleri enine ince dilimlere kesip, derin bir kaba alın.
  2. Derin bir kabın içerisine yumurta, soda ve unu ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz olana dek iyice çırpın.
  3. Baharatları ekleyip, karıştırın.
  4. Tavukları içerisine ekleyip, elle karıştırın.
  5. Derin bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın.
  6. Orta ateşte tavukların fazla hamurunu elle süzüp, kızgın yağa bırakın.
  7. Her bir yüzünü 1’er dakika kızartıp, havlu kağıt üzerine alın.
  8. Yanında limon ve sos ile servis edin.

Bu nefis Tavuk Kalamar Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020