En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Helva Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Helva Tarifi
Fırında Helva Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Fırında Helva Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Tahin helvası, un helvası, irmik helvası, kağıt helva, süt helvası derken bizim kültürümüzde helvanın yeri çok ayrıdır. Zaten Orta Doğu coğrafyasına ait bir tatlı olması sebebiyle de çok eski zamanlarda bizim mutfak kültürümüze dahil olmuştur. Özellikle ana yemek balık ise, tatlı olarak mutlaka helva servis edilir, genelde de bu tahin helvasıdır. Tahin helvasının geçmişi diğer helva tariflerinden biraz daha yakın bir zamana dayanıyor. 1800’lü yılların başında pekmezle yapılan helvaya alternatif olması için tahin ve şeker kullanılıyor, tahin helvası tarifi de böyle ortaya çıkıyor! Bugün sizlere geleneksel helva tariflerinden farklı, çok pratik ve enfes bir fırında helva tarifi anlatacağız. Tahin helvasının limon suyu, süt ve ceviz ile karıştırılması ile elde edilen fırında helva tatlısının favorileriniz arasına gireceğine eminiz! Fırında tahin helvasına bayılacağınızdan eminiz ama buraya en az onun kadar değişik ve pratik bir tarif daha bırakmak isteriz! İrmik helvası tarifinin güncel bir yorumu, tadına doyum olmayan dondurmalı irmik helvasını ve tek kişilik irmik helvası tarifini hala denemediyseniz hemen göz atın. Eğer klasiklerden yanaysanız, un helvası sizin için uygun bir tarif olacaktır. Ama tek kişiyseniz ve tam ölçülü bir helva hazırlamak isterseniz un helvası tarifimize de davetlisiniz!

Fırında Helva Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram (g) tahin helvası, sade
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı süt, yarım yağlı

Servis için

  • 4 top Algida Maraş Usulü Sade/Kakaolu Dondurma

Fırında Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını alt/üst ayarda ısıtın.
  2. Helvayı mutfak robotuna alıp, üzerine sütü ekleyip pürüzsüz bir hale gelene dek çekin.
  3. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve borcam kalıba alın.
  4. Üzerine cevizleri ekleyip bastırın. 
  5. Derin bir fırın tepsisine yerleştirip kabın yarısına gelecek kadar su ile doldurun.
  6. Renk alana dek 15 dakika fırınlayın.
  7. Yanına dondurma ile sıcak servis edin.

Afiyet olsun! Fırında Helva Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020