En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mor Lahana Mezesi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mor Lahana Mezesi Tarifi
Mor Lahana Mezesi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 3 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Mor Lahana Mezesi Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Yılbaşı sofralarının hem en renkli hem de en leziz kısmı çeşit çeşit hazırlanan mezelerdir! Közlenmiş sebzeler ile hazırlananlar, ezmeler, geleneksel tarifler ve hepimizin favorisi olan yoğurtlu mezeler… Yoğurtlu mezelerin de geleneksel versiyonlarında sadece süzme yoğurt kullanılırken, daha yenilikçi tariflerde yoğurt ve mayonez bir arada kullanılır. Mayonez ve yoğurdun birbirine ne kadar yakıştığını sanırız söylemeye gerek yok! Bugün biz de yoğurtlu ve mayonezli sosuyla, sadece 5 malzemeden oluşan enfes bir mor lahana mezesi hazırlıyoruz! Mor lahana mezesinin adını mor lahana salatası olarak da duymuş olabilirsiniz. Mor lahana salatası aslında mor lahana ile yapılan pek çok salatanın genel adıdır ve mor lahana salatasının çeşitleri de bu yüzden çok fazladır. Sadece zeytinyağlı ve limonlu olanlar, mayonezliler ve yoğurtlular… Ama hepsinin de ortak özelliği; harika bir renge sahip olmaları ve mükemmel mayhoş aromasıyla tadına bakanları kendisine hayran bırakmaları! “Mor lahana mezesi nasıl olur?” diye merak ediyorsanız, sizin için en pratik hale getirdiğimiz tarif adımlarına hemen göz atın! Mor lahana mezesi gibi farklı mezeleri servis etmeyi seviyorsanız tadına hayran olacağınız kurutulmuş domates mezesi tarifimize mutlaka göz atın! Üstelik onu gün içerisinde istediğiniz öğünde servis edebilirsiniz. Yoğurtlu mezelerden vazgeçemeyenlerdenseniz mor lahana mezesi gibi hafif ve çok pratik kabaklı meze tarifimize göz atmadan geçmeyin! Şimdiden mutlu yıllar dileriz!

Mor Lahana Mezesi Tarifi Malzemeleri

  • Yarım adet mor lahana, ince kıyılmış
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı Calve Mayonez
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

Mor Lahana Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada orta ateşte ısıtın.
  2. Doğranmış mor lahanaları ekleyip, 2 dakika çevirerek soteleyin.
  3. Sarımsakları ekleyip, 1 dakika soteleyin. Altını kapatıp, derin bir kabın içerisine alıp soğumaya bırakın.
  4. Soğuyunca içerisine süzme yoğurt ve mayonez karıştırın.
  5. Üzerine zeytinyağı ile servis edin.

Afiyet olsun! Mor Lahana Mezesi Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020