En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Alaca Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Alaca Çorbası Tarifi
Alaca Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Alaca Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bizim mutfağımızda çorbalar genelde tüm malzemelerin haşlanarak blenderdan çekilmesi ile hazırlanıyor ama bu aslında çok yeni bir yöntem sayılabilir. Biraz pratik olması biraz da diğer kültürler ile etkileşime girmemiz, pürüzsüz çorbaları daha çok tercih etmemizi sağladı. Anadolu mutfağının orijinal çorbalarının pek çoğu, içerisinde bol tahılın ya da bakliyatın olduğu doyurucu başlangıçlar hatta başlı başına ana yemeklerdir! İşte bugün sizlere anlatacağımız tarif de Güneydoğu Anadolu bölgemizin, mutfağının zenginliği ile ünlü şehrinden geliyor! Gaziantep alaca çorbası aynı zamanda Antep dövmeli alaca çorbası olarak da anılmaktadır. Dövmeli alaca çorbası denmesinin sebebi de yöresel bir bulgur çeşidi olan ve buğdayın yerine de kullanılabilen dövme bulgur içermesidir. Ama biz tarifimizi daha kolay bulunabilen malzemeler hazırlamak istediğimiz için buğday tercih ettik. Alacalı çorba geleneksel çorbaları sevenler için harika bir seçim olacaktır, peki ya iki klasik çorba tarifine daha ne dersiniz? Ekşili sosu ile aromasına ve tadına bayılacağınız ekşili tavuk çorbası ile restoranlarda ya da esnaf lokantalarında hazırlanan mükemmel kıvamdaki domates çorbası tariflerimize mutlaka göz atın! Geleneksel çorbaların yanında bir de farklı bir çorba alternatifini buraya bırakmak isteriz. Peynir aroması ile tadına bakanları kendine hayran bırakan peynir soslu brokoli çorbasını denemenizi öneririz, çok seveceksiniz! Malzemeler hazırsa, Gaziantep lezzetlerini sofranıza taşımaya hazır mısınız? Afiyet olsun!

Alaca Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 10 su bardağı su
  • 1 su bardağı yeşil mercimek, ıslanmış
  • 1 su bardağı nohut, ıslatılmış
  • 1 su bardağı buğday, ıslatılmış
  • 2 adet kırmızı kapya biber, küp doğranmış
  • 3 adet soğan, orta boy, ince dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servis için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Alaca Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bakliyatları tercihen bir gece önceden, en az 6 saat ayrı ayrı ılık suda ıslatıp bekletin.
  2. Büyük bir tencereye suyu alıp, süzülen mercimek ve nohutları ekleyip orta ateşte kaynamaya alın.
  3. Kaynayınca altını kısıp, süzülen buğday, soğan ve kapya biberleri ekleyin ve kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
  4. Tuzu ekleyip, altını kapatın.
  5. Tereyağını küçük bir sahanda eritip, pul biber, tarhun ve karabiber ekleyip karıştırın.
  6. Çorbaya ekleyip, karıştırın.
  7. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Alaca Çorbası Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020