En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Papara Yemeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Papara Yemeği Tarifi
Papara Yemeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Papara Yemeği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz ve çok lezzetli bir tarife ne dersiniz? Cevabınız “Evet!” ise bugün sizin için harika bir önerimiz var! Karakteristik bir Rumeli yemeği olan ve Rumeli göçmenlerinin sık sık tükettiği papara yemeği aslında Anadolu’da da farklı şekillerde hazırlanmaktadır. “Papara yemeği nedir?” diye soracak olursanız, aslında temelde bayat ekmeklerin fırında ya da tavada hatta orijinal halinde soba ve kuzinenin üzerinde kızartılarak, yumuşatıcı bir sos ile servis edilmesidir. Bu sos salçalı ve yoğurtlu olabildiği gibi, et suyu da kullanılabilir. Bugün sizlere anlatacağımız şekilde önce salçalı sos, üzerine de yoğurt ile servis edildiğinde tadı mantıya benzetilmektedir bu yüzden ekmek mantısı tarifi olarak da duyarsanız hiç şaşırmayın! Ekmek mantısının en kolay tarifinin hazırlamak için aşağıda anlatacağımız adımları takip etmeniz yeterli! Papara yemeği ile Balkanlara doğru yol almışken, Edirne köftesinden bahsetmemek olmaz! Kuzu kıyma ile hazırlanan ve bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bu enfes köfte tarifine göz atmadan geçmeyin. Trakya turumuza Kırklareli ile devam ediyoruz! Kırklareli’nin meşhur yemeği oğlak kavurması, özel günlerde ve özel misafirler için hazırlanan yerel bir tariftir. Denemenizi öneririz! Şimdilerde Adapazarı’nda meşhur olsa da Makedonya göçmenlerinin buraya taşıdığı bir lezzet olan ıslama köfteyi anmadan geçmeyelim! Kemik suyu ile ıslatılan ve altına serilen kıtır bayat ekmekler ile servis edilen ıslama köfte tarifimizi mutlaka inceleyin. Dışarıda kolayca bulabilirsiniz ama evde de hazırlamanın yolunu öğrenmek istemez misiniz?

Papara Yemeği Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet ekmek, bayat, küp kesilmiş
  • 4 dal taze soğan
  • 200 gram (g) dana kıyma, az yağlı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Et Bulyon

Servis için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik

Papara Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  2. Ekmekleri fırın tepsisine dizip, kuruyup hafif renk alana dek 10 dakika kızartıp, kenara alın.
  3. Zeytinyağını küçük bir tencereye alıp, orta ateşte ısıtın.
  4. İçerisine kıymayı ekleyip, rengi dönene kadar 3 dakika kavurun.
  5. İçerisine salçaları ekleyip, 2 dakika kavurun. Taze soğanları ekleyip, karıştırın. Altını kapatın.
  6. Sıcak su içerisine bulyonu ekleyip, iyice çözülene dek karıştırın. Kıymalı harcın üzerine ekleyip, karıştırın.
  7. Büyük bir tencereye kızarmış ekmekleri dizip, üzerine harcı ekleyip karıştırın.
  8. Kısık ateşte suyunu çekene dek kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
  9. Küçük bir kapta ezilmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırın.
  10. Paparayı üzerine sarımsaklı yoğurt ve kekik ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Papara Yemeği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020