En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantar Graten Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantar Graten Tarifi
Mantar Graten Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Mantar Graten Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Graten tarifi, hangi malzeme ile yapılırsa yapılsın damakları şenlendiren bir lezzet. Çünkü beşamel sos girdiği her tarifi bambaşka bir boyuta taşıyor! Özellikle de beşamel sos ve kaşar peynirinin fırında çıtır bir üst tabaka oluşturması… İşte grateni bu yüzden bu kadar çok seviyoruz! Fırında kaşarlı mantar, mantarın en güzel hali olabilir; şimdi ondan da güzel bir hali ile tanışacaksınız. Mantar graten tarifinizi, fırın kabında, kenarları yüksek bir tepside ya da minik güveçlerde porsiyonlayarak da hazırlayabilirsiniz. Güveçte mantar grateni denemenizi öneririz! Mantarı genelde tavukla birlikte ya da sade soteleyerek, makarna soslarında, kreplerde, omletlerde, sandviçlerde, pizzalarda ve hatta gözlemelerde severek tüketiyoruz. Bu defa mantarı sarımsak aroması ile zenginleştirerek, leziz bir mantar graten hazırlıyoruz! Biz mantar graten yapımında baharat olarak kimyon kullanmayı tercih ettik ama siz sevdiğiniz diğer baharatları da dahil edebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış! Graten tariflerinin asıl güzelliği buradadır, tarifin temel adımları sabittir ama içerisine koyacağınız malzemeleri seçmekte özgürsünüz. Farklı sebzeler ile graten hazırlamaya ne dersiniz? Sebze yemeyi çok sevmeyen çocuklarınızın da bayılacağına eminiz! Renkli bol sebzeli graten tarifimizi buraya bırakalım, tadına hayran olacaksınız. Eğer farklı sebzeleri karıştırmak yerine, tek bir sebze kullanmak isterseniz kabak graten ve patates graten tariflerimize mutlaka göz atın! Son olarak tavuk graten tarifimizi de sizin için buraya bırakıyoruz. Haydi mutfağa!

Mantar Graten Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 3.5 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 750 gram (g) mantar, ayıklanmış, ikiye bölünmüş
  • Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 3 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 derece ızgara modunda ısıtın.
  2. Geniş bir tavada zeytinyağını yüksek ateşte ısıtın.
  3. Isınan tavaya mantarları ekleyip yüksek ateşte karıştırarak 3 dakika soteleyin.
  4. Kimyon ve sarımsak ekleyip, karıştırın.
  5. Süt ve beşamel sosu ekleyip, kaşıkla orta ateşte kıvam alana dek iyice karıştırın.
  6. Kıvam alınca yağlanmış fırın kabına alıp üzerine kaşar peyniri serpip, renk alana dek 10 dakika kızartın. 
  7. Üzerine maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun! Mantar Graten Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020