En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Nigiri (Sushi) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Nigiri (Sushi) Tarifi
Nigiri (Sushi) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Nigiri (Sushi) Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Balık, bizim mutfağımızda genelde pişmiş olarak tercih ediliyor. Fırında, buğulama, ızgara, tencere yemeklerinde ya da çorbalarda severek kullanıyoruz. Uzak Doğu’da ise balık pişmiş olduğu kadar çiğ olarak da tüketiliyor. Balığın ülkelerdeki kullanımı ve geleneksel reçeteler yazımızda bunu çok daha detaylı anlattık, mutlaka göz atın! Uzak Doğu’dan ve çiğ balıktan bahsettiğimizde herkesin aklına ilk gelen tarif tabii ki sushi olacaktır! Sushi çeşitleri, Japon mutfağına ait bir lezzet olsa da şu an dünyanın her yerinde kolayca bulunabilmekte ve sevilerek tüketilmektedir. Nigiri, sushi önerilerinde ilk deneyenler için pek uygun bir seçim değildir çünkü yoğun bir çiğ balık aromasına sahiptir. Ama yosun tadından çok fazla hoşlanmayanlar için en uygun seçenektir. Nigiri (sushi) yaparken genelde levrek, karides ve somon gibi deniz ürünleri tercih edilir. Minik balık filetonun üzeri pirinç ile kaplandıktan sonra, sushi sosları eşliğinde servis edilir. Hazır Asya mutfağına doğru uzanmışken, Asya ve Amerika mutfağını aynı potada eritmiş Hawaii’den bir tarife ne dersiniz? Öyleyse gelin poke bowl tarifimize göz atın! Nigiri (sushi) çeşitleri kullanılan balık ya da diğer deniz ürünlerine göre farklı isimlendirmelerle bilinir. En bilinenleri somon ile yapılan sake nigiri ve levrek ile yapılan Suzuki nigiridir. Ama temelde nigiri (sushi) çeşitlerinin hepsi elle şekillendirilmiş pirincin üzerinde sunulan minik çiğ balık filetolarıdır ve bu yöntem değişmez. Bilinen sushi çeşitlerinin aksine nigiri roll yapılmaz, sunum şekli sabittir. Gelelim sashimi & nigiri karşılaştırmasına! Sashimi aslında bazı kesimler tarafından sushi çeşitlerinden sayılmaz çünkü sadece çiğ deniz ürünü içerir ve pirinç ya da nori içermez. Zaten nigiri (sushi) ile sashimi arasındaki fark da buradan ortaya çıkıyor. Sashimi sadece çiğ deniz ürünü içerirken, nigiri (sushi) pirinç ve deniz ürünü içerir.

Nigiri (Sushi) Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı sushi pirinci
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 dilim somon balığı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rezene

Servis için

  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı Wasabi
  • 1 adet zencefil turşusu
  • 3-4 adet jumbo karides

Nigiri (Sushi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Somon balığını keskin bir bıçak ince dilimleyip, yassı bir tabağa alın. Karidesleri pişirip ayıklayın.
  2. Soya sosu, bal ve rezeneyi karıştırıp somonların üzerine sürüp, buzdolabında dinlenmeye alın.
  3. Pirincin üzerini geçecek kadar soğuk ile doldurup, elle yumuşakça karıştırın ve süzün.
  4. Bu işlemi su berrak olana dek 3-4 defa tekrarlayın.
  5. Su berraklaşınca üzerine geçecek kadar su ile kaplayıp, 30 dakika dinlendirin.
  6. Süzüp, tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı soğuk ekleyip, kapağını kapatın.
  7. Orta ateşte kaynayana dek pişirip, kısık ateşe alın. 10 dakika pişirin.
  8. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.
  9. Sirke, şeker ve tuzu ocakta ısıtıp, eriyene dek karıştırın. Soğumaya alın.
  10. Demlenen pirinci geniş bir kaba alıp, üzerine soğuyan sirke karışımını ekleyin.
  11. Spatula yardımıyla pirinçlere zarar vermeden havalandırıp, soğutun.
  12. Oda sıcaklığına gelince elle şekil verip, üzerine marine olan somon dilimini ekleyin.
  13. Yanında soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edin.

Afiyet olsun! Nigiri (Sushi) Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020