En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çullama Köfte Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çullama Köfte Tarifi
Çullama Köfte Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Çullama Köfte Tarifi. Sürekli aynı köfte tariflerini yapmaktan sıkıldıysanız, farklı bir tarif denemek istiyorsanız çok doğru yerdesiniz! Çekirdek aileniz için de büyük sofralar için de hazırlayabileceğiniz enfes tarifimiz İç Ege yöresinden geliyor: Afyon usulü çullama köftesi! Hatta zamanla bu uzun isim kısalmış ve çullama köftesi ya da Afyon köftesi olarak anılmaya başlamıştır. Çullama köfte tarifi Afyon yöresine ait olduğu için çok geleneksel lezzetler içerir diye hiç endişelenmeyin. Çünkü bildiğimiz klasik köfte harcı ve çıtır dış kaplamasıyla hazırlaması oldukça kolay. Çullama köftenin bir diğer farkı da şekillendirilen harcın kaynar suda çok kısa bir süre haşlanarak pişirilmesidir. Bu ön pişirmenin ardından yoğurtlu ve yumurtalı bir sos ile kaplanarak kızgın yağda kızartılıyor. Sonrasında ise ferah bir dokunuş yapılarak domates sosu ve süzme yoğurtla servis ediliyor. Kızartma tariflerini biraz ağır bulanlar bu harika sos eşliğindeki çullama köftesine eminiz bayılacak! Çullama köfte tarifimizi farklı lezzetler arayanlar için hazırladık. Ama konukları değişik tariflere çok açık olmayan ya da klasiklerden vazgeçemeyenler için ızgara köfte ve beyti köfte tarifimizi de buraya bırakalım! Klasik tariflerden bahsetmişken, çok klasik bir tarifimizi farklı bir yorumla hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise kavrulmuş kıymalı çiğ köfte tarifimiz de sizi bekliyor! Mutlaka göz atın! Malzemeler hazırsa Afyon’un bu eşsiz lezzetini kendi mutfağımıza taşıyalım. Afiyet olsun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Çullama Köfte Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana kıyma
  • Yarım su bardağı irmik
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon

Kızartmak için

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı soda
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

Servis için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı domates rendesi
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Nane

Çullama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba köfte malzemelerini alıp, iyice yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp, elle yuvarlayıp düzleyin. Tepsiye dizin.
  3. Tuzlu kaynar suda 1 dakika haşlayıp, kenara alın.
  4. Küçük bir kapta yumurta, un, soda ve tuz bir çırpma teli ile çırpın.
  5. Koyu bir kıvam alana dek çırpın, gerekirse un ekleyin.
  6. Ayçiçeği yağını sığ bir tencerede ısıtın.
  7. Köfteleri hazırlanan karışım ile kaplayıp, kızgın yağa bırakın.
  8. Her bir tarafını renk alana dek 2’şer dakika kızartıp kenara alın. Arzuya göre sos veya kişnişle servis edin.

Afiyet olsun! Çullama Köfte Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020