En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi
Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Lazanyanın ne kadar muhteşem bir tarif olduğundan bahsetmemize hiç gerek yok… Beşamel sosu, lazanya yapraklarının arasındaki iç harcı ve sonsuzluğa doğru uzayıp giden erimiş kaşar peyniri… Lazanya her ne kadar mükemmel olsa da et içermesi sebebiyle vejetaryen ve vegan beslenenlerin uzak durduğu bir besin haline geliyor. Et tüketmeyenlerin de lazanyanın eşsiz lezzetinden mahrum kalmak zorunda olmadıklarını söylesek ne dersiniz? İşte yeşil mercimek ile bolonez soslu lazanya tarifimiz tam bu noktada devreye giriyor! İçerdiği süt ürünleri sebebiyle vegan beslenenleri kapsayamayan ama sağlık sebebiyle et tüketmeyen ya da vejetaryen beslenmeyi benimseyenler için oldukça uygun. Yine yeşil mercimek ile bolonez soslu lazanya gibi vejetaryen bir lezzet olan veggie köfte tarifimize de davetlisiniz! Et kullanmıyorsak lazanya sosunu nasıl hazırlıyoruz peki? Yeşil Mercimek ve Knorr Bolonez Makarna Sosu ile harika bir vejetaryen bolonez sos elde ediyoruz tabii ki! Aynı zamanda et tüketmeyenlerin protein ihtiyacını da yeşil mercimek sosu ile destekliyoruz. “Lazanyanın lezzetinden vazgeçemiyorum ama vejetaryen sos alternatifleri bulmakta zorlanıyorum.” diyorsanız, yeşil mercimek ile bolonez soslu lazanya kadar leziz iki tarifi buraya bırakalım: vejetaryen lazanya ve vejetaryen kabak lazanya! Tariflerimize göz atmadan geçmeyin… 1 porsiyon yeşil mercimek ile bolonez soslu lazanya yaklaşık 200 kaloridir.

Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Malzemeleri

  • Yarım paket lazanya
  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 2 su bardağı süt, soğuk
  • 2 su bardağı su

Sos için

  • 1 + Çeyrek su bardağı su
  • 1 paket Knorr Bolonez Makarna Sosu
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş, az yağlı

Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye yeşil mercimekleri ekleyip üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  2. Orta ateşte yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  3. Ocaktan alıp içerisine tuz ve sirke ekleyip karıştırın. Kenarda soğumaya bırakın.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  5. Beşamel sos, süt ve suyu küçük bir tencereye alıp kaynayana dek karıştırarak pişirip kenara alın.
  6. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp süzdüğünüz mercimekleri 3 dakika orta ateşte kavurun.
  7. Üzerine bolonez sos ve suyu ilave edip kaynayana dek karıştırarak pişirin, kaynadıktan sonra altı kısık olarak 5 dakika pişirip kenara alın.
  8. Fırın kalıbını yağlayıp lazanyaları bir kat dizin. Üzerine bir kat beşamel sos, bir kat bolonez sos ekleyip düzleyin.
  9. Üzerine tekrar lazanya yaprakları, beşamel sos ve bolonez olacak şekilde 3 kat dizip üzerine lazanya yaprakları ile kapatın.
  10. Üzerine kalan beşamel sosu ve rendelenmiş kaşarı ekleyip 30 dakika fırınlayın.
  11. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Yeşil Mercimek ile Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020