En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ceviz Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ceviz Reçeli Tarifi
Ceviz Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 2 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ceviz Reçeli Tarifi tam size göre. Konu reçel olunca yapabileceklerimizin sınırı yok! Domatesten patlıcana, çilekten kayısıya ve süte kadar pek çok reçel çeşidini duymuşsunuzdur. Bugün de çok farklı ve bol aromalı bir reçel tarifi ile sizlerleyiz: Ceviz reçeli! Genelde reçel tariflerinin adımları aynıdır ve oldukça da basittir ama ceviz reçeli yapımı biraz profesyonellik gerektiriyor. Öyleyse gelin onu nasıl kolaylaştırabileceğinize birlikte bakalım ve ceviz reçeli yapmanın püf noktalarını anlatalım! Ceviz reçeli kadar olmasa da yine biraz meşakkatli ama kokusuyla kendine hayran bırakan gül reçeli tarifimizi de buraya bırakalım! Ceviz reçeli tarifinde kullanılacak cevizler henüz olgunlaşmadan toplanmalıdır. Renkleri yeşildir ve olgun cevize göre içleri daha yumuşaktır. Mayıs ayından itibaren toplanmaya başlanan reçellik cevizler, haziran ortalarına kadar bulunabilir. Ceviz reçelinin kıvamını aşması ve lezzetinin ortaya çıkması için pişirme süreci tamamlandıktan sonra 5 gün dinlenmesi gerekir. Reçellik cevizlerin toplandığı aylarda ceviz reçeli yapılmalıdır çünkü kısa bir sezonu olan bu malzemeyi yılın geri kalanında bulmak mümkün olmayacaktır. Bu sebeple ceviz reçeli için en ideal zaman yaz başıdır. Cevizin ne kadar faydalı bir besin olduğunu bilmeyen yoktur. Ceviz reçeli de hiç farklı değil! Enerjinin artırılmasını sağlar, sindirim sisteminin çalışmasını destekler. Özellikle çocukların kemik ve zeka gelişimine faydalıdır. İnsan psikolojisi üzerinde de etkisi olan ceviz reçeli, sakinlik ve rahatlama sağlar. 100 gram ceviz reçeli yaklaşık 285 kaloridir.

Ceviz Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 2 kilo (kg) ceviz, reçellik
  • 1 su bardağı sönmüş kireç
  • 2 kilo (kg) şeker
  • 2 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet limonun suyu

Ceviz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri yıkayıp, kabuklarını soyacak ile ayıklayın.
  2. Su dolu derin bir kaba alın.
  3. Suyunu her gün süzün, cevizleri yıkayıp tekrar kabı su ile doldurun.
  4. 5. gün cevizlerin suyunu süzüp, kabın yarısına kadar ılık su ile doldurun.
  5. Kireci ekleyip, eriyene dek iyice karıştırın. Cevizleri içerisine ekleyip, 1 gece dinlendirin.
  6. Süzüp, iyice yıkayıp tencereye ekleyin. Üzerini geçene dek su ekleyip orta ateşte kaynatın.
  7. Suyunu süzüp, yıkayın. Tekrar su ekleyip, aynı işlemi 2 defa tekrarlayın.
  8. Cevizleri süzüp, bir kaba alın. Üzerine limon suyunu ilave edip, ılımaya bırakın.
  9. Cevizleri iri bir kürdan ile birkaç kez delip, tencereye alın.
  10. Üzerine şeker ilave edip, karıştırın. 15 dakika dinlendirin.
  11. Tencerenin yarısına kadar su ilave edip, 1 saat pişirin. Kapağını kapatıp, 1 gece dinlenmeye bırakın.
  12. Orta ateşte tekrar kaynatıp, kıvam alana dek 1 saat pişirin. Karanfilleri ekleyip, karıştırın.
  13. Kaynatılmış kavanozlara alıp, sıkıca kapatın.

Bu nefis Ceviz Reçeli Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020