En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Glutensiz Ekmek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Glutensiz Ekmek Tarifi
Glutensiz Ekmek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Glutensiz Ekmek Tarifi. Son yıllarda sağlıklı beslenme trendinin yükselmesi ile farklı ekmek çeşitlerine olan ilgi arttı. Beyaz ekmeğin kilo alımına sebep olmasıyla; tam buğday unlu, siyez unlu, ekşi mayalı ve glütensiz ekmek çeşitleri yaygınlaşmaya başladı. Glutensiz beslenme, aslında çok uzun zamandır duyduğumuz ama pek bilinmeyen bir beslenme çeşidiydi. Çünkü sadece glüten intoleransı olanların bu şekilde beslenmesi gerektiğine dair bir algı vardı. Yapılan araştırmalar glutensiz beslenmenin aslında yetişkinlerin büyük bir kısmı için uygun bir beslenme şekli olduğunu gösteriyor. Öyleyse gelin hafif ve sağlıklı bir glutensiz ekmek tarifi hazırlayalım! Glutensiz un, ekmek tarifinin olmazsa olmazı tabii ki. Eskiden bulmakta zorlandığımız glutensiz un, artık çoğu markette kolayca bulunabiliyor. Biz glutensiz ekmek tarifimizde farklı ve çok yararlı bir malzeme olan kefiri de kullanmayı tercih ettik. Ayrıca glutensiz ekmeği daha da hafif kılan zeytinyağı kullandık. Tarifimizi fırında pişirmek üzere hazırladık ama siz glutensiz ekmek tarifini tavada da uygulayabilirsiniz. Daha önce tavada ekmek yaptıysanız hiçbir farkı olmayacaktır. Malzemeler hazırsa gelin yumuşak bir glutensiz ekmek tarifi hazırlayalım! Ekmek makinenizdeki hazneye ılık su, yağ, yumurta akı ve sirke ekleyin. Maya dışındaki tüm kuru malzemeleri birlikte çırpın ve ekmek makinesi haznesine ıslak malzemelerin üzerine ekleyin. Islak ve kuru malzemeleri karıştırmadan önce, kuru malzemelerin ortasını açıp mayayı ekleyin. Mayanın ıslak malzemelere değmesine izin vermeyin. Makinenizin bir “dinlenme” ayarı varsa iptal edin, çünkü ihtiyacınız olmayacak. Makinenizde glutensiz ekmek ayarını seçin. Kapağı kapatın ve “başlat” a basın. Glutensiz ekmeğiniz hazırlanmaya başlasın! 1 dilim glutensiz ekmek yaklaşık 90 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Glutensiz Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı glutensiz un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1+ yarım su bardağı kefir
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Glutensiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisinde un, tuz ve mayayı karıştırın.
  3. Kefir, yumurta ve zeytinyağını iyice karıştırıp, unlu karışımın içerisine ekleyin.
  4. Uzunlamasına kek kalıbını yağlayın.
  5. Elleri yağlayıp hamura uzunlamasına şekil verin. Kalıba alıp keskin bir bıçakla iz verin.
  6. Üzerine yağlanmış streç film ile kapatıp sıcak bir yerde 1 saat bekletin.
  7. 1 saat pişirip tel üzerinde kalıbından çıkarıp 15 dakika soğumaya alın.
  8. Servis edin.

Bu nefis Glutensiz Ekmek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020