En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çemen Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çemen Tarifi
Çemen Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Çemen Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kalabalık kahvaltı sofralarını rengarenk ve birbirinden lezzetli kahvaltılıklarla zenginleştirmeyi çok severiz, bir de bu kahvaltılıklar ev yapımı ise değmeyin keyfimize! Reçeller, ekmekler, marmelatlar, zeytinler ve bol baharat aromalı soslar… Bazı soslar var ki büyük emek isteyen, daha önceden yapılıp kavanozlanması, bekletilmesi gereken ama öyle soslar da var ki 15 dakikada taze taze hazırlanabilen. “Bu kadar pratik hazırlanabilen kahvaltılık soslar hangisi acaba?” sorularınızı duyar gibiyiz! Sizi hiç bekletmeden çok bilindik bir tarifle cevaplayalım: çemen sosu! Çemenin yanına harika bir bonusu da ekleyelim fırında yumurtalı ekmek! Çemen tarifi, aslında adını Çemen baharatından alır. Çemen otu ya da buyotu olarak bilinen bitkinin en sık kullanıldığı bölge olan Yozgat ve Kayseri’deki yerel ismi çaman otudur. Çemen otu Lübnan, Suriye, Güneybatı Avrupa, Hindistan ve Çin’de de yemeklerde sık sık kullanılmaktadır. Biz çemen tarifimizde herkesin kolayca bulabileceği baharatları ve galeta unu kullanmayı tercih ettik. Sarımsak ve ceviz ile de lezzetlendirdik! “Çemen nerenin ünlü kahvaltılığıdır?” sorunuzun cevabı da aslında çemen otunun en sık kullandığı bölgelerde gizli. Çemen, Kayseri mutfağının bizlere armağan ettiği tariflerden biridir ve pastırmaların da etrafını kaplamasıyla bilinir. Biraz yoğun aromalı olması sebebiyle, artık çemensiz pastırma da yaygın şekilde bulunmaktadır. Çemen kahvaltılık bir tarif olmasının yanında, diğer kahvaltılık tariflere dahil olarak onların aromasını da artırıyor! İşte çemen ile hazırlanan çok lezzetli bir yumurta tarifi ile sizlerleyiz! Tavada eriyen yağa 2 kaşık Çemen ve damak zevkinize göre tuz ekliyoruz. Çiğ tadı gidene kadar biraz yağda çeviriyoruz. Kapta çırptığımız yumurtaları tavaya aktarıyoruz ve pişiriyoruz, çemenli yumurtamız hazır! ● Çemen yapımı çok kolay, lezzetli ve aynı zamanda çok faydalı bir kahvaltılık sos! ● Yüksek antioksidan içeriğe sahip olması sebebiyle, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. ● Virüs ve mikroplara karşı vücut direncinin artırılmasına yardımcıdır. ● Çemen, boğazı yumuşatarak boğaz ağrılarının azalmasına yardımcı olur. ● İştahsız çocuklar ya da yetişkinlerde iştah açılmasını destekler. 100 gram çemen yaklaşık 140 kaloridir.

Çemen Tarifi Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 su bardağı ceviz, ince çekilmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çemen Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir havan içerisinde sarımsakların üzerine tuz ekleyip püre haline gelene dek ezin.
  2. İçerisine domates ve biber salçasını ekleyip, karıştırın.
  3. Kimyon, toz kırmızı biber, karabiber, kekik ve tuz ekleyip, karıştırın.
  4. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ceviz ve galeta ununu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  5. Kavanoza alıp, üzerine zeytinyağı ekleyip kapağı sıkıca kapatın.

Bu nefis Çemen Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020