En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantar Soslu Şinitzel Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantar Soslu Şinitzel Tarifi
Mantar Soslu Şinitzel Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Mantar Soslu Şinitzel Tarifi. Şinitzel ya da orijinal adıyla Schnitzel, kemiksiz kırmızı et ya da beyaz et dövülerek çok ince hale getirildikten sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanarak; dışı tamamen gevrek, içi yumuşak kalıncaya kadar kızartılarak yapılır. Almanya’da dört temel Schnitzel türü vardır. Çoğu bölgesel farklılıklar gösterir ama genel olarak sunum şekillerinde ufak farklar vardır. En yaygın dört versiyon şunlardır: Sade (genellikle limon dilimi ile servis edilir), Rahmschnitzel (krema sosuyla), Zigeunerschnitzel (biberli sos ile) ve Jaegerschnitzel (mantar sos ile servis edilir). Biz bugün size Jaegerschnitzel benzeri bir şinitzel tarifi hazırlayacağız: mantar soslu şinitzel! Şinitzel ülkemizde genel olarak tavuk eti ile bilinse de kırmızı et ile hazırlandığı versiyonları da dünya genelinde çok yaygındır. Ayrıca yine ülkemizde şinitzeli bir küp dilim tereyağı ve limon dilimi ile servis etmeyi tercih ediyoruz. Oysa ki şinitzele sos çok yakışıyor! İşte kremalı mantar soslu şinitzel tarifini sizlere anlatmaya da bu yüzden karar verdik. Konuklarınıza dünya mutfağından ve çok kolay bir lezzet sunmak istediğinizde artık sizin için harika bir seçenek var: mantar soslu şinitzel! Eğer şinitzeli yağda kızartmadan daha hafif hazırlamak isterseniz de fırında tavuk şinitzel tarifimize bakmadan geçmeyin! Mantar soslu şinitzel için mantarların kabuklarını soymayı, kararmaması için suda bekletmeyi, krema ile birlikte pişirmeyi biraz zahmetli bulduysanız çözümü var! Biz de mantar soslu şinitzel tarifimizi Knorr Kremalı Mantarlı Sos ile hazırladık, çünkü mantarları pişirmekle uğraştığınıza değmeyecek kadar lezzetli bir sos. Sosumuzu da nasıl kolay hazırlayabileceğimizi anlattığımıza göre mantar soslu şinitzel için tavukları inceltmeye başlayabilirsiniz. Sizi mutfağa davet edelim! Biz şinitzelin nasıl yapılacağını zaten tarifimizde verdik ama ben hem et hem de tavuk şinitzel tarifini bir arada görmek isterim derseniz, sizi böyle alalım. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Mantar Soslu Şinitzel Tarifi Malzemeleri

  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket Knorr Kremalı Mantarlı Makarna Sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket Knorr Şinitzel Pane Harcı
  • 2 adet tavuk göğsü, fileto açılmış
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yarım demet roka

Mantar Soslu Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir soslukta su, süt ve makarna sosunu orta ateşte kaynayana dek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Tavuk göğüsleri yağlı kağıt arasına alıp, dövecek ile inceltin.
  3. Önce un ile kaplayıp, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Pane harcı ile kaplayıp, kenara alın.
  4. Geniş bir tavada ayçiçeği yağını orta ateşte ısıtın, kızaran yağda şinitzelleri ikişerli olarak her bir yüzünü 2 dakika pişirin.
  5. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alın.
  6. Üzerine mantar sos ve yanında roka ile servis edin.

Bu nefis Mantar Soslu Şinitzel Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020