En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

4 Peynirli Gnocchi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » 4 Peynirli Gnocchi Tarifi
4 Peynirli Gnocchi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden 4 Peynirli Gnocchi Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Peynir ve makarna… Üzerine çok söz söylenebilecek ama aslında anlatmaya hiç gerek olmayan bir ikili! Çünkü peynir ve makarna denildiğinde hepimizin gözünde canlanan farklı ama çok lezzetli tarifler var, eminiz. Kimimiz makarna ile mükemmel şekilde harmanlanması için erimiş peynirle görmek isteriz, kimimiz de rende peynir parçaları ile daha hafif bir aroma katsın isteriz… Bugün yoğun peynir aromasını sevenleri çok mutlu edecek bir tarifimiz sizlerle: 4 peynirli gnocchi ya da İtalyanlardan duymaya alışkın olduğumuz şekliyle 4 peynirli niyokki! 4 peynirli gnocchi’yi aslında İtalyan kültüründe bizim mantıyı çağrıştırıyor. Çünkü en güzel gnocchi’leri her zaman büyükanneler yapar! Biz de en az onlar kadar harika gnocchi hamurları hazırlayabilmeniz için gnocchi nasıl hazırlanır yazımızı buraya bırakalım! Dört peynir gnocchi tarifinin orijinal versiyonunda fontina, taleggio ve gorgonzola gibi kremalı İtalyan peynirleri kullanılır, ancak bunları bulmak her zaman çok mümkün olmadığından dünya genelinde bu tarif daha çok cheddar peynir ile hazırlanıyor. Peynir soslu gnocchi, adından da anlaşılacağı üzere pürüzsüz ve zengin aromalı bir peynir sosu ile servis edilir. 4 peynirli niyokki’leri, kaynar suda pişirmek için sadece birkaç dakika sürer. Oldukça yumuşak ve hafif bir tada sahip olan 4 peynirli niyokki, sosunun harika aromasıyla lezzetini artırır. Niyokki’nizi kıymalı sos ile hazırlamak isterseniz kıymalı gnocchi mantı tarifimize göz atmadan geçmeyin! Niyokki’nizi yaptıktan sonraki birkaç gün içinde yemeyi planlıyorsanız, yapılacak en iyi şey onu önceden pişirmek ve soğutmaktır. Daha uzun süreli ya da pişmemiş olarak muhafaza etmek istiyorsanız niyokki’yi derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 4 peynirli niyokki yapmak için buzluktan çıkarıp üzerine sosladıktan sonra hemen servis edebilirsiniz! Çiğ niyokki hamurunu saklamanın bazı dezavantajları olduğu için en iyisi haşlanmış ve soğutulmuş şekilde muhafaza etmektir. Çünkü buzluk kısmına değil de buzdolabına koyduğunuzda hamurun içindeki patates, niyokki hamurunu sulandırarak yapışkan ve cıvık bir hale getirir. Bu yüzden hangi kabın içine koyarsanız koyun yapışacağı için şekillerini kaybedebilirler. Karşılaşabileceğiniz başka bir problem de içindeki patateslerin oksitlenmesi sonucu niyokki hamurlarınızın griye dönmesidir! Siz iyisi mi 4 peynirli gnocchi yapmak istediğinizde hamurunuzu taze taze hazırlayın ya derin dondurucunuza yerleştirin, risk almayın… Niyokkiyi çiğ olarak derin dondurucuda 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz! Peki derin dondurucu için nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte adımları! 1- Gnocchi parçalarınızı en az 45 dakika oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Gnocchi’yi dondurmadan önce biraz kurutmak, pişirirken parçalanma olasılığını da düşürür. 2- Çiğ gnocchi hamurlarını unla kaplayın ve tek tek parçaları birbirine değmeyecek şekilde bir fırın tepsisine yayın. 3-Düz olduğundan emin olarak fırın tepsisini dondurucuya koyun. 4-Gnocchi katılaşana kadar dondurun. Üç saat kadar sürebilir. 5-Gnocchi hamurları tamamen dondurulduktan sonra, parçaları kapaklı bir kap veya buzdolabı poşetine koyabilirsiniz, parçalar donduğu için birbirine yapışmazlar. 1 porsiyon 4 peynirli gnocchi yaklaşık 240 kaloridir.

4 Peynirli Gnocchi Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) patates
  • 125 gram (g) un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için

  • 1 paket Knorr 4 Peynirli Makarna Sosu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

4 Peynirli Gnocchi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarıyla tencereye alın.
  2. Üzerine su ekleyip, orta ateşte 20 dakika haşlayıp. 
  3. Kıvamını bir bıçak ile kontrol edin, patates saplanan bıçak geri çıkıyorsa olmuş demektir.
  4. Patatesleri derin bir kaba alıp, kabuklarını soyun.
  5. Ezecek ile ezip, yoğurun.
  6. Un, tuz ve yumurta sarısını ekleyip, yoğurun.
  7. Unlanmış tezgaha alıp, 4’e bölün. Uzun şeritler halinde açıp, iki parmak genişliğinde kesin.
  8. Kesilen hamurlara çatalın tersi ile şekil verip, kenara alın.
  9. Makarna sosu ve suyu bir sos tenceresine alıp, kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kenara alın.
  10. Tuzlu kaynar suya hamurları alıp, yaklaşık 10 dakika haşlayın. Hamurlar su yüzeyine çıktığında pişmiş olacaktır.
  11. Süzgeçle sos tenceresine alıp, karıştırın.
  12. Üzeri zeytinyağı ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. 4 Peynirli Gnocchi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020