En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Limon Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Limon Reçeli Tarifi
Limon Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

En lezzetli ve tam kıvamında Limon Reçeli Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Reçeller, kahvaltıların renkleri! Özellikle de bu reçeller ev yapımı olursa ve mevsiminde taze taze toplanan meyvelerden yapılmışsa… Bu yüzden biz de bilinen reçel tariflerinin dışına çıkmak ve kahvaltı sofralarını zenginleştirmek isteyenler için harika bir tarif hazırladık: limon reçeli! Limon kabuğu reçeli olarak da bilinen bu tarif, limon, su ve şeker olmak üzere sadece 3 malzemeden oluşuyor ve evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. Reçeller ile arası iyi olmayanlara bile kendini sevdirecek bu mayhoş lezzeti, kızarmış ekmek ve kreplerinizin üzerine sürerek tüketebileceğiniz gibi tatlılarınızı da süsleyebilirsiniz. Hatta siz bir sır verelim mi? Limon reçeli, kurabiyelerinizin içinde de harika olacaktır! Alaçatı limon reçeli ya da Bodrum limon reçeli olarak bilinen tariflerin arasında çok belirgin farklar yoktur. Aslında, narenciyenin bolca yetiştirildiği Ege ve Akdeniz bölgesinin büyük bir kısmında limon reçeli severek tüketilir. Limon reçeli gibi meyveden hazırlanan iki harika reçel tarifimiz daha var: ev yapımı kayısı reçeli ve ayva reçeli! Ev yapımı kayısı reçeli için mevsiminde toplanan kayısılar çekirdekleri ile birlikte pişiriliyor ve yaz lezzetini tüm yıl boyunca sofralarınıza taşıyor. Ayva reçeli ise, karanfilin mükemmel aroması ve kokusuyla zenginleşiyor. Ayvayı çiğ olarak yemekten çok hoşlanmayanların bile bayılarak kahvaltı sofralarına dahil edecekleri bir lezzet haline geliyor! Birbirinden lezzetli reçel tariflerimize de göz atmadan geçmeyin! Diyet döneminde limon reçeli şeker içeriğinden dolayı çok tüketilmemesi gereken bir besindir. Eğer limonun mayhoş aromasını seviyor ve diyet dönemine uygun bir tarif arıyorsanız, limon ile harika bir detoks tarifini buraya bırakalım!  Limon reçelinin 1 porsiyonu yaklaşık 268 kaloridir.

Limon Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet limon
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Limon Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Limonların kabuklarını beyazını almadan rendeleyip, limonları ince halkalara dilimleyin.
  2. Limon kabuğu rendesi ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırıp, kenara alın.
  3. Küçük bir tencerede limon dilimleri ve bir su bardağı su ekleyip orta ateşte kaynayana dek pişirin.
  4. Kaynayınca altını kapatıp, 5 dakika bekletin. Limonları süzün.
  5. Süzdüğünüz limonları tekrar tencereye alıp, 1 su bardağı su ekleyin ve orta ateşte kaynayana dek tekrar pişirin.
  6. Limonları tekrar süzün ve tencereye alıp, üzerine limonlu şeker ile 2 su bardağı su ekleyin.
  7. Kısık ateşte kıvam alana dek arada karıştırarak 20-25 dakika pişirin.
  8. Sıcakken kavanoza alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Limon Reçeli Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020