En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çilekli Galette Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çilekli Galette Tarifi
Çilekli Galette Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Çilekli Galette Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Galette, çıtır çıtır bir hamura sahiptir ve Fransız mutfağının en sevilen meyveli tatlılarındandır. Mükemmel çıtırlığı da soğuk tereyağı parçaları ile hazırlanan hamurundan gelir. Tatlısı gibi tuzlusu da yapılan galettenin lezzeti, Fransa esintisini sofralarınıza taşıyacak. Galettadan biraz bahsettiğimize göre şimdi gelelim tarifimize… İçi bol çilekli dışı mükemmel çıtırlıkta çilekli galette tarifimiz sizlerle! Henüz ülkemizde çok bilinmese de “Çilekli galette nasıl yapılır?” sorularını yavaş yavaş duymaya başladık. Çünkü şerbetli tatlıları biraz ağır bulanlar, ince hamurlu çilekli galetteyi çok sevdi! Aynı şekilde hamurlu tatlılara mesafeli olan ve sağlık beslenmeyi benimseyenler de bu çilekli galettenin hafifliğine karşı koyamadı… Çilekli galettenin yapımı oldukça kolay sayılabilir, hamur işlerine aşina olanları hiç zorlamayacaktır. Zaten bizim tam ölçülü çilekli galette tarifimiz de en büyük yardımcınız olacaktır, sizin tek yapmanız gereken en tatlı çilekleri seçmek! Özellikle yaz aylarında üzerine bir top dondurma ile servis edilerek, tam bir yaz tatlısına dönüşen çilekli galetteyi denedikten sonra eminiz favori tatlı tarifleriniz arasına girecektir. Ama “Tatlılar benim vazgeçilmezim, çok çeşitli tatlı tarifini görmek isterim!” derseniz de şerbetlisinden, sütlüsüne, meyvelisinden dondurmalısına kadar çok sayıda tarifimizin yer aldığı tatlı tarifleri sayfamızı da ziyaret etmeyi unutmayın! Peki çilek mevsiminde değilsek ya da evde o an çilek yerine elmamız varsa ne yapacağız? Tabii ki elmalı galette! Tarçının muhteşem kokusuyla aroması zenginleşen elmalı galettetarifimize de göz atmadan geçmeyin! 1 dilim çilekle galette yaklaşık 297 kaloridir.

Çilekli Galette Tarifi Malzemeleri

  • 1+ yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 gram (g) tuz
  • 125 gram (g) tereyağı, soğuk, küp kesilmiş
  • çeyrek su bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta

Dolgusu için

  • 400 gram (g) çilek, ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı şeker

Servis için

  • 4 top Atelier Gelarto Madagaskar Vanilyalı Dondurma
  • 2-3 dal fesleğen

Çilekli Galette Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dolgu malzemelerini bir kap içerisinde karıştırıp, kenara alın.
  2. Derin bir kabın içerisine un, şeker ve tuzu eleyin.
  3. Tereyağını içine ekleyip, elle ufalanıp nohut büyüklüğünde taneler oluşana dek parmaklarınızla ufalayın.
  4. Soğuk suyu ekleyip, hamuru yoğurun ve yuvarlak bir şekil verin. Yağlı kağıt arasına alıp, tabak genişliğinde açın ve buzdolabına kaldırın. 1 saat dinlendirin.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  6. Hamuru unlanmış tezgahta yaklaşık 30 cm genişliğinde açıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  7. Üzerine kenarlarından iki parmak boşluk bırakıp çilekleri dizin, suyunu kenara ayırın. 
  8. Hamuru çileklerin üzerine katlayıp, bir fırça ile kenarlarına yumurta sürüp toz şeker serpin.
  9. 25 dakika fırınlayın. Üzerine çileklerini suyunu ilave edip, dondurma ve fesleğen ile servis edin.

Bu nefis Çilekli Galette Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020