En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Creole Sos Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Creole Sos Tarifi
Creole Sos Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Creole Sos Tarifi tam size göre. Creole sosu daha önce duymamış olanların “Creole sos nedir?”, “Creole sosun içindekiler neler?” ve “Creole sos acı mıdır?” sorularını duyar gibiyiz… Merak etmeyin, trendlerin gerisinde kalmadınız! Hala ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama bir kere deneyenin de çok sevdiği bir tarif creole sos. Domates, kereviz, renkli biberler, soğan ve sarımsak ile birlikte baharatlar ve otlar ile ekstra lezzetli hale getirilen creole sosun tadı da domatesli diğer soslara benziyor ama çok daha zengin bir aroması var. Creole sosu; karides, kızarmış patlıcan veya tavuk göğsü üzerine ekleyerek, lezzetlerini çok başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Domatesli makarna soslarını seviyorsanız, sizin için mükemmel bir makarna sosu da olabilir! Creole sosun en yaygın kullanıldığı yemekler bunlar olsa da diğer tüm soslar gibi aslında sizin damak zevkinize kalmış! Yakıştığını düşündüğünüz tüm et ya da sebzeli tariflerde, creole sosu kullanabilirsiniz… Lezzetinin ve aromasının iyice yerleşmesi için, creole sosu tüketmeden birkaç saat önce hazırlamanız daha iyi olacaktır. Eğer creole sosu sıcak servis etmek isterseniz, yemek zamanı gelene kadar çok düşük ısıda tutabilir veya servis yapmadan önce tekrar ısıtabilirsiniz. Eğer creole sosu severek tüketiyorsanız ve her zaman kolay erişilebilir olsun istiyorsanız, buzdolabında kapağı kapalı olarak saklayabilir veya üç ay kadar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Böylece canınız her istediğinde ya da aniden gelen misafirlerinize servis etmek istediğinizde, creole sosunuz hazır olur! Yoğun aromalı sosları seviyorsanız sizin için iki harika sos tarifimiz daha var: Gravy ve Kızılcık Sos ile Tartar Dip Sos. Mutlaka göz atın! Creole sos gibi domatesli ve çok lezzetli bir sos tarifimizi daha buraya bırakalım: Lutenitsa! Balkan mutfağının en sevilen soslarından biri olan Lutenitsayı mutlaka deneyin. 1 porsiyon creole sos yaklaşık 141 kaloridir.

Creole Sos Tarifi Malzemeleri

  • 4-5 dal kereviz sapı, ayıklanmış, küp doğranmış
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 1 adet sarı kaliforniya biber, küp doğranmış
  • 3 adet yeşil biber, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 1 yemek kaşığı Knorr Acısso
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Creole Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  2. İçerisine soğanları ekleyip, orta ateşe alın ve 2 dakika kavurun. Kereviz saplarını ekleyip, 2 dakika kavurun.
  3. Bütün biberleri ekleyip, yumuşayana dek 3 dakika karıştırarak soteleyin. Sarımsakları ekleyip, renk almalarına izin vermeden 1 dakika kavurun.
  4. Domatesleri ekleyip, kaynayana dek karıştırın.
  5. Defne yaprağı, karabiber, kekik ve acı sosu ekleyip, karıştırın.
  6. Sıcak suya salça ve bulyonu ekleyip, karıştırın. Tencereye ekleyip, karıştırın.
  7. 15 dakika yoğun bir kıvam alana dek orta ateşte, karıştırarak dibine tutmasına izin vermeden pişirin.
  8. Ocaktan alıp, servis edin.

Afiyet olsun! Creole Sos Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020