En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yaz Turşusu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yaz Turşusu Tarifi
Yaz Turşusu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yaz Turşusu Tarifi tam size göre. Turşu, çeşitli sebze ya da meyvelerin salamura olarak bilinen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesi işlemidir. Arkaik kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde turşular yapılıyordu. Günümüzde bu tür toprak kapların yerini plastik, cam kavanoz, paslanmaz teneke kaplar almıştır. Turşunun kültürümüzde önemli bir yeri vardır ve ilk olarak Türkler tarafından üretilmiştir. Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşu, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Turşunun tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. İnsanların sirke veya tuzu tanımalarından sonra, turşu tariflerini denemeye başlamış oldukları kabul edilir. Sirke üretimini gerçekleştiren insanın sirkeli turşuyu da üretmemesi için bir neden olmaması gerekir. Yaz turşusu tarifimizin yapımı oldukça kolay ve pratik. Kendi besleyici ve sağlıklı turşunuzu, kısa sürede evde hazırlayabilirsiniz. Yaz turşusu tarifimizde her evde kolaylıkla bulunan malzemeleri kullandık. Eğer farklı turşular denemek isterseniz lahana turşusu tarifi ve pancar turşusu tarifimize de göz atın deriz. Yaz turşusu salatalık ile nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, hemen tarifimize geçelim! Yaz turşusu tarifine, bazen haşlama yaz turşusu olarak da rastlayabilirsiniz. Genelde biber turşusu yaparken kullanılan bu yöntemde, biberler diriliğini kaybedene kadar haşlanır ve bundan sonra salamura işlemine geçilir. Sirke, tuz, su ve sarımsak miktarını sevdiğiniz gibi ayarladıktan sonra, biberlerin üzerine ilave edilir. 100 gram yaz turşusu yaklaşık 10 kaloridir.

Yaz Turşusu Tarifi Malzemeleri

  • 2 kilo (kg) kornişon salatalık, turşuluk
  • 1 adet sarımsak, soyulmuş
  • Çeyrek su bardağı sirke
  • Yarım su bardağı limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 10 su bardağı sıcak su

Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Turşu için kavanoz ve kapakları kaynatıp, kenara alın.
  2. Kavanozlara salatalıkları bir kat dizip, üzerine sarımsak ve maydanoz sapı ekleyin.
  3. Üzerine tekrar salatalık, sarımsak ve maydanoz ile ağzına kadar doldurun.
  4. Üzerine limon suyu, sirke ve tuz ilave edin.
  5. Kaynar su ile doldurup, ağzını sıkıca kapatın.
  6. Bir hafta boyunca, günaşırı ters yüz ederek güneş almayan serin bir yerde bekletin.
  7. Servis edin.

Afiyet olsun! Yaz Turşusu Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020