En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karpuzlu Dondurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karpuzlu Dondurma Tarifi
Karpuzlu Dondurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Karpuzlu Dondurma Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Çeşitli rivayetlere göre, ortaya çıkışı soğutulmuş şarap, gelişimi ise diğer buzlanmış nektarlar olduğu tahmin edilen dondurma için, milattan önce 4’ncü yüzyılda Büyük İskender’in buzlu nektarı bulması bir kanıt sayılabilir. Ya da eski Roma kayıtlarından elde edilen bilgilere göre İmparator Neron’un Apenines dağına kar ve buz getirmeleri için köleler yollaması ve bu karlara meyve nektarı, bal ve şerbet karıştırması… Bir diğer iddia ise, ilk dondurmanın günümüzden yaklaşık 3 bin yıl önce Çin’de bulunduğu… Aslında bu tezi kuvvetlendiren şey, buzlu içeceklerin Asya’da binlerce yıldır kullanılıyor olması. Hatta bu tarz içeceklere eski Çin literatüründe sıkça rastlanıyor. Yine bu iddiaya göre, Avrupa’nın dondurmayla tanışması 1296 yılına rastlıyor. Çünkü Marco Polo Çin gezisi sırasında öğrendiği buzlu içecek tariflerini beraberinde Venedik’e getiriyor. Bu sırada İtalyan Catherine de Medici Fransız Kralı II. Henry ile evleniyor ve bu soğuk tatlıyı saray halkına tanıtıyor. Derken dondurma, Fransa’da da bilinen bir lezzet haline geliyor. Ama resmi kayıtlarda dondurmanın bulunuşuna dair işaret edilen tek bir yer ve zaman yok. Şüphesiz dondurmanın zamanda yolculuğu halen sürüyor; teknolojinin getirdikleriyle sürekli yenilenen bir sektör oluştu. Ama ev yapımı olan her şey gibi, dondurmanın ev yapımı halen makbul. Buna güvenerek ve imparator Neron’un ballı meyve nektarlarının izini sürerek size ev yapımı, kolay karpuzlu dondurma tarifi vermek istiyoruz. Evde karpuzlu dondurma yapımı, meyvenin kolay ezilmesi ve zahmetsizce işlenmesi bakımından belki de en kolay ev yapımı dondurmalardan biridir. Gerçi, çilekli dondurma tarifi de kolay ve çok lezzetli olmuştur. Ama karpuzlu dondurma tarifi ararsanız, buna bir göz atın ve karpuzlu dondurma nasıl yapılır diye düşünmeden mutfağa girin bizce. Kremanın harika bir aroma verdiğini biliyoruz ancak diyet yapanların ve yediklerine dikkat edenlerin de ev yapımı dondurma lezzetinden mahrum kalmasını istemiyoruz! Öyleyse buyurun 1 malzemeli dondurma tarifimize! Günümüzde hazır dondurma çeşitleri daha çok tercih edilse de evde de yapmak oldukça kolay. Hem ekonomik hem de sağlıklı evde çubuklu dondurma yapmanız için tatlarına bayılacağınız, düşündüğünüzden çok daha kolay yapabileceğiniz tarifleri listeledik. Elbette evde çubuk dondurma yapımı püf noktalarıyla birlikte! Dondurmayı genelde dışarıda yesek de evde meyveli dondurma yapımı oldukça kolay. Meyvelerden dondurma yapımı için biz tarifimizde kremayı tercih etsek de dileyenler kıvam verici özelliğiyle de dondurma yapımının en önemli maddesi salepli meyveli dondurma tarifi yapmak da mümkün. Çilek, karpuz, limon, şeftali ve daha bambaşka meyvelerden dondurma yapımı için tarifleri sizin için derledik. Buyurun evde meyveli dondurma yapımının detaylarına… Bir top, yani 50 gram civarında karpuzlu dondurma yaklaşık 45 kaloridir. Meyve öğününde yenebilecek bir kalori miktarı olması bakımından tercih edilebilir, ancak diyabet sorununuz varsa önce uzmanınıza danışmanızı tavsiye ederiz.

Karpuzlu Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 4 dilim karpuz, iki parmak kalınlığında, küp kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış
  • Yarım adet lime suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı ılık su

Karpuzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karpuzları küçük küplere kesin. Çekirdeklerini ayırın.
  2. Hazırlanan küpleri düz bir tepsiye dizip buzlukta yaklaşık 2 saat dondurun.
  3. Blendera alıp üzerine bal ve lime suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
  4. Ilık suyu ekleyip tekrar çekin. Buzluğa sığabileceği bir kaba alıp, buzluğa kaldırın. Kıvam alana dek her 30 dakikada bir çıkarıp, spatula ile karıştırın.
  5. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Karpuzlu Dondurma Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020