En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası
Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Knorr ile Besleyici Ramazan Tabakları’na layık bir menü var şimdi de sırada: . Protein, lif ve kalsiyum kaynağı bu leziz tabak, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 2 porsiyonunu karşılıyor. Ayrıca potasyum, magnezyum, demir, çinko ve folattan zengindir. Nasıl Ramazan sofraları çorbayla başlıyorsa, biz de çorbadan başlayalım. Gücünü geçmişinden alan dünyanın büyük mutfaklarında zengin çorba çeşitleri bulunur. Bu mutfaklardan biri olan Türk mutfağı, Anadolu’nun geleneksel yemek hazinesi ve Osmanlı mutfağının çok uluslu yapısından kaynaklanan zenginliği ile yoğrulmuştur. Anadolu, malzemesiyle, yöntemiyle çok güçlüdür, ancak Osmanlı da “yöresel” sınırını aşmaya sebep olan önemli bir dönemdir. İşte bu yüzden Osmanlı’da çorbalar çok çeşitli, zengin ve besleyicidir. Ana çeşitleri oluşturan çorbalar malzemelerine göre gruplanır. Bakliyat çorbaları, tahıl ve hamur işi çorbalar, et ve sakatat çorbaları, yoğurt ve süt tabanlı çorbalar, tavuk ve balık çorbaları, sebze çorbaları, soğuk çorba, tören çorbaları ile meyveli çorbalar ana çeşitleri oluşturur. Saray mutfağındaki merkezi yapı, çorbalar da dahil, saray aşçılarının var olan yemeklere yaratıcılıklarını katarak yeniden yorumlamalarını yükümlü kılıyormuş. Osmanlı döneminin bu yönetimi yeni ve değişik yemeklerin doğmasını sağlamış. Böylece yemek yemek kendi başına bir zevk haline gelmiş, pişirme yöntemleri incelerek gelişmiş ve çeşitler artmış. Bütün bu gelişmelerin 18’nci yüzyılın ilk yarısında başladığı tahmin ediliyor. Tabii çorbalar da bu değişimden payına düşeni almış. Lale Devri, Avrupa’da çorbalara dair gelişimlerin takip edildiği önemli dönem. Özellikle çorbalar… Çünkü Osmanlı tarihinin, birçok alanda en parlak dönemi olan Kanuni zamanında yapılan görkemli, gösterişli ziyafetlerde, kutlamalarda çorba, saray sofralarının yemek dizisini başlatan en önemli yiyecek olmuş. Yani, bütün ziyafetin temsilcisi ve yöneticisi olan çorba baştan konukları etkileyerek, sonradan servis edilecek yemeklerin de habercisi olma özelliği taşımış. Bizim soframızın temsilcisi ve habercisi ise, Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası olacak. Lezzetli, besleyici, kıvamlı ve en önemlisi yaratıcı! Bizim salata olarak hazırladığımız semizotu, marifetli bir sebze; çünkü hem lezzetli hem çok yararlı. Semizotu bitkisel protein ve demir kaynağıdır. Demir minerali, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Semizotu tam da şimdi, baharda, tezgahlarda en körpe haliyle bulunabiliyorken salatasını yapmak hem pratik hem lezzetli bir çözüm. Zeytinyağlı, limonlu salatası kadar, yoğurtlu semizotu salatasını da farklı malzemelerle zenginleştirebiliriz. Hoş semizotu çiğ olarak da lezzetli bir sebze ama onu ıspanak gibi pişirerek de tüketebileceğimizi bilmek güzel. Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı ise bu menüye son noktayı lezzeti ve nefasetiyle koyacak. Buğdayı uygarlıkların temel besini olarak biliriz, hatta bildiğimiz bütün uygarlıklardan da önce keşfedilmiş. Çünkü pek çok çeşidi olan buğday, bütün iklim ve toprak koşullarına uygun olduğu için dünyanın her yerinde yetiştirilir. Ülke olarak biz de buğday üreticilerinin ve tüketicilerinin başında geliriz. Çünkü bizim, ekmek, bulgur, irmik gibi milli yemeklerimizin ana maddeleri olan ürünler buğdaydan elde edilir. Ekmek baş tacımız; nimetimiz biliriz. Sofralarımız ekmeksiz kurulmaz. Kaynatılıp kurutulduktan sonra kabuğu alınarak dövülmüş, kırılmış buğdaya bulgur deriz. Ki bulgur, ekmekten sonra en yaygın yiyeceğimiz. Buğday, köyde, kentte, evde, işte en besleyici yiyeceklerimizden biri. Geleceğin 50 gıdası raporunda da yer alan mercimek, bitkisel protein kaynağıdır. Demir, çinko ve selenyum mineralinden zengindir ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Madem öyle, bu menümüz de besleyici bir buğday pilavıyla bitsin. Üstelik bir başka besleyici ve yaygın tüketilen tahılımız yeşil mercimekle…

Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası Malzemeleri

    Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası

    • 1 adet Knorr Yayla Çorbası
    • 5 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı nohut, haşlanmış
    • 1 yemek kaşığı buğday, haşlanmış
    • 1 su bardağı yoğurt, yarım yağlı

    Sos İçin

    • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane, ince kıyılmış

    Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı

    • 2 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 2 su bardağı mercimek, haşlanmış
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 adet limon
    • yarım su bardağı zeytinyağı
    • 3 adet bebek turp

    Semizotu Salatası

    • 1 demet semizotu
    • 1 adet taze soğan
    • 2 adet domates
    • 2 adet salatalık
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet limon, suyu
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz

    Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

    1. Tencereye su ve 1 paket Knorr Yayla Çorbası ekleyip orta ateşte kaynayana dek pişirin.
    2. İçine haşlanmış nohut ve buğday ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
    3. Yoğurda çorbadan bir kepçe ekleyerek ısıtın ve çorbaya ekleyin.
    4. Üzerine nane ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
    5. Buğdayı ılık suda en az 4 saat bekletin.
    6. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin, kimyonu ve tarçını ilave edin. Buğdayı süzün ve sotelenen soğanlarla sarımsaklara ekleyin.
    7. Knorr Et Suyu Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
    8. 20 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirin.
    9. Turpları ince ince dilimleyin. Limon ve zeytinyağını karıştırın. Pilavın üzerine boşaltıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
    10. Dilimlediğiniz turpları pilavın üzerine ekleyip ılık servis edin.
    11. Semizotunu güzelce yıkayın ve kurulayın.
    12. Semizotu yapraklarını bir kaseye alın.
    13. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp semizotuna ekleyin.
    14. Soğanı ince uzun kıyıp ekleyin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın.

    Afiyet olsun! Knorr Yayla Çorbası ile Ayran Aşı Çorbası, Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı, Semizotu Salatası ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020