En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav
Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Knorr ile Besleyici Ramazan Tabakları’nda bu defa Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte ve Bezelyeli Pilav var. Protein, demir, çinko ve kalsiyum kaynağı olan bu leziz üçlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 1 porsiyonunu karşılıyor. Aynı zamanda A vitamini, D vitamini ve selenyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Önce çorbadan başlayalım ve domatesten söz edelim. Hatta domatesi konuşmaya doyamayalım, aynı onu kısacık mevsiminde yemeye doyamadığımız gibi. Biz domatesin mevsimini yazın başından sonbaharın ortasına kadar uzatırız, ama aslında domatesin en lezzetlisi ve yararlısı yazın ortasından sonbaharın başlamaya yüz tutmasına kadar kısacık bir zaman diliminde hayatımıza girip çıkar. Domatesin en güzelinin mevsimi çok kısadır; nedeni güneş, Akdeniz ve yaz güneşi! Zaten dünyanın iyi domates için taklit edemediği tek şey Akdeniz güneşi; bizim ülkemiz kadar şanslı çok az ülke var, biri İtalya. Oysa domates dünya çapında en çok sevilen yiyeceklerden biri, pek çok ülke üretiyor, ama hiçbiri Akdeniz güneşi almış domates kadar lezzetli değil. Domatesin meselesi sıcaklıktır. Domatesi pişirerek yemek içerdiği likopen sebebiyle çok daha yararlıdır. Glutamik asit sayesinde de uzun ve yavaş pişirince lezzeti, aroması keskinleşir. Domatese yapılacak en kötü şey onu buzdolabına koymaktır, çünkü domates soğuğu hiç sevmez. Zaten o yüzden marketlerin soğuk depolarında bekleyen domatesler pazarlardaki gibi lezzetli değildir. Domatesi mümkün olduğu kadar toplandıktan kısa bir süre sonra tüketmek gerekir. Madem domates sıcağı seviyor, o zaman biz de onu sıcacık bir çorbaya dönüştürelim dedik. Güzel bir çorbanın ardına yararlı bir köfte ekleyelim, hazır av yasağı başlamamışken Balık Köfte olsun. Balık sevenler, balığın her halini severler. Balık yemeyi sevmeyenlerin ağırlıklı mazereti kılçık ayıklamaktan hoşlanmamalarıdır. O zaman hem balık sevenlere hem sevmediğini sanan üşengeçlere, hatta çocuklara balığı cazip hale getirecek bir tarif gelsin. Yanında tartar sosu, içinde sarımsak ve kızartmanın dayanılmaz cazibesiyle Balık Köfte yapalım. Bu sofranın finali Bezelyeli Pilav ile yapılsın o zaman; ne güzel ve besleyici olur. Yediklerimizi çeşitlendirmek önemli olmakla birlikte hayvansal kaynaklı proteinlere kıyasla sıklıkla bezelye gibi bitkisel protein zengini besinler beslenme için önem taşır. Bezelye deyince yanına yakışan pilav… Şölen yemekleri denince, gösterişin alası pilav… Mütevazı sofraları düşününce, en alçak gönüllüsü pilav… İçine eklenenlerle bazen ana yemek, bazen ana yemeğin yanındaki ikinci yemek pilav… Yazmış, kışmış; gelenekselmiş, değilmiş; sıradanmış, özelmiş, pilavın her zaman, her sofrada yeri var. O zaman “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın”!

Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav Malzemeleri

    Çıtır Havuçlu Knorr Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası

    • 1 adet Knorr Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 5 su bardağı su, soğuk

    Çıtır Havuç İçin

    • 1 adet havuç, büyük boy, küp kesilmiş
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Zencefil
    • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Balık Köfte

    • 4 adet levrek fileto, ayıklanmış
    • 2 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 adet soğan, rendelenmiş, suyu süzülmüş
    • 3 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı dereotu

    Pane İçin

    • 1 adet yumurta, çırpılmış
    • 1 adet knorr çıtır pane harcı
    • 3 yemek kaşığı un

    Kızartmak İçin

    • 2 su bardağı ayçiçek yağı

    Sos İçin

    • 5 yemek kaşığı Calve Mayonez
    • 1 adet limon, kabuğunun rendesi
    • 2 yemek kaşığı kapari, ince doğranmış

    Bezelyeli Pilav

    • 2 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
    • 2 su bardağı pirinç, baldo
    • 1 su bardağı bezelye
    • yarım adet havuç
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    2. Küçük bir kapta havuçları zeytinyağı ve baharatla harmanlayın, yağlı kağıt üzerine sererek fırına verin. Ara ara bakıp karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kızarana dek fırında pişirmeye devam edin. Pişince fırından çıkarıp bir kenara alın.
    3. Bir tencerede 2 çorba kaşığı ayçiçek 1 çorba kaşığı domates salçası ile orta ateşte birkaç dakika kavurun. Knorr Arpa Şehriyeli Zencefilli & Zerdeçallı Domates çorba karışımını ekleyin.
    4. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
    5. Üzerine fırınladığınız çıtır havuçları ekleyerek servis edin.
    6. Calve Mayonez, limon kabuğunun rendesi ve kapariyi karıştırın.
    7. Balıkları mutfak robotuna ekleyin, ince kıvam alana kadar çekin.
    8. Derin bir kaba alıp galeta unu, soğan, sarımsak, dereotu ve tuz ekleyin ve yoğurun.
    9. Küçük top şeklinde porsiyonlayın. Önce una, sonra yumurtaya ve Knorr Çıtır Pane Harcına batırın.
    10. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Köfteleri altın rengi olana kadar kızartın.
    11. Calve Mayonez’le hazırlanan sos ve yeşillikle servis edin.
    12. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekleyin.
    13. 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgece koyup akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
    14. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı zeytinyağını ekleyin ve şehriyeleri iyice kavurun.
    15. Şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve pirincinizi tahta kaşık yardımı ile hafifçe yağda çevirin.
    16. Karabiber ve muskatı ekleyin.
    17. 2 Tablet Knorr Tavuk Bulyonu 4 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
    18. Kalan yarım limonun suyunu da ekledikten sonra tahta kaşıkla bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve ocağın altını iyice kısın.
    19. 20 ila 25 dakika sonra ocağın altını kapatın, bezelyeleri ve havucu ekleyin, 5 dakika dinlenmeye bırakın.

    Bu nefis Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte, Bezelyeli Pilav tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020