En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası
Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Knorr ile Beleyici Ramazan Tabakları’nda bu kez protein, çinko ve demir ve kalsiyumdan zengin olan Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı ve Semizotu Salatası tarifleriyle karşınızdayız. Bu leziz besleyici tabak, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 1 porsiyonunu karşılıyor. Yine en sevilenlerden seçtiğimiz yemeklerimiz bu defa köfteyle başlıyor, çünkü köfteyi sevmeyen yoktur; özellikle çocuklar… Yanına pilavdan salataya pek çok şeyin yakıştığı bir et klasiği olan köfte, kahvaltı hariç günün her saatinde aranan bir yemek. Zira, çalışırken öğle arasında, ailece gidilen pikniklerde, yolculuk molalarında yenen klasiklerden biri. Önceden hazırlanıp saklanması mümkün olduğu için anında hazırlanabilecek kadar pratik, çocukların reddettiği bütün yemeklerin yerine konabilecek yararlı bir seçenek. Pek çok çeşidi yapılabildiği için çoğu zaman kurtarıcı rolünde… Bu nedenlerle bizim mutfağımızda çok yaygın bir et yemeği; üstelik içine eklenen malzemelerle daha bereketli hale geldiği için annelerin ekonomik reçetesi oluyor. Tencerede ya da fırında pişirilen sulu türleriyle kızartılan ya da fırınlanan kuru türleri olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor. Bilinen onlarca köfte çeşidi var; ama en yaygını, en iştahsız çocukların bile hayır diyemediği Kuru Köfte… Kuru Köfte’ye çok yakışan bulgur pilavını bu menüde nohutla evlendirdik. Nohut Akdeniz coğrafyasında, daha çok Akdeniz ülkeleri, Akdeniz’e kıyısı olan Avrupa ülkeleri ve Afrika’da bol yetişir ama Kuzey Afrika, Hindistan, İspanya ve Türk mutfağında yemekleriyle yeri ayrıdır. Nohutun zor piştiği kısmen doğrudur, çünkü pişme süresi yetiştiği toprağa göre değişir. Bu zahmeti göze alarak, tüketildiğinde pek çok yararını bizden esirgemeyen nohutla bulguru birlikte pişirdik, ortaya enfes bir pilav çıktı. Son olarak, bahar tezgahlarının en güzel yeşillerinden biri olan semizotunu kaçırmak istemedik. Ramazan ayının bu yıl bahara denk gelmesi güzel tesadüf oldu ve besleyici Ramazan Tariflerimizi Semizotu Salatası ile taçlandırdık. Semizotu lezzetli bir yeşil sebze, ancak marifeti lezzetiyle sınırlı değil. Semizotu bitkisel protein ve demir kaynağıdır. Demir minerali, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Çiğ olarak da pişmiş olarak da yenebilmesi, semizotunu yararlarının yanı sıra, aynı zamanda sofraların avantajlı sebzelerinden biri haline getirir. Biz de bu avantajı kullandık, hazır mevsiminde, elimizin altındayken köftenin yanına Semizotu Salatası yaptık. O zaman, tariflere buyurun.

Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası Malzemeleri

    Kuru Köfte

    • 500 gram (g) dana kıyma
    • 3 adet soğan, rendelenmiş
    • 1 yemek kaşığı Knorr Köfte Harcı
    • 1 su bardağı galeta unu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • çeyrek demet maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 adet yumurta

    Sos İçin

    • 2 su bardağı yoğurt
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Sumak

    Nohutlu Bulgur Pilavı

    • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 2 su bardağı bulgur, pilavlık
    • 1 su bardağı nohut, pişmiş
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Semizotu Salatası

    • 1 demet semizotu
    • 1 adet taze soğan
    • 2 adet domates
    • 2 adet salatalık
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet limon, suyu
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz

    Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kapta kıyma, galeta unu, soğan, yumurta, karabiber ve Knorr Köfte Harcını iyice yoğurun.
    2. Maydanoz ekleyip tekrar yoğurun ve ardından 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
    3. Küçük parçalar alarak elinizde silindir şekli verin.
    4. Bir kızartma tenceresinde yağı iyice kızdırın ve şekil verdiğiniz köfteleri yaklaşık 5 dakika kızartın.
    5. Bir tabağa alarak süzme yoğurt ile servis edin.
    6. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kekiği ekleyip soğanla iyice karışana kadar karıştırın. Nohutu ve kimyonu ilave edin. 1 tablet Knorr Et Suyu Bulyonu, 3 su bardağı sıcak suda eritip kırmızı pul biberle birlikte tencereye ilave edin.
    7. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra bulguru ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10′ pişirin. Ocaktan alıp, 10′ dinlendirin.
    8. Semizotunu güzelce yıkayın ve kurulayın.
    9. Semizotu yapraklarını bir kaseye alın.
    10. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp semizotuna ekleyin.
    11. Soğanı ince uzun kıyıp ekleyin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın.

    Afiyet olsun! Kuru Köfte, Nohutlu Bulgur Pilavı, Semizotu Salatası ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020